Federaţia Română a Furtişagurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir i-a făcut jocurile lui Mircea Sandu
Dumitru Dragomir i-a făcut jocurile lui Mircea Sandu

Într-o şedinţă fulger, FRF a luat două decizii dubioase: a devansat data alegerilor la şefia FRF pentru 25 ianuarie  şi a stabilit că echipele pot decide unilateral reducerea contractelor jucătorilor cu 50 la sută. Senzaţia este că sforile au fost trase de Mircea Sandu, pentru a nu le permite contracandidaţilor săi să-şi pregătească campania.

Secvenţe desprinse din opera lui Caragiale, ieri, la sediul FRF. Pe ordinea de zi, devansarea alegerilor la preşedinţia FRF. La prezidiu, Mitică Dragomir, trimis la înaintare în locul lui Mircea Sandu, aflat în proces de recuperare. Ţinta: devansarea alegerilor FRF pentru 25 ianuarie, deşi iniţial se vorbea de luna aprilie.

Mai citiţi şi:

Gică Popescu: „O măgărie“

ŞOC! Alegerile pentru preşedinţia FRF, devansate! Vor fi la 25 ianuarie

Dragomir: "Popescu nu mai candidează contra lui Sandu

Iniţiativa lui Mitică e îmbrăţişată fără rezerve. Se votează în unanimitate, fără crâcnire. Cluburile ajung la punctul care îi interesa cel mai mult. Propunerea ca echipele să micşoreze salariile unilateral. Din nou, toată lumea e de acord.

Totul s-a încheiat cu un şpriţ

Unul dintre membrii Comitetului Executiv ne-a povestit cum a decurs şedinţa de ieri. „Totul a început la 11 fără zece şi a durat puţin peste jumătate de oră. În afară de câteva glumiţe, nimeni nu s-a opus. Şedinţa a durat atât de puţin că oamenii care pregăteau masa nici nu erau gata", dezvăluie sursa noastră. „Propunerea cu reducerea salariilor a fost întâmpinată cu aplauze. Borcea şi Mureşan mai aveau puţin şi se strângeau în braţe. Dumitru Costin, de la sindicate, a întârziat şi nu a mai apucat să comenteze nimic", a mai povestit membrul Comitetului Executiv.

„Naşu", premiat cu 150.000 de euro?

Un alt subiect discutat a fost procesul câştigat de FRF cu Loteria Română, o parte dintre cele 175 de miliarde de lei vechi urmând să intre în contul FRF. „Mitică a spus că Mircea Sandu a riscat, plătind 60.000 de euro unei case de avocatură. Acum, că s-a câştigat procesul, ar trebui ca Naşu să fie premiat cu 150.000 de euro pentru curajul său", a povestit sursa noastră.

Propunerea a rămas în stand-by, pentru că ar fi bătut la ochi ca înaintea alegerilor Mircea Sandu să încaseze o astfel de sumă.

Motivaţiile puerile ale deciziilor

1 Alegerile FRF vor avea loc pe 25 ianuarie. Motivaţia oficială: „În ziua de 7 februarie 2010, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de calificare la EURO 2012. Preşedintele FRF, care va fi ales pe 25 ianuarie 2010, va trebui să aibă timp să alcătuiască, împreună cu echipa sa şi cu staff-ul tehnic al echipei naţionale, programul şi strategia în perspectiva preliminariilor, astfel încât obiectivul calificării să fie îndeplinit". O motivaţie „subţire", pentru că preliminariile încep pe 3 septembrie, iar programul e alcătuit de selecţioner cu directorii FRF.

2 Cluburile pot reduce cu până la 50 la sută contractele jucătorilor în mod unilateral. Motivaţia oficială: „La propunerea LPF, membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord să asocieze criza economică, ce se manifestă la nivel naţional şi mondial, cu situaţia de forţă majoră. S-a decis ca toate cluburile din România să aibă posibilitatea de a reduce unilateral drepturile contractuale cuvenite jucătorilor prin contract cu cel mult 50 la sută, pentru o perioadă maximă de un an (21 decembrie 2009 - 21 decembrie 2010)". Decizie ilegală din punct de vedere juridic.

Cine face parte din Comitetul Executiv al FRF
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite