Ne-au „cotropit” cu arbitrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României a fost învinsă aseară cu 2-0 de Turcia, la capătul unui meci slab. La fel de adevărat e că „otomanii” au deschis scorul dintr-un penalty inventat. Amicalul dintre Turcia şi România, ultima repetiţie a elevilor lui Răzvan Lucescu dinaintea preliminariilor pentru Euro 2012, s-a desfăşurat într-un cvasianonimat demn de o întâlnire de mijlocul clasamentului Ligii I.

În timp ce în ţară întreaga atenţie s-a îndreptat către evenimentele petrecute în ultima săptămână la Steaua, microbiştii din Turcia nu s-au înghesuit nici ei să umple celebra arenă „Şükrü Saracoğlu” din Istanbul. Asta deşi meciul de aseară a reprezentat debutul lui Guus Hiddink pe banca „otomanilor”, olandezul de 64 de ani pe care Victor Piţurcă îl umilea la Bucureşti în primăvara lui 2008, când România se impunea cu 3 – 0 în faţa Rusiei.

Vezi aici desfăşurarea partidei Turcia  - România 2-0. Răzvan Lucescu: "Turcii au fost mai buni"

Începutul de meci a fost unul destul de modest, prima ocazie adevărată venind abia după un sfert de oră, când Bilaşco a reluat cu capul, din trei metri, însă mingea a fost scoasă, în ultima clipă, de pe linia porţii, de către fundaşul Gökhan Gönül. Câteva minute mai târziu, turcul Mevlüt a reluat şi el periculos, din centrul careului, dar mingea a ocolit buturile lui Lobonţ. Acelaşi Mevlüt a şutat apoi din prima, de lângă punctul cu var, dar mingea s-a scurs din nou mult pe lângă poartă.

Numărul 10 nu-l prinde pe Florescu

Atacul României n-a funcţionat mai bine nici la reluare. Niculae a şutat pe lângă din marginea careului, după ce mingea i-a fost aşezată perfect de către Deac. De partea cealaltă, Arda a trezit la viaţă tribunele, după ce a zguduit bara cu un şut puternic de la peste 20 de metri. Florescu a încercat şi el un lob à la Hagi, numai că pentru asta nu e suficient să joci cu numărul 10 pe spate! Până la urmă, Daniel Niculae a reuşit să nimerească colţul scurt al porţii lui Volkan, dar portarul lui Fener a fost la post.

image

Arbitrul sârb Milorad Mazici şi-a cerut scuze după meci pentru penaltyul acordat gratuit gazdelor. FOTO: EPA

Ultimele zece minute au fost însă de coşmar pentru tricolori. Mai întâi, arbitrul sârb Milorad Mazici le-a făcut un penalty cadou turcilor, la un contact dintre Cociş şi Gökhan Gönül, iar Emre l-a executat cu sânge rece pe Lobonţ. Apoi, Arda Turan l-a învins şi el pe veteranul din poarta României cu un şut de la 25 de metri.

Brigada de arbitrii din Serbia şi-a cerut scuze pentru greşeala de la penalty

Nicoliţă, scos de pe teren după 11 minute

Lupescu: "Sunt lucruri care se pot remedia"

Turcia: Volkan - Gokhan Gonul, Servet, Hakan Balta, Ismail - Hamit Altintop (69 Sercan), Emre, Mehmet Aurelio (69 Selcuk), Arda (88 Nihat) - Mevlut (46 Tuncay), Nuri (46 Kazim Kazim). Antrenor: Guus Hiddink

România: Lobonţ - Dănănae, Tamaş, Chivu (61 Galamaz), Raţ - Cociş, Florescu, Rădoi, Deac (77 Nicoliţă, 88. Tănase) - Bilaşco (51 Marica), D. Niculae (88 Stancu). Antrenor: Răzvan Lucescu

Goluri: Emre 82 (penalty), Arda 86
Stadionul Şukru Saracoglu: 10.000
Arbitru: Milorad Mazici (Serbia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite