CFR CLUJ - BAYERN 0-4. Hattrick Gomez!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traore n-a avut nicio şansă în faţa masivilor fundaşi bavarezi
Traore n-a avut nicio şansă în faţa masivilor fundaşi bavarezi

CFR a încasat patru goluri de la maşina bavareză de fotbal. În timp Bayern a marcat aproape la fiecare fază de atac, CFR a avut iar ghinion şi n-a izbutit nici măcar golul de onoare. După acest rezultat echipa lui Cîrţu nu mai are şanse de a continua în Liga Campionilor, ci doar în Liga Europa.

Declaraţii după meci:

Eduard Stăncioiu: „ Avem şansa porcului de Crăciun în Ligă. Sperăm doar să ajungem în Europa League, deşi va fi foarte greu şi acolo. Este normal ca lumea să ne fluiere după un asemenea rezultat ruşinos. N-am mai luat vreun autogol, dar coechipierii m-au ajutat să ajungem la cifra patru”.

Iuliu Mureşan: "Sunt supărat, mă aşteptam să jucăm mai bine. Am luat destul de uşor golurile. Exceptând 15 minute din repriza a doua când am avut ghinion, nemţii au fost la cârma jocului, au pasat, au avut posesie. Trebuie să ne gândim acum la meciul cu Dinamo, pentru că fotbalul nu te lasă să priveşti în urmă. Nu antrenorul este prolema, n-a jucat el, este vorba despre diferenţă de valoare dintre noi şi Bayern. Nu schimbăm antrenorul”.

Sorin Cîrţu: "Nu putem să o dăm pe ghinion la un scor de 4-0. E prea dur rezultatul, puteam marca, dar victoria lor este meritată, asta e diferenţa dintre noi şi ei şi trebuie să o acceptăm. Este ruşinos, am făcut o primă repriză de toată jena. În repriza a adoua am avut ocazia să reintrăm în meci, dar ratările ne-au mâncat. Nu am jucat nimic din ceea ce le-am spus. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă jucau şi Ribery şi Robben...Nu ştiu dacă merităm să ajungem în primăvara europeană după ce am arătat în prima repriză"

CRONICA MECIULUI

Germanii au venit la Cluj fără opt oameni de bază şi cu doar cinci rezerve pe bancă, însă probabil că puteau să aducă şi echipa a doua.

Ardelenii s-au zbătut mult în start, impulsionaţi de un public efervescent. Degeaba însă, oaspeţii au jucat cum ştiu ei mai bine, pragmatic, şi nu le-a trebuit foarte mult ca să îşi dovedească eficienţa de maşinărie tipic nemţească. De fapt, la prima ocazie a bavarezilor, Ottl a prins un şut bun, care l-ar arcuit pe Stăncioiu, însă portarul a respins exact în picioarele lui Gomez, care a punctat calm.


Clujenii şi-au continuat atacurile palide, iar după ce au mai irosit o ocazie, prin De Zerbi, germanii au închis mult prea devreme conturile unui meci în care clujenii îşi puseseră atâtea speranţe. La cel de-al doilea raid spre poarta lui Stăncioiu, Mario Gomez a reuşit dubla, după ce a înscris cu capul.
În faţa unui CFR trimis la podea, nemţii nu au mai apăsat pe acceleraţie, preferând să îşi joace şansa pe contratac. Clujenii nu şi-au recăpătat suflul până la finalul primei reprize, evoluând fricos, probabil din teama de a nu încărca şi mai mult poarta lui Stăncioiu.


Cîrţu a lucrat la schimbări după pauză şi a trimis sânge proaspăt, cu Edimar şi Hora introduşi pe teren. Jocul ardelenilor a căptat mai multă viaţă, în două minute clujenii irosind trei ocazii incredibile. De Zerbi a şutat din centrul careului exact în Van Buyten, care a scos de pe linia porţii. Şi Culio a avut un şut de excepţie, pentru ca Piccolo să încheie şirul rătărilor cu o bară! Şi aşa cum era de aşteptat, tot nemţii au punctat mai târziu, prin acelaşi Gomez, care a reuşit hattrick-ul în Ardeal. Se ştie că atunci când germanii prind un adversary slab nu se opresc decât în final. Aşa se face că Thomas Muller, starul bavarezilor de la Mondial, a închis tabela la un 4-0 umilitor.
Cum Roma a învins în Elveţia, se pare că în cele din urmă va fi o luptă între clujeni şi elveţieni pentru locul trei, care duce în Liga Europa.
 
DESFĂŞURAREA LIVE A JOCULUI

Min. 90 Bayern încheie en-fanfare ridicând scorul la 0-4 prin golul lui Muller

Min 86: După o acţiune cursivă a bavarezilor, balonul este şutat de către Timoşciuk, dar trece pe lângă poarta clujenilor

Min 85: Culio şutează, dar Butt reţine fără probleme

Min 81: Ottl şutează balonul pe langa poarta clujenilor

Min 78: Tony intră în locul lui Cadu

Min 76: Traore este avertizat

Min 75: Thomas Muller îl înlocuieşte pe Bastian Schweinsteiger. Iese un internaţional şi intră un altul!

Min 74 Stăncioiu respinge în corner şutul lui Timoşciuk, care se ducea spre 0-4

re

Min 70: Gol Bayern! Gomez scapă singur cu Stăncioiu şi îl execută cu sânge rece pe român, 0-3

Min 68: Ocazie pentru CFR! După un corner venit dintr-o bară a clujenilor şi respinsă în corner, Traore trece puţin pe lângă mingea reţinută, în final, de Butt

Min 52: Ottl şutează fantastic, dar Stăncioiu respinge în corner de la încheietura barelor

Min 50: Bară CFR! Piccolo trimite balonul cu capul, dar CFR are ghinion. Scorul rămâne neschimbat.

Min 49: Culio şutează fenomenal! Butt respinge în corner.

Min 48: Ocazie uriaşă pentru CFR! De Zerbi şutează în Van Buyten aflat pe linia porţii, care respinge cu genunchiul

min. 46 A început repriza secundă. Două schimbări la CFR: Edimar şi Hora intră în locul lui Emil Dică, respectiv în locul lui Rafael Bastos

min. 45 Bayern termină în atac prima repriză cu o nouă ocazie la poarta clujenilor. Nu mai e timp şi pentru şut pentru că se fluieră finalul primei părţi a jocului.

min.40 În timp ce Bayern impresionează prin lejeritatea jocului, CFR Cluj cedează mijlocul terenului. Partida, fără dubii, e la discreţia bavarezilor

r

min. 35  Costa trage puternic, dar mingea nu nimereşte cadrul porţii. Din cornerul rezultat, Traore trimite în aut.

min. 30 Germanii insistă în atac şi Ottl îl încearcă cu un şut de la mare distanţă pe Stăncioiu

min. 23 Gomez majorează avantajul oaspeţilor, după ce mingea a circulat pe traseul Altintop - Schweinsteiger - Gomez, 0-2

min. 20 Nemţii controlează jocul în timp ce echipa lui Cîrţu nu izbuteşte să se apropie periculos de careul lui Butt.

min. 14. De Zerbi execută foarte bine o loivutră liberă, dar Butt e atent

min. 12 Bayern deschide scorul în Gruia prin Mario Gomez, care a marcat din marginea careului mic, 0-1

image

min. 10 Traore provoacă panică în careul lui Bayern. Acăiunea e finalizată însă cu un şut slab al lui Emil Dică

min. 8 Kroos trage aiurea din marginea careului de 16m

min. 4 Centrare a lui Panin reţinută fără probleme de Butt.

min. 1 A început meciul

Rummenigge are tricou cu CFR!

Arpad Paszkany: "Sperăm la un rezultat pozitiv. Este o direnţă foarte mare între cele două echipe în ceea ce priveşte palmaresul , bugetul şi valoarea jucătorilor. Băieţii sunt pregăţi pentru o victorie.Rummenigge ne-a înmânat tricoul lui Bayern cu numele meu scris pe el. Un tricou cu numele lui a primit şi fiul meu. Noi am întors acum gestul şi Rummenigge are tricou cu CFR Cluj!"

Echipele de start:

CFR Cluj: 44. Stăncioiu - 4. Panin, 20. Cadu, 13. Piccolo, 24. Rada - 16. Bastos, 7. E. Dică, 11. Costa, 19. Culio - 10. De Zerbi - 9. Traore. Antrenor: Sorin Cârţu.

Bayern Munchen: 1. Butt - 21. Lahm, 5. Van Buyten, 6. Demichelis, 23. Pranjici - 16. Ottl, 44. Timoşciuk - 8. Hamit Altintop, 31. Schweinsteiger, 39. Kroos - 33. Gomez. Antrenor: Louis van Gaal.

Clujul fierbe în aceste zile! Vicecampioana Europei şi una dintre cele mai iubite echipe din lume, Bayern Munchen, se află în oraş pentru meciul din această seară, împotriva campioanei României, CFR Cluj. Nemţii au stârnit interesul iubitorilor de fotbal, la aeroport echipa fiind aşteptată de aproximativ 20 de fani bavarezi din întreaga ţară, care au ţinut să se fotografieze cu idolii lor.

Totuşi, deşi alături de Chelsea, care a vizitat Ardealul în urmă cu doi ani, este cea mai importantă echipă care ajunge la Cluj, organizatorii nu au reuşit să vândă decât aproximatv 70% din biletele scoase la vânzare. În aceste condiţii doar 15.000 de spectatori vor urmări de pe stadion întâlnirea dintre ardeleni şi bavarezi. Chiar şi aşa, întregul club „vişiniu“ speră la un rezultat mare, care să o înscrie pe CFR în istoria fotbalului românesc, devenind prima echipă românească învingătoare într-un meci cu Bayern.

Traore, personajul principal din tabăra clujeană

Lacina Traore este bijuteria din atacul clujenilor, pe care Paszkany şi-a propus să ia cel puţin 6 milioane de euro. De fiecare dată înaintea meciurilor europene este cel mai lăudat fotbalist, pesemne că numele lui este cunoscut şi în afara ţării. Prestaţiile sale din primele trei partide ale Champions League nu l-au prea ajutat pe patron să-şi îndeplinească obiectivul, dar ivorianul pune totul pe seama ghinionului.

Traore vrea cu orice preţ să scape de ştampila de ratangiu

După cele trei bare din întâlnirile de la Roma şi Munchen, fotbalistul „de abanos“ a fost pus la zid, dar promite că se va revanşa chiar diseară: „Veţi vedea că o să răzbun ocaziile avute şi o să dau gol, că m-am săturat să tot trimit mingea în bară. Ne-am dori o victorie, deşi Bayern este cea mai bună echipă din grupă. În România, dacă joci bine, dar nu marchezi, eşti considerat cel mai slab jucător, iar dacă joci prost şi marchezi, eşti cel mai bun! Nu e normal aşa, dar am învăţat multe de când sunt aici. Nu mă afectează criticile. Eu, colegii şi antrenorul ştim cel mai bine ce şi cât fac pentru echipă“, ne-a declarat Traore.

Căpitanul Cadu, care a marcat de două ori în proprie poartă în Liga Campionilor, spune că acest lucru nu se va mai întâmpla:

Cadu şi colegii săi activează acum şi pe siteuri de socializare

„Vreau să mai înscriu, dar de data asta, numai în poarta nemţilor. S-a dus ghinionul nostru la Galaţi, unde am marcat în prelungiri. Acum gata! Nu o să mai avem parte de autogoluri“, promite căpitanul. Unul dintre cele mai importante meciuri disputate vreodată în Cluj, CFR- Bayern, va începe la ora 21.45 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi în format livetext pe adevarul.ro.

„Când joci cu Bayern, un meci nul face parte din sintagma de rezultat pozitiv“
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

„Sunt la fel de optimist ca şi jucătorii mei, care au spus că sigur vor câştiga“

Louis van Gaal, antrenor Bayern Munchen

Franz Beckenbauer: „CFR Cluj e o echipă excelentă“. Vezi ce părere are „Kaiserul“ despre Traore

Preşedintele de onoare al celor de la Bayern Munchen, fostul mare fotbalist Franz Beckenbauer, a ajuns la Cluj pentru a comenta meciul din Liga Campionilor pentru televiziunea germană SKYTV.

„România întotdeauna a avut o echipă bună şi fotbalul românesc este de un nivel bun. Astăzi ne vom duela într-o competiţie foarte importantă, iar meciul contează foarte mult pentru Bayern. Clujul are o echipă excelentă, a demonstrat asta şi în meciul tur, dar noi trebuie să câştigăm. Nu cunosc mulţi fotbalişti români, dar respect fotbalul de aici. Chiar dacă noi nu suntem în cea mai bună formă şi ne lipsesc mulţi jucători importanţi, tot timpul ne dorim să câştigăm. Vom vedea pe teren cine va fi mai bun“, au fost cuvintele acestuia la aterizare.

VEZI CU CINE IAU MASA PASZKANY ŞI MUREŞAN

bece2

VEZI CE-A PROMIS CADU PENTRU MECIUL CU BAYERN

De asemenea, Beckenbauer a vorbit de saltul uriaş pe care l-a făcut Thomas Muller, un jucător care în trercut a fost urmărit şi de echipele româneşti, dar şi de cel mai periculos jucător din tabăra clujeană:

bece3

CITEŞTE ŞI CE ZICE SCHWEINSTEIGER DESPRE CLUJ

„Acum un an şi jumătate Muller era la echipa a doua şi nimeni nu ştia ce poate, dar apoi l-am promovat şi a reuşit un campionat mondial excepţional. Suntem fericiţi că avem în lot un asemenea jucător. Traore este de departe cel mai periculos jucător al CFR-ului. A ratat câteva ocazii importante în meciul tur, dar trebuie să avem grijă la el. Pe stadion mă voi întâlni probabil şi cu domnul Paszkany“, a conchis fostul mare fotbalist.

bece4

VEZI CU CINE S-A ÎNTÂLNIT RUMMENIGGE LA CLUJ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite