Timişoara: Violenţă extremă! Incidente sângeroase declanşate de fanii echipei Zagreb UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentele dintre croaţi şi timişoreni au fost sângeroase
Incidentele dintre croaţi şi timişoreni au fost sângeroase

Aproximativ 100 de suporteri croaţi au fost reţinuţi, iar 14 timişoreni amendaţi şi apoi eliberaţi în urma incidentelor dinaintea partidei Timişoara - Zagreb din Liga Europa. Scandalul a pornit de la câţiva suporteri croaţi în Piaţa Unirii în jurul orei 17.00. CLICK AICI PENTRU IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI!

CITEŞTE şi:

Timişoara: Chivorchian cere sârbilor din Banat să nu îi provoace pe croaţii de la Dinamo Zagreb

Timişoara: Suporterii croaţi ai lui Dinamo Zagreb au aruncat cu sticle după oameni în centrul oraşului

Timişoara: Fotbaliştii de la "Poli" s-au relaxat printre suporterii croaţi (GALERIE FOTO)

UPDATE, ora 00.40

Forţele de ordine încearcă să prevină alte conflicte între suporteri şi au împânzit zona stadionului "Dan Păltinişanu". Suporterii croaţi sunt scoşi din stadion în grupuri de câte 10 - 15 şi îmbarcaţi în autocare, în timp ce fanii care au venit cu alte mijloace de transport sunt păziţi cu străşnicie.

UPDATE, ora  23.30

Aproximativ 100 de suporteri croaţi au fost evacuaţi de către grupările de  jandarmi de pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Fanii au fost reţinuţi şi duşi la sediul Jandarmeriei pentru a fi identificaţi şi introduşi într-o bază de date. Croaţii sunt acuzaţi de provocare de scandal, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. La sediul jandarmeriei, suporterii scandalagii au fost imobilizaţi cu mâinile la spate şi mult aplecaţi înainte, pentru a fi transportaţi unul câte unul, în vederea fotografierii şi identificării. Croaţii vor rămâne la sediul Jandarmeriei până când un ofiţer de legătură de la Poliţia Croată va sosi pentru a se stabili detaliile plecării suporterilor şi transportul lor. Fanii Dinamo Zagreb care încă se află la stadion vor fi evacuaţi, la finalul meciului, în acelaşi mod în care celelalte galerii sunt scoase de pe teren după partidele cu grad ridicat de risc.


UPDATE, ora 22.10:

100 de suporteri croaţi sunt în aceste momente reţinuţi la sediul Jandarmeriei

Fanii echipei Dinamo Zagreb nu s-au liniştit nici după ce au ajuns la stadionul „Dan Păltinişanu”. Aceştia au provocat scandal chiar la poarta principală. „După ce o parte din croaţii escortaţi spre stadion au reuşit să intre, s-a apropiat de poartă şi un grup de fani ai «Poli». Croaţii care erau înăuntru au început să arunce cu petarde, fumigene şi torţe în timişoreni. În acele momente, la poartă a început o adevărată învălmăşeală”, a declarat Daniela Stanciu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.  Cei mai mulţi dintre croaţii care aşteptau la poartă nu au mai intrat  pe stadion, pentru că jandarmii i-au încărcat imediat în maşinile de intervenţie. Câţiva dintre scandalagiii din interior care au aruncat cu petarde au fost şi ei scoşi de pe stadion şi urcaţi în maşini. Toţi cei 100 de croaţi au fost duşi la sediul Jandarmeriei. Potrivit purtătorului de cuvânt al jandarmilor, croaţii au făcut haos şi lângă, şi în interiorul stadionului. Aceştia au rupt scaune şi au tras de gardurile care îi despărţeau de galeria adversă. Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. În aceste momente, galeria croată este înconjurată de un cordon de jandarmi cu scuturi.


UPDATE, ora 21.00:

Timişorenii care au fost reţinuţi de jandarmi au fost amendaţi şi apoi eliberaţi. În schimb, numărul suporterilor croaţi reţinuţi a crescut. Pe lângă cei 16 transportaţi la secţia 4 de poliţie, alţi scandalagii au fost aduşi din alte zone ale oraşului unde au provocat incidente. Croaţii au provocat scandal şi în incinta stadionului "Dan Păltinişanu" unde au rupt un gard al ţarcului în care se aflau.
La secţia de poliţie nr. 4 din Timişoara se află o maşină de ambulanţă care a răspuns unui apel care anunţa că alţi doi suporteri au nevoie de îngrijiri medicale, în urma conflictului din Piaţa Unirii.

UPDATE, ora 20.20:

Fanii croaţi care au ajuns la stadion sunt înconjuraţi de jandarmi şi de poliţişti. De asemenea, forţele de ordine din oraş îi direcţioneasză pe suporterii Dinamo Zagreb spre stadion pentru a preîntâmpina alte eventuale violenţe. „Intrarea pe stadion se va face dirijat, sunt câteva sute de jandarmi şi poliţişti care supraveghează zona. De asemenea, accesul se face prin filtrul stewarzilor care îi conduc şi pe croaţi”, a spus Daniela Stanciu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mobile Timişoara.

Singurul incident care a mai avut loc, de când forţele de ordine au intervenit în Piaţa Unirii a fost unul între două grupuri de croaţi. Câţiva suporteri croaţi care nu erau cu coloana au atacat un alt grup de suporteri în zona Sălii Olimpia. S-au împărţit pumni şi picioare pentru câteva minute, dar lucrurile au fost aplanate imediat de forţele de ordine.  În oraş nu mai sunt suporteri croaţi pentru că aceştia au fost transportaţi la stadion de sutele de jandarmi şi poliţişti care au grijă ca situaţia să fie sub control. Croaţii care nu sunt la stadion sunt doar aceia care se deplasează cu maşina pentru meciul "Poli" Timişoara - Dinamo Zagreb.

UPDATE, ora 19.50:

Ambulanţele au transportat spre spitalele din Timişoara cinci persoane. "Au fost şase intervenţii, dar o persoană nu a fost transportată la spital pentru că nu a necesitat îngrijiri speciale. Restul au avut leziuni minore, au fost afectaţi de spray-uri pentru că au avut ciocniri cu jandarmii", a spus Leonida Iancu, şeful ServiciuluiAmbulanţă Timiş. În momentul de faţă 13 ambulanţe de intervenţie sunt pe tura de urgenţă şi circulă prin oraş. Persoanele rănite au fost ridicate din Piaţa Unirii, sau de pe străduţele alăturate.

Tinerii veniţi din Croaţia ca să participe la meciul dintre FC Timişoara şi Dinamo Zagreb, care are loc în această seară de la ora 22.05, au declanşat un adevărat război pe străzile din centrul oraşului.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb1.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Suporterii croaţi s-au despărţit de grup în apropiere de Hotelul Continental şi s-au împrăştiat în Piaţa Unirii, unde au fost bătuţi de suporterii  timişoreni. Martorii susţin că suporterii croaţi s-au bătut întrei ei, iar trupele speciale ale Jandarmeriei Timiş au intervenit de urgenţă ca să-i despartă.

"Descinderi" printre timişoreni
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mobile din Timişoara, Daniela Stanciu, a declarat că peste 350 de jandarmi au fost mobilizaţi ca să prevină conflictele în oraş. "Au fost detaşaţi sute de jandarmi şi la ora aceasta ar fi trebuit să fie pe stadion, dar în funcţie de scandalurile care apar în oraş, şeful comandamentului îi trimite acolo unde este nevoie. Acum au fost solicitaţi să meargă în centrul Timişoarei, unde, în două locaţii diferite, au izbucnit conflicte între suporteri", a spus Daniela Stanciu.

Răniţi în tabăra croaţilor
Mai multe maşini de ambulanţă au sosit în centrul oraşului ca să le acorde ajutor tinerilor din Croaţia care aveau capul spart, haine rupte. În momentul în care au intrat în miezul conflictelor, a fost nevoie de cel puţin doi poliţişti ca să poată opri un suporter "înflăcărat".

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb4.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Cum a început scandalul în Piaţa Unirii Dintre cei aproape 1.000 de croaţi aflaţi în centrul Timişoarei, o parte s-au desprins pentru a vizita împrejurimile. În Piaţa Unirii, aproximativ 30 de suporteri oaspeţi s-au aşezat la o terasă unde se afla un grup de 10 fani timişoreni. Nu a durat mult până un schimb de înjurături a degenerat, croaţii au spart sticlele de bere pe care le aveau şi i-au atacat pe cei aflaţi în inferioritate numerică. Forţele de oridne prezente în număr mic nu au făcut faţă şi mai multe persoane din ambele tabere au fost rănite. Trupele speciale ale Jandarmeriei au intervenit în forţă, iar 14 timişoreni şi 16 croaţi au fost reţinuţi.  Alte posibile confilcte au fost aplanate în special datorită ofiţerilor de poliţie croaţi, care au însoţit galeria echipei Dinamo Zagreb în România.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb5.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb6.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb7.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb8.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb9.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/zagreb3.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/zagreb2.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite