Bani publici în plus pentru fotbalul ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii  de la ACSMU Poli Iaşi (în galben) au „faultat“ bugetul local cu 1 milion de euro în sezonul trecut
Fotbaliştii de la ACSMU Poli Iaşi (în galben) au „faultat“ bugetul local cu 1 milion de euro în sezonul trecut

Consilierii locali vor analiza în şedinţa extraordinară de astăzi o propunere de rectificare bugetară, prin care Fundaţia Sportului Ieşean primeşte în plus 300.000 de lei.

Cât ne costă promovarea Politehnicii Iaşi în Liga 1

„Trebuia să primim mai mult. La începutul anului, am solicitat 6 milioane de lei pentru fundaţie, dar ni s-a alocat doar 4 milioane de lei, iar restul ni s-a spus că va veni prin rectificare. Avem nevoie de bani să ducem la capăt contractele cu toate cluburile sportive, a căror valoare se ridică la 1,8 milioane de lei, iar restul revine echipei fotbal", a spus Romeo Olteanu, viceprimarul Iaşiului şi directorul FSI.

În acest timp, ACSMU şi-a format o echipă din jucători împrumutaţi sau veniţi gratis la Iaşi cu care a încheiat campionatul pe locul 6, la 10 puncte distanţă de ultimul loc care asigura promovarea în Liga 1.

Şefii din Primărie vor mai aloca 35.000 de lei pentru Ateneul Tătăraşi, 210.000 de lei pentru diverse cheltuieli în instituţiile de învăţământ şi 280.000 de lei pentru unele lucrări ale Citadin.

„Direcţia de Asistenţă Comunitară solicită alocarea din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia autorităţilor a sumei de 1,6 milioane de lei pentru acţiuni neprevăzute motivate de creşterea preţurilor şi tarifelor la utilităţi şi finanţarea unor proiecte", au spus reprezentanţii Primăriei. În plus, dintr-un excedent bugetar, oficialii din Palatul Roznovanu vor mai plăti 1,63 milioane de lei pentru dotarea spaţiilor de joacă din municipiu. Edilii vor mai investi 150.000 de lei pentru reabilitarea blocului 1.004 din CUG.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite