Braşov: Dani Coman - Titularul din poarta Naţionalei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 30 de ani, Dănuţ Coman este considerat unul dintre cei mai buni goalkeeperi români, alături de Bogdan Lobonţ, adunând până în prezent 16 selecţii în Echipa Naţională.

Portarul echipei FC Braşov a debutat pe prima scenă fotbalistică în urmă cu 12 ani, petrecându-şi cea mai mare parte a carierei la FC Argeş Piteşti, club pentru care a evoluat şase sezoane. Deşi este un sportiv cunoscut, faimos şi admirat în lumea fotbalului, Dani Coman este prototipul fotbalistului atipic, căruia nu-i place să iasă în evidenţă prin cluburile de noapte.

Ajuns în 2004 la Rapid Bucureşti, actualul portar al „stegarilor" a trăit momente unice sub comanda celui care, ulterior, avea să-l antreneze şi la FC Braşov, Răzvan Lucescu. Însă, începutul în fotbal nu a fost tocmai uşor pentru Dani Coman.

Mi-a plăcut acest sport de mic copil, iar pe atunci jucam pe maidan, la Ştefăneşti. Nu eram goalkeeper. Mai târziu, antrenorii mei şi-au dat seama că am reale calităţi pentru acest post. La FC Argeş, Vasile Stan m-a ajutat foarte mult, iar apoi, Răzvan Lucescu a contribuit decisiv la ascensiunea mea ca fotbalist", crede Dani Coman.

FC Braşov, o nouă provocare

Coman a ajuns la FC Braşov în iarna lui 2009, iar de atunci a devenit titular incontestabil între buturile „galben-negrilor". Portarul braşovean are o vastă experienţă în cupele europene, bifând 19 prezenţe în Europa, sub culorile Rapidului.

Experimentatul goalkeeper al „stegarilor" este convins că FC Braşov poate obţine calificarea în Europa League, la finalul sezonului, acesta fiind şi motivul pentru care a ales formaţia de la poalele Tâmpei.

Am părăsit Rapidul cu durere în suflet, dar am fost primit foarte bine la Braşov şi mă simt excelent aici. Avem o trupă valoroasă, care a crescut mult în ultima vreme şi a dovedit că se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar. Prin multă muncă, determinare şi seriozitate ne putem clasa între primele formaţii din Liga I la finalul stagiunii", a precizat fotbalistul poreclit „Robocop", datorită faptului că se accidentează foarte rar.

Familist convins

În 2008, sportivul de 30 de ani şi-a oficializat la starea civilă relaţia pe care o avea de câţiva ani cu Loredana, iar câteva luni mai târziu, în mai 2009, Dani Coman a devenit tatăl unei frumoase fetiţe, Maria.

Timpul liber al fotbalistului este ocupat în totalitate de activităţi în familie. „Sunt foarte fericit de când s-a născut Maria, mă simt cu adevărat împlinit. Sunt cel mai bucuros tată din lume.

Chiar dacă am parte de momente mai puţin plăcute din punct de vedere profesional, Maria îmi luminează ziua şi mă face să uit de orice problemă. Am o fetiţă pe care o ador", se mândreşte Dani Coman. Cât despre planurile de viitor, „Robocop" îşi mai doreşte un copil, de preferat băiat.

Acum, tot am învăţat cum este să schimb scutecele şi vreau să mai am un urmaş. Aş vrea să fie băiat, întrucât mi-ar plăcea să joc fotbal cu el. Însă, nu i-aş recomanda să se facă portar, întrucât nu este uşor", a conchis Dani Coman.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt fotbaliştii tăi preferaţi?

Sun mare fan Iker Casillas, dar îmi place cum apără şi Gianluigi Buffon. Am avut onoarea să fac schimb de tricouri cu Iker Casillas la un amical România-Spania şi ţin foarte mult la acel tricou.

Ai superstiţii, eşti credincios?

Superstiţii nu am, însă cred în Dumnezeu. Merg frecvent la Biserică şi mă rog pentru sănătate şi familie, niciodată pentru fotbal. Mă rog să fiu ferit de accidentări.

Care este, în viziunea ta, cel mai bun portar român din istorie?

Fără nicio îndoială, fostul goalkeeper al Stelei, Ion Voinescu. Dar şi Rică Răducanu este tot în topul ierarhiei.

Ce-i place

„Ador să-mi petrec timpul liber alături de familie şi de prietenii adevăraţi. Totodată, îmi place să joc tenis de câmp şi mă relaxez la pescuit", a menţionat portarul.

Ce nu-i place

„Detest cantonamentele lungi, mai ales acum, că sunt tată. Nu mai am răbdare, abia aştept să-mi revăd de fiecare tată fetiţa şi soţia. Îmi reîncarc bateriile în preajma lor", a punctat Dani Coman.

PROFIL

Născut. 28 martie 1979, Ştefăneşti, judeţul Argeş

Studii. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Piteşti.

Familie. Căsătorit, are o fetiţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite