Mutu a sărit la gâtul juniorului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcator a două goluri împotriva Luxemburgului, „Briliantul“ l-a înţepat pe selecţionerul naţionalei, fără a-i pronunţa însă numele. Ignorat timp de un an şi jumătate de Lucescu jr, care a evitat de fiecare dată subiectul convocării sale, Mutu a reacţionat după întâlnirea cu Luxemburg.

„Briliantul" l-a salvat pe selecţioner prin cele două goluri marcate, însă l-a şi făcut praf la finalul meciului. Una dintre nemulţumirile principale ale atacantului a fost aceea că Lucescu jr a refuzat să-i dea lui banderola de căpitan.

Citiţi şi:

Gică Popescu: "Răzvan e cel mai protejat selecţioner din câţi a avut Romania până acum!"

Dorinel Munteanu: "Mutu nu trebuia să trimită săgeţi către Răzvan"

Lucescu: “Ştiam că Luxemburg pune probleme! Am nevoie de Mutu”

„Răzvan trebuia să-l pună căpitan pe Adi. Aşa ar fi făcut un antrenor cu personalitate şi inteligenţă. Mai mult, am înţeles că staff-ul aranjase banderola în vestiar pe echipamentul lui Mutu, dar a luat-o Lucescu şi i-a dat-o lui Tamaş", a povestit impresarul Ioan Becali. De altfel, nici decarul naţionalei nu s-a ferit să-l critice pe antrenorul său pentru modul în care a abordat tactic partida cu Bosnia (1-2). „E important să am şi eu mingi bune, în Bosnia n‑am avut niciuna.

La Zenica n-am avut niciun sistem, n‑am făcut decât să ne apărăm. Normal că îmi convine jocul ofensiv, pentru că şi dacă stai cu fundul în poartă tot pierzi. Ar fi trebuit să atacăm şi cu celelalte echipe, n-aveam nimic de pierdut. Suporterii au tot dreptul să ceară demisii şi să ne conteste, noi trebuie să arătăm că merităm să fim la naţională", a atacat Adrian Mutu.

A fost nervos şi la schimbare

Întrebat dacă ar fi păcat ca Lucescu să părăsească prima reprezentativă, atacantul de 32 de ani a răbufnit: „Ce păcat să fie? Ce, suntem la Biserică?!". După care i-a adresat câteva laude de complezenţă.  Relaţiile reci dintre selecţioner şi elevul său au fost relevate şi de modul în care cei doi s-au evitat pe întreaga durată a acţiunii tricolorilor. Un exemplu elocvent a avut loc şi marţi seară, când, schimbat în minutul 83 cu Marius Alexe, „Briliantul" i-a întins „o mână moartă" lui Lucescu, afişând o mină mai degrabă scârbită.

Are mare nevoie de el

Chiar dacă a fost „terfelit" de Mutu pentru tactica ce ne-a ruinat în meciul cu Bosnia, Răzvan Lucescu l-a ridicat în slăvi pe atacantul Fiorentinei. „Alături de Hagi, este cel mai talentat jucător al României. E fotbalistul de care avea nevoie naţionala", a spus Lucescu junior. După cele două goluri cu Luxemburg, antrenorul şi-a dat seama că Mutu contează ca jumătate din echipă şi că nu îl poate ignora dacă vrea să câştige vreun meci.

"Am arătat jalnic în Bosnia şi timp de 80 de minute cu Luxemburg. Am jucat fotbal de Divizia C! Răzvan a fost cel mai protejat selecţioner.''
Gică Popescu
fost internaţional

Şi Raţ s-a enervat pe Lucescu

Mutu nu este singurul jucător cu greutate care s-a enervat pe deciziile luate de Răzvan. Raţ, omul cu cele mai multe selecţii la naţională după Cristi Chivu, s-ar fi aşteptat ca, în lipsa căpitanului obişnuit, să poarte el banderola. Totuşi, Lucescu jr l-a „sărit" şi pe acesta din schemă, preferând să-i ofere această calitate lui Tamaş.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite