Dinamo - Steaua 2-1/ "Câinii" ies din criză contra rivalilor! Au câştigat cu Steaua după cinci meciuri fără victorie în campionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo s-a impus în derbiul României, cu 2-1 în „Groapă" în faţa Stelei, într-un meci în care au revenit de la 0-1.Fotbaliştii lui Marius Lăcătuş au deshis scorul prin Bogdan Stancu, dar „câinii" au egalat şi apoi au preluat conducerea în urma a două lovituri de la unsprezece metri transformate de Adrian Cristea şi Marius Niculae.

Declaraţii după meci:

Marius Niculae - " Am arătat ca o echipă adevărată!"

"Am arătat ca o adevărată echipă. Ajutorul publicului ne-a dat aripi. Nu contează că am cştigat din penaltiuri, important este că am învins. Arbitrajul nu a influenţat deloc jocul. Gigi Becali a plecat mai devreme pentru că probabil se aştepta să piardă".

Pablo Brandan - "Dinamo nu a avut nicio ocazie"!

"Nici nu cred că o să dormim în seara asta. Am ajucat bine, dar nu am băgat-o în poartă de câte ori trebuia. Dinamoviştii nu au avut nicio ocazie de a marca. Au avut două penalituri, au dat două goluri şi aia a fost. Echipa noastră arată bine, trebuie să alergăm după puncte în meciurile viitoare. Dinamo nu cred că a reintrat în lupta pentru titlu după această victorie"

Helmut Duckadam - "Nu am avut şansă"!

"A fost un joc pe care l-am controlat la 1-0, chiar şi după primul penalti. Nu pot să fiu supărat, pentru că echipa a jucat bine, a arătat că se poate. Steaua niciodată nu a comentat arbitrajele. Se pare că e bine să ai gura mare şi înainte, şi în timpul meciului. Ne-a lipsit norocul, măcar un punct trebuia să câştigăm. steaua a arătat un joc foarte frumos".

Cristi Borcea: "Ne menţinem în lupta pentru titlu!"

"Ne-am băgat bine la cutie. Cel mai important este rezultatul, care ne menţine în lupta pentru titlu. Şi la meci nul ieşeam din cărţile echipelor care se bat pentru campionat. Mi-a plăcut în primul rând publicul. Dinamoviştii ştiu să creeze o atmosferă extraordinară. Nu ştiu de ce a plecat Gigi Becali la pauză. Nu ne-am certat. Eu nu stau într-un loc în timpul meciului"

Ioan Andone : "Suntem la bătaie pentru titlu"

"Sunt importante punctele  pentru că nu eram într-o situaţie bună. Acum suntem acolo, la bătaie pentru titlu. Trebuie, pe viitor, să fim mult mai pragmatici. În seara asta am fost norocşi, trebuie să recunosc asta. Avem linişte până vineri, apoi o luăm de la capăt. Deja mă gândesc la meciul cu Bistriţa. Steliştii au avut ocazii clare la Stancu şi Bonfim"

Mihai Stoica: "Steaua a pierdut în faţa unui Dinamo slab!"

"Gigi e nemulţumit de jucătorii pe care i-a luat de la Urziceni, dar Brandan şi Marinescu au stat pe bancă. Văd destule fracturi de logică. Steaua nu a mai prins pe Dinamo aşa de vulnerabilă în ultimii 10 ani, şi n-a izbutit să ia niciun punct!"

MARIUS LĂCĂTUŞ: "Dinamo nu şi-a creat nicio ocazie de a marca"!

"Păcat de ocaziile mari pe care le-am ratat. Ne-am îndepărtat de primele poziţii, va fi greu să recuperăm.  Nu am fost atenţi în apărare. Dinamo nu a ajuns să-şi creeze situaţii clare de a marca. Trebuia să avem şi mai multă concentrare la finalizare".

CORNEL DINU (administrator delegat Dinamo) - "Dinamo s-a apărat în 8-9, dar a fost mai realistă!"

"Steaua a avut cele mai clare ocazii de gol, dar n-a reuşit să concretizeze decît o singură dată. Dinamo n-a avut decât penalty-urile, pe care a reuşit să le finalizeze. Steaua părea mai puternică, de aceea am asistat la o partidă în care am văzut o Dinamo realistă care s-a apărat în majoritatea meciului cu 8-9 oameni!"

Florin Prunea:"E un moment frumos pentru Dinamo!"

"E un moment frumos pentru Dinamo. Am câştigat datorită caracterului şi a unei comportării excepţionale. Nu am avut emoţii, pentru că linia defensivă a funcţionat perfect. Moţi a făcut o partidă mare. Ne aşteaptă un meci cu Bistriţa şi echipa trebuie să rămână conectată la acest joc!"

Gigi Becali: "Apostol a făcut meciul cadou lui Dinamo!"

"Cel mai mult m-a supărat Apostol. El a făcut cadou meciul lui Dinamo. Trei jucători nu mi-au plăcut: Apostol, Bilaşco şi Tătăruşanu. Îmi pare rău că i-am luat. Când îl văd pe Ricardo, mai îmi trece supărarea. Am luat un fotbalist. Asta intră în atribuţiunile lui Marius Lăcătuş. Cine e fotbalist o să rămână la Steaua. Cine nu e, o să plece. Vreo patru jucători vor pleca cu siguranţă!

"Apostol nu face nici faza defensivă, iar în sewara asta mi-am dat seama că m-am înşelat. După cum merge, după cum aleargă are numai figuri în cap. Şansele la câştigarea campionatului nu s-au dus, campionatul e abia la început. Dinamo nu are lojă. Stau acolo 300 de oameni grămadă. Dacă îl mai ai pe Agaton lângă tine, eu nu pot să stau concentrat la meci."

"Apostol are figuri de Maradona. El vrea să joace în echipa naţională, însă are numai figuri în cap!"

Steaua, antidot pentru criza „câinilor”

SPECTACULOS Dinamo şi-a rezolvat problemele din ultima vreme câştigând eternul derby într-o partidă care s-a ridicat peste media Ligii I. Însângerat pe străzi, eternul derby a salvat aparenţele lăsate de luptele bestiale din afara stadionului printr-un spectacol fotbalistic demn de un asemenea meci.

SEBASTIAN PERJU

În plină criză, „câinii” s-au bazat că sprintul lui Torje va trage întreaga haită spre locurile fruntaşe. Şi n-au fost departe de adevăr. „Micul Messi” este mai rapid şi trezit din somn decât „coloşii” din apărarae Stelei. După câte o ocazie bună ratată de fiecare parte, Torje cu un şut respins de Tătăruşanu şi Stancu, care a trimis peste cu poarta goală, ceaţa artificală provocată de zecile de torţe a fost risipită. „Motanul” a finalizat cu gol faza de Primera Division reuşită de Nicoliţă şi Bonfim (22). Răcnetele de bucurie ale „Fiarei” Lăcătuş s-au domolit după doar câteva minute. Şi nici n-a mai fost nevoie de finul Dănciulescu să-l pedepsească pe antrenorul stelist. Apostol, cu o intervenţie culeasă din baschet, şi Tătăruşanu, cu o intrare kamikaze la Torje, scăpat de Geraldo şi Gardoş, au fost oamenii care au provocat cele două penalty-uri pentru Dinamo. Pac-pac! „Prinţul” Cristea şi finul Niculae au răsturnat tabela, retezând discursul de final pregătit probabil de Gigi Becali, care a părăsit furios stadionul la pauză. Stancu, Tănase şi Bilaşco au fost aproape să rupă blestemul roş-albastru din Ştefan cel Mare, dar „vrăjitorul” Dolha a scos câteva intervenţii din joben, menţinând acelaşi scor la intrarea la cabine. În partea secundă, steliştii au pregătit asaltul pentru poarta roş-albilor. Dar când pleci la luptă cu „lansatorul” Tănase fără chef, şansele ca torpilele să-şi atingă ţinta tind spre zero. Cel mai bun pasator al Stelei din ultimele etape a greşit majoritatea baloanelor, obligându-l pe Stancu să coboare foarte mult pentru a iniţia atacurile celor din Ghencea. Iar cum „câini” s-au adăpostit sub acoperişul scorului, viteza de joc a scăzut în mitanul secund şi ocaziile s-au împuţinat. Doar Nicoliţă, Latovlevici şi Apostol şi-au luat rolul de „bombardieri” în serios, însă şuturile lor au fost periculoase doar pentru oamenii de ordine aflaţi în spatele buturilor lui Dolha. Observând lipsa de idei a roş-albaştrilor, dinamoviştii şi-au mai permis o aroganţă la adresa rivalilor de moarte, practicând, vreme de câteva minute, celebrul „tiki-taka Barcelona” auto-proclamat de patronul din Ghencea. Băieţii lui Andone au rezistat încercărilor de final ale steliştilor, asta chiar dacă Bănel a eşuat lamentabil în două rânduri în faţa lui Dolha, făcând victoria un cadou de adio arenei din „Ştefan cel Mare”, aflată la ultimul derby înainte de mutarea „câinilor” pe noul stadion Naţional.

S-A TERMINAT MECIUL. Arbitrul Marius Avram fluieră finalul. Dinamo s-a impus cu 2-1 în faţa Stelei

MIN 90 FINAL  INCENDIAR în "Groapă". Steliştii atacă în valuri, dar nu reuşeşscă să depăşească apărarea lui Dolha.

S-AU ARĂTAT 3 MINUTE DE PRELUNGIRE

MIN 85. Bilaşco vede cartonaşul galben, după un gest nesportiv asupra lui Bordeanu

MIN 84. OCAZIE DINAMO. Torje duce o acţiune bună pe partea dreaptă şi este faultat de Cristi Tănase. Lovitura liberă este bătută slab de Adrian Cristea.

MIN 82. SCHIMBARE LA DINAMO. Iese Alexe, intră LIVIU GANEA

MIN 82. SCHIMBARE LA STEAUA. Iese Nicoliţă, intră KAPETANOS

MIN 81. OCAZIE STEAUA! Nicoliţă centrează, reia Bonfim, dar pe lângă poartă.

MIN 80. ASEDIU LA POARTA LUI DINAMO. De minute bune fotbaliştii lui Ioan Andone nu au mai ieşit din jumătatea lor e teren

MIN 77. SCHIMBARE LA STEAUA. Iese Apostol, intră MARINESCU

MIN 75. OCAZIE STEAUA! Nicoliţă nu a găsit spaţiul porţii din 3 metri

MIN 72. OCAZIE STEAUA! Bonfim a apărut surprinzător în careul dinamoviştilor, a reluat cu capul, dar Dolha este la post.

MIN 70. SCHIMBARE LA DINAMO. Iese N.Doye, intră D.KONE

MIN 68. OCAZIE STEAUA! Apostol bate o lovitură liberă, prelungeşte la Nicoliţă care şutează mult pe lângă poarta lui Dolha

MIN 66 Apostol primeşte cartonaş galben.

MIN 62 SCHIMBARE LA STEAUA. Intră BRANDAN, iese LATOVLEVICI

MIN 54. INCIDENT PE GAZON între Alexe şi Ricardo. Cei doi sunt potoliţi în cele din urmă de Nicoliţă şi Marius Niculae. Arbitrul Marius Avram le arată protagonişrilor scandalului câte un cartonaş galben

MIN 48. TĂnase executa un corner la bara a doua, reia Gardoş cu capul dar mingea trece pe lânga poarta lui Dolha

A început repriza a doua

S-A TERMINAT PRIMA REPRIZĂ. LA PAUZĂ SCORUL ESTE 2-1

MIN 45. Steliştii  cer şi ei un penalti, dar Avram dă fault în atac

MIN 42. OCAZIE STEAUA!! Bogdan Stancu trimite cu capul, dar Dolha are un reflex senzaţional şi îi scapă pe dinamovişti de gol.

MIN 35. GOOOOOOOOL DINAMO!!! Marius Niculae înscrie pentru 2-1

Marius Niculae

MIN 33. PENALTI DIN NOU PENTRU DINAMO. Torje este bruscat în careu de Tătăruşanu, care se resimte după contactul cu fotbalistul dinamovist. Tătăruşanu ia cartonaş galben, dar continuă jocul.

MIN 30 GOOOOOOOOL DINAMO! Adrian Cristea marchează din penalti şi egalează

MIN 28 Gardoş vede cartonaşul galben. Dinamoviştii au o lovitură liberă de la 2 de metri. Trage puternic Adrian Cristea, dar balonul este deviat în corner. Bate Torje, iar Apostol face henţ în careu. Avram dictează penalti.

Marius Avram

MIN 23 GOOOOOOOOOOL STEAUA !!! Bogdan Stancu deschide scorul după o bâlbâială a dinamoviştilor

MIN 20. DINAMOVIŞTII CER PENALTI! Torje ipătrunde periculos dar este oprit de Latovlevici şi cade în careu. Arbitrul Marius Avram îi dă "galben" lui Torje pentru simulare, dar decizia este la limită.

MIN 16. OCAZIE STEAUA!! Latovlevici centrează pe diagonală, mingea trece prin faţa porţii, Dolha este depăşit, dar Bogdan Stancu trimite peste din 3 metri.

MIN 15 OCAZIE STEAUA!! Centrează periculos Bonfim de pe partea draptă, iar Bilaşco reia cu capul peste poartă

MIN 13 SCHIMBARE LA DINAMO.  Garat iese, accidentat, şi intră Scarlatache

MIN 9. OCAZIE DINAMO! Alexe îi pasează lui Torje la marginea careului, iar micuţul mijlocaş şutează la colţul scurt. Tătăruşanu reuşeşte să respingă în corner.

MIN 6. Suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan continuă să arunce cu fumigene. Nu se mai vede absolut nimic în acea zonă a terenului.

MIN 3 N.Doye primeşte cartonaş galben după un fault asupra unui dinamovist. Tănase execută lovitura liberă, iar Bilaşco reia departe de poarta lui Dolha.

MIN 2. De abia se vede ceva în teren. Suporterii au aprins fumigene. Atmosfera este incendiară în tribune.

A ÎNCEPUT MECIUL!!

MAI SUNT MAI PUŢIN DE 10 MINUTE PÂNĂ LA STARTUL MECIULUI DE PE STADIONUL DINAMO.

UPDATE: Pe stadion, fanii Stelei au încercat să rupă gardurile care îi despărţeau de suporterii lui Dinamo. Jandarmii au intervenit însă la timp

UPDATE: Narcis Răducan, director sportiv Steaua: " Mi-era frică de Andrei Cristea şi mă bucur că nu joacă în seara asta. Dinamo are mulţi jucători care ne pot pune probleme. Este un meci plin de amintiri pentru mine, nu am pierdut niciodată împotriva lui Dinamo din postura de jucător al Stelei".

UPDATE: Antrenorii celor două echipe s-au decis asupra jucătorilor pe care îi vor trimite în teren din primul minut

DINAMO începe cu:

Dolha - Rubio, Garat, Moţi, Bordeanu - Mărgăritescu, N'Doye, Torje, Ad. Cristea - Alexe, M. Niculae

STEAUA începe cu:

Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, Apostol - Nicoliţă, B. Stancu, Cr. Tănase - Bilaşco

UPDATE: PREŞEDINTELE LIGII, Dumitru Dragomir, crede că meciul trebuie oprit dacă incidentele dintre suporteri nu vor înceta.

image

"Dacă se întîmplă incidente în stadion, totul e la latitudinea arbitrului, dacă opreşte sau nu jocul. Dacă sunt incidente foarte grave, nu ai ce să faci şi meciul trebuie oprit. Dar cred că sunt forţe de ordine suficient pentru a ţine piept unui stadion întreg", a spus Dragomir la GSPTV.

UPDATE: PATRONUL STELEI, Gigi Becali spune că Dinamo ar trebui să piară meciul la "masa verde" în urma incidentelor.

"În situaţia asta trebuie ca Dinamo să piardă 0-3 şi la revedere. Pentru ce să stau eu să mai critic, să fiu înjurat apoi. Nu mai critic nici eu. Eu ştiu un singur lucru, poate sînt idiot, dar eu ştiu că există Poliţie, Parchet, instanţa de judecată. Eu am dat telefon şi am zis să vină 30 de inşi să mă aştepte. Au bătut un om 6 inşi, au sărit cu picioarele pe el, e normal? Pe mine nu mă doare sufletul cînd văd autocarul şi familia mea, Steaua, atacată? Pînă cînd or să mai spargă geamuri?Nu mai vreau să vorbesc nimic de fotbal, după ce am văzut saracii oameni pe jos, loviţi cu picioarele", a spus Becali la "Premium Liga", de la GSP TV.

UPDATE: DINAMOVIŞTII AU SPART GEAMURILE AUTOCARULUI STELIST

Şi fotbaliştii stelişti au suferit de pe urma furiei fanilor. Ajunşi cu autocarul în zona Floreasca, fotbaliştii din Ghencea au fost atacaţi de dinamovişti cu pietre, mai multe geamuri ale autocarului fiind sparte.

UPDATE: UN ALT INCIDENT între suporteri a avut loc într-un fast-food din apropierea stadionului „Ştefan cel Mare“. Patru suporteri dinamovişti au bătut un cetăţean deoarece acesta le-a reproşat că sunt prea gălăgioşi. Tânărul agresat este acum în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

SCANDAL într-un autobuz de pe linia 153, în care au fost implicaţi mai muţi suporteri dinamovişti. Doi dintre fani s-au îmbrâncit, 15 suporteri fiind duşi la secţia de poliţie.

INCIDENT GRAV petrecut în urmă cu câteva zeci de minute lângă stadionul Dinamo. Un suporter stelist a fost prins de un grup de fani ai "câinilor" pe Calea Florească şi bătut cu bestialitate cu pumnii şi picioarele. Până să apuce să intervină cineva, stelistul a căzut inconstient la pâmânt, într-o baltă de sânge, iar fanii lui Dinamo au dispărut rapid de la faţa locului.

Incidente Dinamo - Steaua
Incidente Dinamo - Steaua
Incidente Dinamo - Steaua

Incidente înainte de meci

Dinamo Bucureşti, echipa probabilă: 12. Dolha - 3.Rubio, 30. Garat, 4. Moţi, 16. Bordeanu - 22. Torje, 29. N'Doye, 7. C. Munteanu, 20. Ad. Cristea - 9. M. Niculae, 19. L. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.

Rezerve: 23. Naumovski, 25. Scarlatache, 5. D. Kone 21. D. Grigore, 26. Mărgăritescu, 10. Alexe, 15. Dănciulescu.

Absent: Andrei Cristea (suspendat).

Steaua Bucureşti, echipa probabilă: 12. Tătăruşanu - 29. Bonfim, 6. Gardoş, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 21. Ricardo, 32. Apostol - 16. Nicoliţă, 28. B. Stancu, 10. Tănase - 17. Bilaşco. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Rezerve: 33. C. Lungu, 22. Galamaz, 5. Brandan, 20. Angelov, 8. Răduţ, 11. Onofraş, 9. Kapetanos.

Absenţi: Emeghara (accidentat).

Arbitri: Marius Avram (central) - Micloş Nagy, Mircea Orbuleţ (asistenţi) - Dragoş Istrate (rezervă).

Observatori: Dan Petrescu, Dumitru Mihalache.

Supervizor: Adalbert Kassai.

CITEŞTE CE AU SPUS BORCEA ŞI GIGI BECALI DESPRE MECIUL DE AZI!
Borcea: „Va fi măcel". Gigi: „Batem cu 5-0"

image

" De vreo şase ani e «măcel», într-adevăr, dar noi suntem cei care «măcelărim» Steaua. Chiar dacă avem probleme de efectiv, tradiţia ne obligă să învingem şi de această dată. Există o presiune fantastică pe cei de la Steaua, nu ne-au bătut de foarte mult timp şi asta contează din punct de vedere psihologic. «Naşu'» (n.r. - Gigi Becali) nu se supără pe fin dacă vom câştiga derby-ul. Trebuie să ne ajute, că stăm mai prost în clasament", a spus Borcea.

MAI CITEŞTE:
Timişoara: Violenţă extremă! Incidente sângeroase declanşate de fanii echipei Zagreb

Victor Becali, despre jucătorii din derbiul de diseară:"Să nu-i intereseze banii!"

Geraldo este incert pentru derby-ul cu Dinamo

Portughezul a fost menajat la antrenamentul de vineri, dar Lăcătuş şi staff-ul lui speră să-l facă apt pentru duelul din Ştefan cel Mare, de diseară.
Chiar dacă a fost prezent la ultima pregătire, Geraldo s-a aflat permanent sub supravegherea doctorului Paligora, iar o decizie finală dacă va intra sau nu în teren azi asupra celui mai bun stoper al roş-albaştrilor, va fi luată înaintea partidei.

image

Un nou transfer de la Steaua la Craiova! Vezi pe cine vrea să fure Piţurcă din Ghencea

Cristi Borcea: "Dacă plec eu cu Badea, Dinamo ajunge în C"!

VEZI ce spune soţia antrenorului Stelei despre derbiul cu Dinamo

Mariana Lăcătuş: "Nu mă uit la meci. Mai trec din când în când prin faţa televizorului"

"Nu pot să privesc meciurile echipelor antrenate de Marius, nu rezist, e tensiunea prea mare!", povesteşte nevasta tehnicianului.


image

Ienei ştie strategia lui Lăcătuş! Vezi ce spune antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor cu Steaua.

Emeric Ienei: "Lăcătuş va ieşi la atac în partida cu Dinamo"CREZI CĂ ARE DREPTATE?

image

Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, duminică, ora 20.30 - Digi Sport şi LIVETEXT pe www.adevarul.ro

Palmares: 122 43 45 34 164-160

Primul meci: 1-0 pe stadionul UCB, la 21 noiembrie 1948

Scor maxim: 0-5 în Ghencea, la 4 aprilie 1998

Ultima victorie a Stelei pe terenul dinamoviştilor: 1-0 la 22 august 2004

Ultimul meci jucat pe terenul dinamoviştilor: 2-0 la 17 martie 2010.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite