Arbitrajul Steaua-Napoli: Nicio hoţie. Doar prostie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desfiinţat de comentatorii TV şi oamenii de fotbal pentru că a prelungit partida cu şapte minute, arbitrul polonez al meciului Steaua – Napoli, Marcin Borski, este total acoperit de regulament. Arbitrul a luat în calcul accidentarea lui Tătăruşanu şi schimbarea Stancu – Surdu, adăugând trei minute la cele patru de prelungire acordate iniţial.

„Un hoţ fură victoria Stelei!", „Un nemernic fură victoria Stelei!", a exclamat comentatorul PRO TV Costi Mocanu în momentul în care Cavani a marcat golul egalizator al lui Napoli al partidei cu Steaua.

Mai citeşte şi:

Presa din Italia: "Meritul este al lui Kapetanos!"

Ce s-a întâmplat de fapt? Arbitrul de rezervă a arătat patru minute de prelungire. În acelaşi timp, pe gazon, Tătăruşanu se zvârcolea de durere, plângându-se de faptul că s-a lovit la mână în urma unui şut respins.

Portarul Stelei a avut nevoie de intervenţia medicilor, iar până la reluarea jocului au trecut fix 2 minute şi 38 de secunde! Apoi, Lăcătuş îl introduce în teren pe Surdu în locul lui Stancu.

În mod normal, la orice schimbare se adaugă 30 de secunde în plus la timpul de joc! Un calcul simplu ne arată că arbitrul avea motive să adauge măcar trei minute la cele patru acordate iniţial. Cum golul lui Cavani a venit în minutul 96 şi 58 de secunde, arbitrul polonez a procedat corect şi n-am avea ce să-i reproşăm.

Înjurat în româneşte

Cu toate acestea, spiritele s-au încins la finalul partidei. Jucătorii Stelei, în frunte cu Tănase şi Apostol, au sărit la gâtul arbitrului, iar pe imagini se observă cum fotbaliştii îl înjură pe româneşte pe Marcin Borski. Liderul revoltei, Mache Ianuli, e turbat de furie, şi la un moment dat pare că îl scuipă pe „central".

După calmarea spiritelor, curg şi reacţiile. Dacă patronul Gigi Becali şi antrenorul Marius Lăcătuş sunt calmi, Dumitru Dragomir nu-şi poate stăpâni furia absurdă. „În viaţa mea nu am văzut hoţ mai mare decât acest polonez scârbos.

Şi, credeţi-mă pe cuvânt, eu am fost la echipe ca Victoria şi Scorniceşti", se bate cu pumnul în piept Mitică, în timp ce jucătorii stelişti declară în cor că „am fost furaţi". Nimeni nu se întreabă cum a ajuns Cavani, la ultima fază a meciului, singur-singurel în careu, având în preajmă doar doi coechipieri, şi nu stelişti în marcaj sau de ce era scos Cavani din ofsaid de Gardoş.

image


Fanii Stelei: „Ne-ai făcut copiii să plângă!"

Suporterii roş-albaştrilor i-au creat ieri arbitrului un cont fictiv pe site-ul de socializare Facebook, intitulat „Marcin Borski la pensie!". Peste 3.500 de persoane s-au alăturat ieri acestui grup, iar cuvintele scrise la adresa polonezului n-au fost tocmai cele mai ortodoxe. „Ne-ai făcut copiii să plângă, nemernicule!", a fost una dintre cele mai blânde urări.

Cârnaţi polonezi la ambasada Poloniei

Un grup de suporteri stelişti a ajuns după meci la palatul lui Gigi Becali. Cum pe aceeaşi stradă se afla şi Ambasada Poloniei, aceştia s-au dus acolo să-şi verse nemulţumirea, aruncând cu în interiorul curţii instituţiei cu cârnaţi polonezi. De acolo, fanii s-au dus la aeroport pentru a continua războiul cu fanii lui Napoli.

Superaudienţă

Egalul Stelei a fost aproape la fel de urmărit ca finala Campionatului Mondial, Olanda - Spania (16,3 rating). Meciul transmis de ProTV a înregistrat o audienţă record de 15,6 puncte de rating pe publicul comercial 18-49. Minutul de aur al partidei a fost înregistrat când arbitrul polonez arăta cele patru minute de prelungire (22,3 puncte de rating).

Reacţii la decizia arbitrului

Ion Crăciunescu: „ Arbitrul putea să prelungească cu mai multe minute decât a arătat, dacă în timpul minutelor arătate au mai fost întreruperi sau dacă au mai fost accidentări sau schimbări. Dar mie mi se pare că a lungit prea mult pelteaua şi şi-a forţat prea mult norocul. "

Adrian Porumboiu: „ Teoretic, minutele de prelungire sunt justificate, dar arbitrul putea să le spună discret celor doi căpitani de echipă că va mai prelungi meciul suplimentar. Fotbaliştii trebuiau informaţi. Arbitrul a fost fricos cu Napoli. "

Gigi Becali: „ Eu nu dau vine pe arbitru, nu ne-a furat arbitrul. Dau vina pe ghinion. "

Aron Huzu: „ În campionatul nostru nu suntem învăţaţi cu prelungiri drastice, iar arbitrii noştri sunt indulgenţi în această privinţă. Din ce am văzut, Tătăruşanu s-a accidentat în prelungiri, iar conform regulamentului timpul se adaugă. Dacă privesc ca român situaţia, polonezul a fost drastic. "

Kapetanos, tras pe bancă!

La numai 13 ore după fluierul de final al arbitrului Borski, steliştii au revenit în Ghencea, pentru un antrenament sub comanda lui Marius Lăcătuş. Titularii din meciul cu Napoli au efectuat doar nişte alergări şi un program de refacere, în timp ce toţi ceilalţi s-au antrenat normal, cu excepţia lui Baciu şi Emeghara, care s-au pregătit separat, la sala de forţă.

Pantelis Kapetanos a fost şi ieri mai mult cu capul în pământ, grecul fiind în continuare foarte afectat în urma eliminării din minutul 30 al partidei de joi. Totuşi, atacantul nu va scăpa nepedepsit pentru că şi-a lăsat echipa în zece, mai ales că el a mai făcut aceeaşi greşeală şi în partida cu Újpest de anul trecut.

Conform Regulamentului de Ordine Interioară aprobat de Ilie Dumitrescu, Kapetanos ar urma să fie sancţionat cu 500 de euro, însă aproape sigur suma va fi mult mai mare, conducerea Stelei fiind foarte nemulţumită de gestul său. Mai mult, se pare că golgheterul ultimelor două sezoane va fi lăsat pe banca de rezerve în meciul de mâine cu Sportul, titular urmând să fie Marius Bilaşco.

"Când ai 3-0 nu poţi să faci o asemenea imbecilitate ca acest Kapetanos. Dacă aş avea unul ca ăsta, l-aş pedepsi crunt. A gândit balcanic!"
Sorin Cârţu antrenor CFR Cluj

"În locul steliştilor, i-aş da o amendă de 10.000 de euro lui Kapetanos, l-aş rupe, l-aş face să se înveţe minte."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

„Mucles" Apostol, pe lista lui Răzvan

Selecţionerul Răzvan Lucescu va anunţa în această seară lotul de jucători pe care va miza în partida cu Franţa, de săptămâna viitoare. De la Steaua, vizaţi pentru convocare sunt Marius Bilaşco, Bogdan Stancu şi, surpriză, Iulian Apostol. Fotbalistul poreclit Mucles, după ieşirea penibilă avută la adresa ziariştilor la finalul partidei Oţelul - Steaua, n-a mai jucat la naţională de la sfârşitul anului trecut, dintr-un amical cu Polonia.

Apostol are şase selecţii şi un gol înscrise pentru „tricolori" şi este unul dintre preferaţii lui Răzvan Lucescu, care a acuzat absenţa lui la ultimele meciuri ale naţionalei. O altă surpriză din lotul selecţionerului va fi convocarea lui Ianis Zicu.

Fostul dinamovist e complet schimbat de când joacă la Timişoara şi a fost monitorizat atent de stafful naţionalei. Zicu a dispărut din peisajul „tricolorilor" acum trei ani, de la un meci cu Slovenia. Pe vremea când devenise titular în echipa lui Piţurcă, Ianis evolua la Rapid şi era pregătit de Răzvan Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite