Gică Popescu: „O măgărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu
Gică Popescu

Posibilii contracandidaţi ai „Naşului“ au avut reacţii diferite: Gică Popescu se aştepta la o asemenea decizie, Iacov a luat foc. Oponenţii lui Mircea Sandu şi-au găsit un aliat în Marin Condescu, decis să susţină pe oricine se va lupta cu actualul preşedinte al FRF.

Cei despre care se spune că i se vor opune lui Mircea Sandu la alegerile FRF au avut reacţii diferte la decizia de devansare a alegerilor FRF. Gică Popescu a fost mai temperat. „Mă aşteptam la o astfel de decizie. Nu m-au luat deloc prin surprindere. Pe 6 sau 7 ianuarie voi spune ce decizie am luat", a spus fostul căpitan al echipei naţionale.

În schimb, Costi Iacov nu a înghiţit această decizie. „O măgărie tipică FRF, pentru infractorii de acolo. E foarte greu să îmi stabilesc campania pentru alegeri, dar sper să am timp. Mircea Sandu e speriat după ce a văzut că am făcut vizite în ţară, iar atmosfera nu le este prielnică. Mi-au dat peste cap tot concediul, dar dacă ei stabilesc regulile jocului, s-ar putea să şi plătească pentru asta", a spus Iacov la GSP TV.

Condescu: „Mircea Sandu va pleca de la FRF"

Preşedintele clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, nu a fost surprins de decizia prin care s-a anunţat că alegerile FRF vor avea loc pe 25 ianuarie.

"Mircea Sandu va pleca mai repede de la FRF. A crezut că dacă alegerile vor avea loc la scurt timp după Sărbători contracandidaţii lui nu vor avea timp să se pregătească, dar s-a înşelat. Sunt pregătit să mă implic în aceste alegeri, chiar dacă Gică Popescu nu va candida! Voi vedea în zilele următoare care este exact situaţia", a spus Condescu. Acesta a înclinat balanţa la alegerile trecute, influenţând voturile celor 50 de cluburi care au legătură cu sindicatele miniere.

Costi Iacov e adversarul cel mai „zgomotos“  al lui Mircea Sandu

„Dragomir a manipulat Comitetul"

Decizia reducerii unilaterale a salariilor nu are fundament juridic. De aceea, „federalii" au hotărât într-un târziu să facă o adăugire în comunicatul oficial al FRF: „Această hotărâre este supusă obţinerii prealabile a unui aviz din partea Departamentului Juridic al FRF".

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, membru al Comitetului Executiv, Dumitru Costin, acuză şi el: „E o aberaţie totală. Dragomir i-a manipulat pe cei din Comitetul Executiv care au înghiţit-o ca bibanii. Vom merge în justiţie".

Cătălin Dancu: „Nu poţi să micşorezi salariile de capul tău"

Cunoscutul avocat Cătălin Dancu pune la zid decizia FRF de a permite cluburilor să reducă unilateral contractele jucătorilor cu 50% şi le cere fotbaliştilor să apeleze la justiţie.

Domnule Dancu, ce părere aveţi de decizia FRF?

Păi, ce poţi să zici la o asemenea hotărâre? Juridic, e o vrăjeală, mă întreb în ce calitate dau ei astfel de decizii. E o tâmpenie ilegală.

Deci, nu are valoare un asemenea act?

Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, e de partea jucătorilor

Categoric, nu. Sunt Cătălin Dancu, un avocat cu nume. Am lucrat cu atâtea companii mari în lume şi în ţară, iar eu repet că această decizie este o vrăjeală. Pe ce bază îşi permit ei să facă asta?

Au motivat că e un caz de forţă majoră din cauza crizei...

Aiurea! Ce argument e ăsta cu recesiunea?! Nu se poate invoca aşa ceva. Ei habar n-au ce-i ăla caz de forţă majoră. Dacă vrei să micşorezi salariile jucătorilor, trebuie să te duci frumos la ei, să renegociezi încasările, nu poţi face aşa, de capul tău.

Fotbaliştii ce ar trebui să facă?

Le recomand, nu, de fapt, îi rog să se ducă să îi acţioneze în justiţie în caz că se întâmplă aşa ceva. Orice tribunal din lume le va da dreptate.

Cluburile ce riscă?

Cluburile sunt bune de plată. Dacă îndrăznesc să facă un asemenea gest vor da înapoi banii cu vârf şi îndesat. Toate drepturile aferente plus alte daune. Eu respect lumea fotbalului şi conducătorii, dar ar trebui să nu se înjosească în asemenea hal. Chestiile astea sunt lucruri à la Mitică.

Top 5 salarii în Liga I

Marius Niculae (Dinamo) 500.000
Dorel Stoica (Craiova) 400.000
Florin Costea (Craiova) 350.000
Yssouff Kone (CFR Cluj) 320.000
Cadu, Tony (CFR Cluj) - 280.000

* sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite