Sergiu Costin: "Lumea nu mai rezista, m-am bucurat când a plecat trenul spre Galaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Costin
Sergiu Costin

Căpitanul echipei Oţelul Galaţi, Sergiu Costin, a declarat că pasagerii nu mai rezistau în trenul blocat în zăpadă în apropiere de Făurei şi s-a bucurat mai mult de faptul că garnitura a plecat spre Galaţi decât că el şi colegii săi au ajuns în cele din urmă la Bucureşti.

"A fost o experienţă foarte, foarte urâtă, dar sunt bucuros că am ieşit din ea. A fost un coşmar pentru că am rămas înzăpeziţi şi nu mai ştiam ce soluţii mai sunt. Am stat şase-şapte ore într-un loc, alte nouă la CA Rosetti, apoi la doi kilometri de Făurei am rămas nici nu mai ştiu câte ore... A fost traumatizant puţin. Când am ştiut că vine elicopterul noi ne-am bucurat că ieşim de acolo, dar vă spun sincer că m-a bucurat mai mult faptul că a plecat trenul. Noi eram încă în Făurei când a plecat trenul (n.r. - spre Galaţi) şi atunci am avut o satisfacţie dublă, pentru că lumea pur şi simplu nu mai rezista în tren", a spus Sergiu Costin la sosirea pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti.

Costin a povestit că nu a mai văzut niciodată un viscol atât de puternic. "În tren stai, citeşti, povesteşti, mai aţipeşti, trec orele, dar problema era că nu ştia nimeni să ne dea un interval de timp în care se rezolvă problema. Inamicul numărul 1 a fost viscolul, pentru că nu a nins. Erau nişte troiene de zăpadă uriaşe. Unde eram noi blocaţi nu era nicio cale de acces, era un viscol nemaivăzut, îndoiau copacii cu o forţă incredibilă. Nu putea să ajungă nimeni la noi pentru că nu eram lângă un drum, eram izolaţi. Ne-am împrietenit cu lumea, unul avea prajituri, altul avea ciocolată, se împărţea, a fost bine... Dar au fost şi nişte răbufniri ale unor oameni care nu mai aveau răbdare şi se luau de controlori care de fapt nu aveau nicio vină", a explicat Sergiu Costin.

Fundaşul susţine că întreaga zonă din jurul oraşului Făurei este blocată în nămeţi. "Pentru noi, ca jucători, nu a fost atât de traumatizant încât să spunem că nu mai rezistăm, nu ar trebui să ne plângem noi. Dar mă gândesc la lumea de lângă mine, la părinţii mei, puteau ei să fie acolo în tren. Din elicopter am văzut căi ferate acoperite total, nici nu se înţelegea pe unde sunt şinele. Sate izolate total în care nu am văzut niciun fel de mijloc de transport. E şocant pentru că eu n-am mai trăit aşa ceva", a precizat el.

Sergiu Costin a menţionat că s-a simţit prost când el şi colegii lui au fost la Spitalul din Făurei să doarmă, iar restul călătorilor a rămas în tren. "Noi am fost luaţi din tren de un domn cu care vorbise domnul preşedinte (n.r. - Marius Stan). El ne-a dat jos şi am fost la un spital să ne întindem puţin. A fost un moment puţin jenant când vedeam că lumea rămânea în tren, iar noi mergeam să dormim. A fost un moment urât rău. Dar vreau să mediatizez cazul ăsta pentru că erau în tren foarte mulţi copii, femei, oameni în vârstă care au stat atâtea ore în tren", a adăugat Costin.

El a mai spus că decizia ca trenul să plece din Galaţi a fost greşită. "Noi ne-am luat apă şi sandviciuri, dar nu ştiam cât o să stăm în tren. Ne-au mai adus şi jandarmii la Făurei. Eu nu condamn pe nimeni, doar că decizia era să nu plece trenul. În rest, lumea cred că s-a străduit să ne scoată de acolo. O să mai merg iarna cu trenul, dar important e să se dea verdictul unui tren dacă poate sau nu să plece dintr-o staţie", a precizat căpitanul echipei campioane.

Pe fotbalist nu îl mai interesează dacă directorul general Marius Stan îl va sancţiona financiar pentru că a mers la Galaţi în zilele libere de după turneul din Cipru. "Nu mai contează, sunt decizii pe care le ia domnul preşedinte (n.r. - Marius Stan) dacă se consideră că am încălcat atât de grav regulamentul", a mai afirmat fundaşul formaţiei gălăţene.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite