Andone se întoarce împreună cu Bărcăuan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Bărcăuan (stânga) şi Ioan Andone au câştigat un titlu în perioada în care au colaborat la Dinamo
Cosmin Bărcăuan (stânga) şi Ioan Andone au câştigat un titlu în perioada în care au colaborat la Dinamo

Deşi Dinamo se reuneşte astăzi sub comanda lui Ţălnar, viitorul manager general stabileşte strategia pentru retur. „Fălcosul” a cerut un fundaş central, iar şefii l-au găsit. Una dintre condiţiile lui Ando la negocierile cu Borcea şi cu Neţoiu a fost ca şefii să aducă rapid un stoper de talia lui Tamaş. Motivul? Daminuţă se descurcă mai bine ca mijlocaş.

„Câinii" pleacă de astăzi la drum într-o formulă relativ veche. Şi la nivelul lotului, şi la nivelul băncii tehnice. În afară de revenirile lui Cristi Munteanu şi Mărgăritescu, singurul transfer de marcă al roş-albilor este Cristi Daminuţă. Şi acesta venit doar sub formă de împrumut de la Inter Milano.

Mai citiţi şi:

Andone: "Vreau un contract beton ca să vin!"

Andone revine la Dinamo: „Aici e locul meu!“

Totuşi, fereastra sosirilor s-a deschis abia de-acum şi a trecut în domeniul lui Andone. Acesta le-a spus acţionarilor că Dinamo suferă în zona centrală şi că nu poate accepta un contract în „Groapă" fără siguranţa că golurile vor fi umplute.

Antrenorul de 49 de ani ar avea nevoie de trei achiziţii, dintre care măcar un fundaş, care să se ridice la nivelul lui Tamaş. Şefii l-au găsit, deşi tehnicianul nu pare a fi mulţumit.

E vorba de Cosmin Bărcăuan (31 de ani), care a mai trecut în două rânduri pe la Dinamo. Fostul oltean a mai lucrat cu Ando în „Ştefan cel Mare" şi chiar „Fălcosul" l-a reprofilat din atacant în fundaş central.

De asemenea, Bărcăuan este unul dintre „copiii" lui Gigi Neţoiu, vii­torul acţionar al roş-albilor. Fotbalistul a jucat în ultimii ani în Grecia, la PAOK Salonic şi la OFI Creta.

Un alt motiv pentru care Andone a insistat pentru aducerea unui fundaş central este acela că după despărţirea de Tamaş „câinii" rămăseseră în doar doi stoperi de meserie: Lucian Goian şi Cosmin Moţi.

Daminuţă a fost luat de Dinamo cu gândul de a fi folosit în defensivă, mai ales că e înalt şi bine făcut. Totuşi, în discuţiile cu Ţălnar, jucătorul a spus că se descurcă mai bine la mijlocul terenului şi ar trece în apărare numai în caz de urgenţă.

Şedinţă decisivă Badea - Andone

Şedinţa dintre preşedintele lui Dinamo şi antrenorul care a luat un titlu cu roş-albii în 2004 s-ar putea produce astăzi. Asta după ce şi Badea şi Andone au terminat cu petrecerile de vacanţă.

Şeful CA s-a întors ieri cu Turcu din Dubai, iar „Fălcosul" este aşteptat astăzi la Bucureşti, după ce, în weekend, a sărbătorit în Ardeal ziua socrului său. Angajarea lui Andone nu înseamnă despărţirea de Ţălnar. Organigrama ar suna astfel: Ando - manager general, Ţălnar - antrenor.

Turcu: „Eu l-aş vrea tot pe Ţălnar"

Într-un moment în care Badea, Borcea şi Neţoiu încearcă finalizarea tratativelor cu Ando, un alt acţionar îşi declară sprijinul pentru actualul antrenor al roş-albilor.

Vasile Turcu (foto) este de părere că toate aceste negocieri cu „Fălcosul" bulversează şi mai tare apele în „Ştefan cel Mare". „Jucătorii nici nu mai ştiu de ei. Aud şi ei zvonuri şi nu mai ştiu de cine să asculte. Părerea mea este că ar trebui să rămână Cornel Ţălnar, dar eu nu am decât un vot în Consiliul de Administraţie al clubului. Dacă se decide să vină Andone, e de văzut. Cu siguranţă însă lotul se va reuni sub comanda lui Ţălnar", a spus vicepreşedintele roş-albilor.

Certat cu Ando în precedentul mandat al „Fălcosului" în „Groapă", Turcu spune că acum nu mai are nimic împotriva antrenorului de 49 de ani.

Surpriză: N'Doye vine la reunire

Rebelul din „Ştefan cel Mare" a promis că în 2010 o să fie băiat cuminte. Şi a început anul cu dreptul. S-a întors în weekend în România, iar astăzi este aşteptat la reunirea lotului. Cel puţin aşa le‑a transmis mijlocaşul african antrenorilor aseară. Prin prezentarea la timp la programul echipei, Ousmane ar face uitată abaterea din vara lui 2009, când a revenit din vacanţă cu câteva zile înainte de startul campionatului, ratând astfel cantonamentul.

Acum, pe durata Sărbătorilor, Ousmane a fost plecat la New York, unde deţine o proprietate, şi în ţara de origine, Senegal. N'Doye nici nu avea motive reale să întârzie la reunirea de azi, din moment ce naţionala sa nici nu s-a calificat la Cupa Africii pe Naţiuni. Mijlocaşul de 31 de ani a fost „ţinut" întruna în telefoane de antrenorii şi de şefii „câinilor", care i-au cerut sus şi tare să revină în România la timp. Altfel, echipa a doua l-ar fi aşteptat pe N'Doye.

Ze Kalanga nu mai vine

Campionul all-time al întârzierilor de la Dinamo nu mai este aşteptat de nimeni în „Groapă". De ce? Pentru că Ze Kalanga a fost cedat chiar în Angola, unde i s-a permis să-şi găsească o echipă.

Anii trecuţi, Ze „uita" pur şi simplu să se mai întoarcă din vacanţe şi îşi închidea şi telefonul. Când, în sfârşit, era prins pe mobil, africanul de 25 de ani invoca motive puerile, cum ar fi că a avut probleme cu escalele sau că nu are bani de bilet de avion!

Reunirea „câinilor" are loc astăzi, de la ora 11.00, la stadionul din „Ştefan cel Mare". Niculescu şi compania se vor antrena până la data de 15 ianuarie în „Groapă", după care urmează două cantonamente: primul la Poiana Braşov, iar cel de al doilea, în februarie, în Antalya.

N'Doye este un jucător valoros, dar indisciplinat
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite