UPDATE. FC Vaslui-Steaua 0-0. Vezi aici toate reacţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley este cel mai bun jucător al Vasluiului
Wesley este cel mai bun jucător al Vasluiului

FC Vaslui şi Steaua au arătat un fotbal de calitate, chiar dacă nu s-a marcat. Roş-albaştrii au trecut pe lângă două faze uluitoare (Florin Costea a ratat un penalty şi Tatu care din şase metri a tras peste poartă), dar şi moldovenii au trecut pe lângă gol în ultimele secvenţe ale partidei, când şutul lui Sămărtean a fost scos excelent de Stanca.

Citeşte aici cronica partidei

Duckadam: „Sunt bucuros pentru acest egal“
Preşedintele Stelei, Helmut Duckadam, ere extrem de bucuros după rezultatul de la Vaslui. „Sunt foarte bucuros pentru această remiză, dar cel mai mult m-a încântat felul în care s-a prezentat echipa. S-a văzut clar o schimbare faţă de prestaţia echipei noastre de până la instalarea lui Ilie Stan. Sper să continuăm evoluţiile bune şi la Haifa, dar mai ales cu Rapid“, a spus oficialul roş-albaştrilor.

Brandan: „S-a văzut cine merita să câştige"
Unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei de la Vaslui a fost Pablo Brandan. Folosit, în premieră, ca fundaş central, Brandan a evoluat fără greşeală. El era dezamăgit la finalul partidei de scorul de pe tabelă. Vezi aici detalii.

Becali: „Florin Costea a fost mortăciune, să-i dea Dumnezeu sănătate lui Brandan!"
Patronul Stelei, Gigi Becali, a vorbit despre prestaţia echipei sale la finalul partidei cu FC Vaslui, încheiată la egalitate (0-0). Vezi detalii aici.

Ilie Stan: „Să avem continuitate în atitudine"
Antrenorul Stelei, Ilie Stan, a comentat cu calm remiza de la Vaslui, una care nu-i ajută pe roş-albaştrii în clasamentul Ligii I. Vezi detalii aici

Porumboiu: „Puteam să pierdem, Steaua a avut mai multe ocazii!"
Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, s-a declarat mulţumit de punctul obţinut de formaţia sa împotriva Stelei, în partida încheiată la egalitate (0-0). Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, s-a declarat mulţumit de punctul obţinut de formaţia sa împotriva Stelei, în partida încheiată la egalitate (0-0).Vezi detalii aici.

Hizo: „Am făcut cel mai slab joc"
Extrem de dezamăgit era Viorel Hizo la finalul partidei. „Dulăul" s-a agitat în permanenţă în timpul meciului cu Steaua, iar la final a recunoscut că elevii săi au evoluat mai slab decât se aştepta. Vezi detalii aici.

Finalul partidei.

Min. 90+3. Sânmărtean trage din interiorul careului, dar Stanca respinge excelent în corner.

S-au arătat trei minute de prelungire

Min. 87. Adailton a executat o loviutură liberă, dar mingea a fost respinsă de Bicfalvi în corner. Faza n-a mai adus nimic nou

Min. 80 Wesley i-a dat mingea printre picioare lui Brandan, în marginea careului stelist, dar a fost blocat i în momentul şutului

Min. 77. Uluitoare ratare a Stelei. Cea mai mare a meciului. După o fază ca de biliard, în care steliştii au tras cum apucau spre poartă, mingea a ajuns la Tatu, care singur din trei metri, a „reuşit“ să trimită peste poartă!

Min. 75. Ultima schimbare la Steaua. Iese Florin Costea şi intră Mihai Costea.

Min. 72. Wesley a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar fără emoţii pentru Stanca

Min. 66. Mare ratare Vaslui. Yeroo Bello a tras din interiorul careului şi Wesley a ratat „la mustaţă“ să atingă mingea. Dacă o atingea, era gol.

Min. 65. A doua schimbare la Steaua. A ieşit Prepeliţă şi a intrat Rusescu

Min. 63 Fază bine lucrată a Stelei, tatu i-a pasat lui Latovlevici, dar centrarea fundaşului a fost prea lungă.

Min. 61. Florin Costea a scăpat singur pe partea stângă, dar centrarea sa a fost respinsă de fundaşii moldoveni. Nikolici era singur cu poarta goală. Mare ratare.

Min. 59. Dublă schimbare la Vaslui. Iese Temwanjera şi intră Yerro Bello. Iese Zmeu, intră Gladstone

Min. 57. Şut puternic al lui Milisavljevici, dar mingea trece peste poartă

Min. 54. Schimbare la Steaua: Iese Tibi Bălan şi intră Nikolici

Min. 53. Fază de atac a vasluienilor pe partea dreaptă, Adailton a scăpat singur dar înainte de a trage a fost blocat perefct de Florin Costea.

Min. 49. Raul Costin a gafat la o degajare a lui Stanca şi l-a lăsat singur pe Tatu cu Farkas, dar fundaşul vasluian a rezolvat excelent.

A început repriza a doua

Pauză.

Min. 45. Adailton a executat slab, în zid, o lovitură liberă.

Min. 36. Sânmărtean a luat o acţiune pe cont propriu şi după câteva driblinguri de efect a finalizat lamentabil, trimiţând mingea în aut.

Min. 34 Adailton simulează, dar primeşte o lovitură liberă, care n-a avut nicio urmare

Min. 33. Adailton centrează, Martinovici respinge, recentrează brazilianul, dar faza se stinge

Min.27. Sânmărtean a executat direct pe poartă o lovitură liberă, dar fără probleme pentru Stanca.

Min. 24. Florin Costea pătrunde cu mingea la picior în careu, dar atacantul este egoist şi s-a încurcat în propriile driblinguri

Bălan i-a făcut semn lui Ilie Stan că poate continua partida.

Min. 23. Temwanjera preia perfect cu capul de lângă Martinovici, dar sârbul revine şi-l deposedează

Tibi Bălan are probleme şi se pare căp nu mai poate continua meciul. Nikolici a fost scos la încălzire!

După un început fulminant al Stelei, vasluienii au egalat raportul de forţe din teren

Min. 15. Sânmărtean a centrat de pe partea stângă de atac a vasluienilor, dar Wesley a preferat să simuleze un penalty de lângă Bourceanu, decât să încerce să rezolve faza de atac.

Min.14. Sânmărtean a centrat la colţul lung din partea stângă a careului, dar Wesley a ratat ântâlnirea cu mingea

Min. 11. Tatu trage, dar Papp respinge în corner. Asediu al steliştilor la poarta moldovenilor

Min. 10. Adailton a încercat să finalizeze o fază pe cont propriu, dar fundaşii Stelei au respins.
Min. 8 Milanov a comis un henţ în propriul careu. Florin Costea a executat extrem de slab, iar Cerniauskas a respins

Min. 4. Prima acţiune a meciului i-a aparţinut Stelei. Tatu i-a pasat lui Bicfalvi, care a centrat, dar portarul a scos în corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

A început partida

Adailton: „Nu vom avea probleme cu Steaua"
Hizo: „Am un titlu, dar ca secund. De aceea vreau campionatul cu Vaslui"

Tibi Bălan: "Regret că am ajuns prea târziu la Steaua. Vaslui nu e favorită la titlu!"
Mijlocaşul Stelei, Tibi Bălan, a vorbit despre meciul pe care echipa sa îl va juca în această seară, de la ora 21.30, la Vaslui.

Hagi: „Jucătorii de la Steaua sunt valoroşi, dar nu înţeleg ce înseamnă clubul din Ghencea!"

UPDATE: Ora 20.57. Becali, fluierat! La intrarea pe Stadionul Municipal, finanţatorul Stelei, Gigi Becali a fost fluierat copios de către spectatorii de la Tribuna 0

UPDATE. Ora 20.55. Iată echipele de start

FC Vaslui
Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici - R. Costin, Zmeu - Adailton, Wesley, L. Sînmărtean - Temwanjera.
Antrenor Viorel Hizo

Steaua
Stanca - Martinovici, Geraldo, Brandan, Latovlevici - Prepeliţă, Bicfalvi, Bourceanu, T. Bălan - Tatu, Fl. Costea
Antrenor: Ilie Stan

UPDATE Ora 20.15. Porumboiu, atac cu talpa la stelişti: „Sunt jucători de liga secundă!"
Înaintea meciului din această seară, dintre FC Vaslui şi Steaua, finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, i-a luat peste picior pe jucătorii roş-albaştrilor. Vezi detalii aici

UPDATE. Ora 19.00. Pentru Steaua meciul din seara aceasta de la Vaslui este extrem de important. „Doar o victorie ne menţine în lupta pentru titlu“, a spus preşedintele roş-albaştrilor, Helmut Duckadam. „Niciodată Vasluiul nu va fi favorită în faţa Stelei, chiar dacă avem atâţia accidentaţi. Niciodată o echipă din Ţara Românească nu va pleca din poziţia de favorită. Nici nu mă gândesc să obţinem doar un egal. Într-adevăr, Wesley şi Adailton sunt de mare clasă. Sânmărtean este şi el bun, are unele momente în care străluceşte, dar nu este la fel de bun. Valoric, suntem mai buni decât ei şi toţi cei trei atacanţi, Tatu, Mihai Costea şi Tibi Bălan, vor da gol“, a spus şi Gigi Becali, care a completat că roş-albaştrii se vor umple de bani dacă vor câştiga meciurile cu Vaslui şi cu Rapid, din etapa viitoare: „Personal mă duc şi le dau câte 10.000 de euro“.

Vaslui nu este o echipă pe care o poţi zdrobi, dar suferă în defensivă, poate fi speculată în centru. Niciodată nu m-am dus la jucători să le fac eu tactică, să le spun ce să facă.

Le-am spus băieţilor că nu mai dau primă pentru locul 9. Cred că nu am dat primă de 3 ani, dar dacă o să cîştige astea două meciuri, vin personal cu 10.000 de euro şi le dau

UPDATE Ora 18.20. Narcis Răducan: „N-ar trebui să avem probleme cu Haifa"
Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, i-a urmărit la lucru pe viitorii adversari ai echipei roş-albastre din Europa League, formaţia israeliană Maccabi Haifa. Oficialul nu s-a arătat impresionat de ceea ce a văzut, susţinând însă că israelienii pot produce surprize. Vezi detalii aici.

UPDATE Ora 18.00. Curelea: „Nu e târziu să ajung la Steaua, acum sunt mai matur!"
Atacantul Sportului Studenţesc, Costin Curelea, visează încă să ajungă la Steaua, considerând că este pregătit să facă pasul spre o echipă mare. „Târziu nu este să ajung la Steaua, consider că sunt destul de matur, am destule meciuri în picioare“. Vezi aici detalii.

UPDATE. Ora 15.53. Echipele probabile

FC Vaslui
Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici - R. Costin, Zmeu - Adailton, Wesley, L. Sînmărtean - Temwanjera.
Antrenor Viorel Hizo


Steaua
Stanca - Martinovici, Geraldo, Brandan, Latovlevici - Prepeliţă, Bicfalvi, Bourceanu, T. Bălan - Tatu, Nikolici
Antrenor: Ilie Stan

UPDATE Ora 15.25. Până azi la prânz se vânduseră doar 5.000 de bilete din totalul celor 10.000 puse în vânzare. Casele de tichete vor fi însă deschise până la ora 21.00, cu 30 de minute înainte de startul partidei. La Vaslui sunt condiţii de ploaie, este extrem de frig, la ora de start a întâlnirii fiind prognozate 3 grade.

UPDATE. Ora 15.53. Până azi, FC Vaslui şi Steaua s-au întâlnit de 12 ori. Moldovenii au câştigat de trei ori, steliştii de şase ori, trei întâlniri încheindu-se la egalitate, golaveraj 10-19. În meciurile disputate la Vaslui, bilanţul este următorul: 6 3 0 3 4-9.

Învinşi de propria legendă

Ultima victorie a vasluienilor contra Stelei s-a consemnat la 10 mai 2010, când elevii, pe atunci ai lui Marius Lăcătuş, au câştigat cu 2-1 în faţa lui Stoichiţă.

image

FC Vaslui - Steaua 2-1
Au marcat:  Burdujan (69 - penalty), Papp (83) / B. Stancu (44).

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Zubar, Papp, Hugo Luz - Pavlovic, Gladstone (79 Ghencev) - Milisavljevic (59 Sanmartean), Zmeu, R. Neagu (66 Ad. Gheorghiu) - Burdujan.
Antrenor: Marius Lacatus.

Steaua: Zapata - Golanski (63 Emeghara), Parpas, Jelev, P. Marin - Cr. Tanase (80 Plesan), Ov. Petre, Toja, Art. Karamian - B. Stancu, Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Roş-albaştrii şi-au luat repede revanşa pentru înfrângerea de anul trecut chiar în turul ediţiei trecute de campionat (22 august 2010). Atrunci, Ilie Dumitrescu, care era la al doilea meci pe banca Stelei, la fel cum se va întâmpla azi cu Ilie Stan, şi-a condus echipa spre o victorie exemplară, roş-albaştrii impunându-se cu 3-0.

image

FC Vaslui - Steaua 0-3
Au marcat:  Surdu (5, 55), B. Stancu (48)

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Papp, Rivas, Hugo Luz - Campano (60 Pancu), Ghencev, R. Costin (60 Ad. Gheorghiu), Sanmartean - Pouga (77 Adailton), Wesley.
Antrenor: Juan Ramon Lopez Caro.

Steaua: Tatarusanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo Alves, Latovlevici - D. Stoica, Bicfalvi - Radut (77 Gardos), B. Stancu, Cr. Tanase (68 Pacurar) - Surdu (85. C. Matei).
Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Forțele de ordine vor fi prezente în jurul stadionului cu trei ore înainte de startul partidei, adică la 18:30. Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, la acest meci vor fi prezenți 130 de cadre, cărora li se adaugă efectivele Inspectoratului Județean de Poliție și ale Poliției Locale.

„Partida este caracterizată de organizatori ca având un grad de risc ridicat, din partea echipei oaspete anunţându-şi prezenţa un număr mare de suporteri, sectorul rezervat suporterilor echipei vizitatoare fiind  cel de culoare galbenă, situat lângă poarta de acces nr.4, al Peluzei Sud", ne-a declarat Lucian Modoranu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

Mai mult, jandarmii vasluieni vor fi sprijiniți și cu efective și logistică de la Gruparea Mobilă din Bacău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite