CFR Cluj a realizat din nou eventul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 120 de minute fără gol, ardelenii s-au impus la penalty-uri în finala Cupei României Timişoreana cu FC Vaslui, reuşind a doua „dublă“ din ultimele trei sezoane. Milisavljevici a ratat chiar prima lovitură de departajare a moldovenilor, după care toţi ceilalţi nouă jucători au înscris de la punctul cu var. 

 Precedată de driblingurile lui Cîrţu şi Balaci, eleganţa lui Belodedici şi pasele inspirate ale lui Tudorel Stoica, finala Cupei României Timişoreana a fost aşteptată cu nerăbdare de ambele combatante.

Campioana CFR Cluj avea şansa de a deveni prima echipă de provincie care câştigă trei trofee consecutive, în timp ce FC Vaslui a ieşit pe teren cu ambiţia de a deveni prima echipă din Moldova care cucereşte un trofeu intern. Prima ocazie le-a aparţinut oamenilor lui Lăcătuş. Wesley l-a driblat scurt pe Mureşan şi a trimis o torpilă spre poarta clujeană, însă balonul a trecut puţin peste. Raul Costin a tras şi el din prima, după o combinaţie dintre Lucian Sânmărtean şi Burdujan, însă Nuno Claro a fost la post. Răspunsul „feroviarilor” a venit de la Deac, însă voleul acestuia a fost respins de Hăisan în corner, în timp ce lovitura de cap a lui Cadu a trecut puţin pe lângă vinclu.

Ratări peste ratări

Mai apoi, De Zerbi şi-a încercat şi el norocul cu un şut din marginea careului, însă Hăisan n-a avut nici de această dată emoţii. La reluare, Gheorghiu n-a reuşit să trimită cu capul în plasă din doar trei metri, în timp ce Mureşan a şutat şi el lamentabil din poziţie ideală. Finalul le-a aparţinut în totalitate moldovenilor, însă tabela a rămas neschimbată.

Nuno Claro a reţinut de pe linia porţii lovitura liberă executată de Gheorghiu, iar şutul lui Wesley a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta. În prelungiri, nou-intratul Bud i-a pasat ideal lui Deac, însă tânărul internaţional a ratat incredibil din câţiva metri! Nici Papp n-a mai avut destulă vlagă ca să-l învingă pe Nuno Claro, aşa că partida s-a decis abia după loviturile de departajare. 

Milisavljevici a fost primul executant de la punctul cu var, însă Nuno Claro a ghicit colţul şi a reuşit să respingă. Apoi, au marcat, pe rând, Mureşan, Zmeu, Nicolae Dică, Raul Costin, Deac, Burdujan, Bud, Wesley şi Cadu, iar trofeul a poposit din nou în Gruia. 

A fost seara Legendelor

Înaintea finalei, pe acelaşi stadion, s-a disputat un meci amicale între selecţionata Legendelor şi cea a Suporterilor. Întinsă pe durata a două reprize de câte 20 de minute, întâlnirea a fost câştigată de prima echipă, scor 3-2. Balaci, Cîrţu şi Cămătaru au marcat golurile fostelor glorii, care au demonstrat că mai stăpânesc balonul, în ciuda trecerii anilor. Deşi convocat, Iovan s-a accidentat la antrenamentul de marţi şi nu a mai jucat. Ghinion a avut şi Bumbescu, care s-a accidentat în timpul meciului şi nu a mai putut continua partida.

Selecţionata Legendelor: Lung - N. Ungureanu, Bumbescu, Belodedici, C. Orac - Augustin, T. Stoica, Beldeanu, Cîrţu - Cămătaru, Balaci.

Telex

Potop înainte de meci. Cu o oră înainte de startul finalei Cupei României, o ploaie cu grindină a lovit stadionul din Iaşi. Precipitaţiile au început imediat după meciul dintre Legende şi Suporteri. După 15 minute, răstimp în care mulţi fani au părăsit arena, ploaia s-a oprit.

Suporterii Politehnicii Iaşi, alături de CFR Cluj. Ultraşii lui Poli au stat în sectorul rezervat ardelenilor, deşi galeria „galben-verzilor” din Vaslui a făcut apel la ieşeni să fie alături de ei la finală. Din acest motiv, suporterii Clujului a scandat numele echipei fanion din capitala Moldovei.

Bişniţarii au făcut avere. Speculanţii au profitat că tichetele de la casele de bilete din Iaşi s-au epuizat luni în câteva zeci de minute. Dacă un bilet la tribună costa în mod normal 25 de lei, preţul la negru a urcat în ziua finalei la 150 de lei!

Bud, doar rezervă! Înainte de meci, atacantul şi omul numărul unu din atacul CFR-ului, cu şapte reuşite, s-a accidentat la piciorul drept. Mandorlini a preferat să-l ţină doar pe banca de rezerve şi l-a introdus în prelungiri (minutul 92).

Lăcătuş, eliminat! Antrenorul s-a enervat după ce organizatorii au schimbat poarta la care s-au tras penalty-urile, deşi la tragerea la sorţi a fost aleasă poarta Vasluiului. Lăcătuş a fost trimis în tribună.

0-0

4-5
(după loviturile de departajare)

FC Vaslui: Hăisan – Milanov (Zmeu 88), Papp, Gladstone, Hugo Luz – Ad. Gheorghiu, Pavlovici, R. Costin, L. Sânmărtean (Milisavljevici 46) – Wesley, Burdujan. Antrenor:  Marius Lăcătuş.

CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, Cadu, Piccolo, Edimar – Peralta (Bottone 85), G. Mureşan, Culio – Deac, De Zerbi (92 Bud) – Y. Kone (N. Dică 116). Antrenor: Andrea Mandorlini

Goluri: Zmeu, R. Costin, Burdujan, Wesley / Mureşan, N. Dică, Deac, Bud, Cadu
A ratat: Milisavljevici
Stadionul „Emil Alexandrescu“: 15.000
Arbitru: Alexandru Deaconu

FILMUL MECIULUI

PENALTY-URI  - Pentru al treilea an consecutiv, Cupa României merge la Cluj

10.  Cadu marchează golul victoriei şi echipa sa face eventul în acest an

9. Wesley  egalează din nou

8. GOOOOL CFR Bud trimite o torpilă în vinclu şi duce scorul la 4-3

7. Burdujan aduce din nou egalitatea

6. GOOOL Deac marchează pentru 3-2

5. GOOOL Raul Costin aduce din nou egalitatea

4. GOOOL CFR Dică face 2-1

3. GOOOL Zmeu îl păcăleşte cu un lob pe Nuno Claro 1-1

2. GOOOL Gabi Mureşan 1-0

1. Execută Milisavjevici şi apără Nuno Claro

S-a terminat şi a doua repriză de prelungiri. Avem parte de penalty-uri

min 119. Burdujan obţine un corner. Centrează Zmeu, dar reţine Nuno Claro. Avem parte de un final incendiar

min 117 Fază excelentă făcută de Burdujan şi Milisavjevici, iar sârbul este faultat de Culio la 30 de metri. Execută Milisavjevic, dar respinge Dică

115: Dică intră în locul lui Yssouf Kone

min 108: De remarcat travaliul excelent al fotbaliştilor celor două echipe şi în aceste minute. Dacă până acum zece ani, pe finalul meciurilor, jucătorii se plângeau de crampe, Wesley, Deac şi ceilalţi "gladiatori" din această seară aleargă fără oprire.

A început a doua repriză de prelungiri!

min 105. Se termină prima repriză de prelungiri. De remarcat ocaziile create după intrarea lui Cristi Bud, fotbalistul transferat în iarnă de la Gaz Metan Mediaş

min 101 OCAZIE CFR. Bud deviază un balon pentru Deac, care preia în careu, dar triite slab spre poarta lui Hăisan

min 100: Bud obţine o lovitură liberă la 30 de metri. Şutează Mureşan, direct în zid, balonul ajunge tot la el, care îşi încearcă norocul şi cu stângul dar trimite peste.

min 97: Wesley deviază cu capul o centrare a lui Burdujan, dar balonul trece milimetri pe lângă poarta clujenilor

min 93: Burdujan reia cu capul din careu,. dar balonul trece puţin pe lângă poarta lui Nuno Claro

min 92 Bud îi ia locul lui De Zerbi

A început prima repriză de prelungiri!

min 90. Deac execută un corner şi centralul fluieră finalul partidei. Vom avea parte de prelungiri

min 84: Bottone intră în locul lui Perralta

min 82 OCAZIE Vaslui. Papp recuperează un balon la 40 de metri, îi pasează lui Wesley care şutează de la 16 metri puţin pe lângă poarta lui Nuno Claro

min 80: Wesley este faultat la 20 de metir de poarta lui Nuno Claro

min 75: Gheorghiu şutează de la 35 de metri, dar Nuno Claro reţine cu greu pe linia porţii

min 71 OCAZIE. Milisavjevic îi fură un balon lui Piccolo, pleacă spre poarta lui Nuno Claro, dar centrează slab în careu şi îl scoate din minţi pe Marius Lăcătuş

*Mandorlini face crize de nervi pe margine după greşelile consecutive ale elevilor săi

OCAZIE. Milisavjevic centrează din corner, iar balonul deviat de Gladstone loveşte prima bară

min 60: Avem parte de un ritm excelent de joc în aceste momente cu ocazii de ambele părţi. Burdujan scoate un corner după un şprint de 30 de metri a lui Milisavjevic

min 58: Gheorghiu centrează periculos în careu, dar Edimar deviază în corner.

min 55: Momente bune ale echipei din Cluj. Deac trece pe lângă deschiderea scorului după o pătrundere şi un şut slab din cădere în careu. La faza imediat următoare, De Zerbi centrează periculos în careu, dar Gladstone trimite în corner

*Suporterii vasluieni scandează în aceste momente "SERIE B, SERIE B", iar galeria CFR-ului a sârit în ajutorul formaţiei din Copou cu "POLI IASI, POLI IASI". Este cunoscut faptul că între Poli Iaşi şi FC Vaslui este o mare rivalitate

min 46 Milisavjevic intră în locul celui mai bun jucător al primei reprize, Lucian Sânmărtean.

A început a doua repriză!

PAUZĂ Am avut parte de o repriză frumoasă cu multe ocazii de ambele părţi. De remarcat jocul bun făcut de Lucian Sânmărtean, un fotbalist cu o tehnică excepţională, care i-a ţinut în umbră pe sud-americanii celor două formaţii.

min 43: OCAZIE De Zerbi îl driblează scurt pe Milanov, şutează de la 16 metri, dar respinge Hăisan.

min 40: Deac îl lansează pe Y Kone, acesta şutează de la 16 metri, dar balonul nu prinde spaţiul porţii.

OCAZIEmin 35: CFR are prima mare ocazie de gol prin Ciprian Deac. Acesta trimite din prima o centrare a lui Culo, dar şutul său este deviat în corner de Hăisan

min 30: Papp primeşte primul cartonaş galben al finalei după un fault din spate la De Zerbi

min 23: Din nou în prim plan Lucian Sânmărtean. Mijlocaşul îl driblează cu o uşurinţă incredibilă pe Mureşan şi trimite o un şut frumos de la 20 de metri, însă balonul trece puţin pe lângă.

OCAZIE VASLUI: min 21: Sânmărtean combină cu Burdujan, acesta centrează pe jos, balonul ajunge la Raul Costin, care şutează din prima dar apără Nuno Claro

OCAZIE min 16: Raul Costin reia cu capul o centrare a lui Milanov, dar balonul trece pe lângă poarta lui Nuno Claro

min 12: Gabi Mureşan trimite o torpilă de la 35 de metri, dar balonul trece puţin peste

min 10: Wesley îi trimite lui Sânmărtean pe stânga, care după un dribling scurt trimite o centrare în careu, iar Gheorghiu este deposedat de Cadu în ultimul moment

min 6: Moldovenii au posesie mai mare în acest început de meci. Sânmărtean face spectacol la mijlocul terenului, însă pasele sale nu sunt finalizate cum trebuie

min 2: Wesley îl driblează scurt pe Mureşan şi trimite o torpilă spre poarta lui Stâncioiu. Balonul trece puţin peste

A început partida!

CFR Cluj este foarte aproape de al şaselea mare trofeu din istorie. A făcut eventul cu Andone, a reuşit apoi să cucerească Cupa cu Tony Conceicao, a învins-o pe Urziceni în Supercupa României, vara trecută, iar acum este foarte aproape de cel de al doilea event.

UPDATE: Vezi echipele

FC VASLUI: Hăisan - Milanov, Papp, Gladstone, Hugo Luz - Gheorghiu, Pavlovici, R. Costin, L. Sînmărtean - Wesley - Burdujan. Antrenor: Marius Lăcătuş
Rezerve: Puia, Genchev, R. Neagu, Zmeu, Milisavljevici, Zubar, D. Sînmărtean

CFR CLUJ:
Nuno Claro - Panin, Cadu, Piccolo, Edimar - Peralta, G. Mureşan, Culio - Deac, De Zerbi, Y. Kone. Antrenor: Andrea Mandorlini
Rezerve: Stăncioiu, Tony, Alcantara, Bottone, N. Dică, Bud, Nei 

UPDATE Imediat după ce s-a terminat meciul dintre "Legende şi suporteri", scor 3-2, în favoarea lui Balaci şi compania, a început o ploaie torenţială pe stadionul din Copou. Mai mult, a început să plouă cu piatră.

Citeşte şi: Grindina alungă fotbalul din Copou

Mai citeşte: Câştigătoarea Cupei ia 250.000 de euro

image

Ora 20.00: Cu o oră înaintea fluierului de început a finalei, în Copou a început o ploaie torenţială, însoţită de căderi de grindină.

O ploaie cu gheaţă s-a abătut asupra Iaşului

Ora 19.50: Partida de fotbal a legendelor contra suporterilor s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea fostelor glorii, goluri marcate de Balaci, Cârţu şi Cămătaru.

Ora 19.45: Partida s-a reluat, cu goluri la ambele porţi. Între timp, pe pista de atletism a stadionului şi-a făcut apariţia echipa CFR Cluj, fapt ce a stârnit urale în sectorul galeriei ardele şi huiduieli copioase în rândul vasluienilor, care domină serios fondul sonor. Se anunţă un spectacol superb în tribune peste o oră.

image

Ora 19:40: Prima repriză a fost lipsită de faze notabile. La pauză, cântăreţul Alex Velea a făcut un show la mijlocul terenului.

image

Ora 19.20: Finanţatorul de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a dat lovitura de începere a meciului.

Ora 19.00: Meciul dintre fostele glorii ale fotbalului românesc şi suporteri stă să înceapă. Pe stadionul din Copou nu s-au adunat încă decât puţini suporteri din Vaslui şi Cluj, din cauza traficului îngreunat către capitala Moldovei.

image

Ora 18.00: Miile de vasluieni care vin dinspre oraş către capitala Moldovei au dus la supraaglomerarea şoselei. La această oră, pe acest sector de drum se circulă bară la bară.

Ora 17.40: Primii suporteri vasluieni se îndreaptă deja spre stadionul din Copou. Aproape 40 de ultraşi au trecut pe bulevardul Tudor Vladimirescu cântând în cor pentru echipa lor, sub observaţia a circa 15 jandarmi.

Pentru acest meci, Federaţia Română de Fotbal a împărţit 4.000 de bilete pentru suporterii FC Vaslui, 2.000 de tichete pentru CFR Cluj iar 3.000 de bilete au fost disponibile pentru microbiştii ieşeni.

În jurul orei 17.00, dIn Vaslui au plecat către Iaşi 570 de ultraşi ai echipei din localitate. Aceştia sunt aşteptaţi să ajungă la stadionul din Iaşi în jurul orei 18.30. Lor li se vor alătura în capitala Moldovei alte mii de vasluieni care vor să îşi susţină echipa în Copou.

Vezi mai jos coloana suporterilor vasluieni în Tudor

Chiar dacă Vaslui va avea mai mulţi susţinători, aceştia speră că şi ieşenii vor cânta alătuiri de ei. Rivalitatea dintre Iaşi şi Vaslui şi-a spus însă şi de această dată cuvântul, galeria Politehnicii Iaşi anunţând că va cânta alături de ardeleni în timpul finalei.

Consolare palidă pentru ieşeni

La finalul celui mai echilibrat sezon de Liga 1 din istorie, suporterii ieşeni au ocazia să urmărească finala Cupei României chiar pe stadionul „Emil Alexandrescu" din Copou. Deşi acest lucru a fost stabilit de la începutul sezonului, finala  vine acum ca o palidă consolare pentru ieşenii care nu vor mai vedea echipele de top din ţară timp de măcar un an.

Speculă la bilete

Din acest motiv, biletele rezervate pentru ieşenii care vor să intre diseară pe stadion au fost epuizate în câteva zeci de minute. Atfel, specula pe bilete a fost în floare ieri şi azi. Dacă tichetele la tribună se vindeau la casa de bilete cu 25 de lei la tribună, preţul acestora a urcat la 80 de lei aseară şi la 150 de lei în cursul dimineţii de azi.

„Ieri am identificat doi astfel de comercianţi, asupra cărora am găsit 19 bilete. Vom continua să monitorizăm zona din jurul stadionului pentru că preţurile biletelor la negru va creşte cu cât se apropie ora finalei", a explicat Costel Drumea, comisar şef al Secţiei 2 de Poliţie Iaşi

Pentru că partida din Copou este considerată una de risc mare, din cauza rivalităţii dintre ieşeni şi vasluieni, la stadion vor fi dispuse peste 200 de poliţişti şi alţi 450 de jandarmi, atât din Iaşi cât şi din Bacău, la care se vor alătura poliţişti comunitari şi cei de frontieră.

Vom reveni cu amănunte

250 de mii de euro pentru câştigătoarea Cupei

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a declarat că echipa care va intra în posesia Cupei României va lua o sumă consistentă: un sfert de milion de euro.  "În acest an, CFR şi Vaslui au jucat cel mai bun fotbal. Nu este întâmplător că CFR Cluj ajunge de trei ani în finala Cupei României. Cei de acolo gândesc foarte bine abordarea jocurilor din aceasta competiţie şi anul trecut au câştigat finala cu Timişoara, acum doi ani au învins-o pe Unirea Urziceni", a spus Lupescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite