Vom juca cu Cehia în Cupa Davis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va întâlni Cehia, pe teren propriu, în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială! Partidele vor avea loc între 16 şi 18 septembrie.

România nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi, fiind pe locul 17 în ierarhia mondială a Cupei Davis. Tricolorii au prins însă unul dintre cei doar trei adversari împotriva cărora ar fi putut juca pe teren propriu.

Vezi ce spune Horia Tecău despre meciul cu Cehia

Deocamdată nu se ştie componenţa celor două echipe, termenul limită în care cele două federaţii trebuie să anunţe jucătorii fiind cu zece zile înainte de debutul confruntării.

Cehia a pierdut surprinzător în primul tur al Grupei Mondiale în faţa Kazakhstanului, care a câştigat cu 3-2, în deplasare, la Ostrava. Cehii conduceau cu 2-1 după primele două zile, dar Andrey Golubev a reuşit o victorie memorabilă în faţa numărului 7 mondial Thomas Berdych, pentru a egala situaţia. În meciul decisiv, Mihail Kukushkin l-a învins pe Jan Hajek pentru a califica Kazakhstanul în turul următor.

Vezi ce spune Ruxandra Dragomir despre meciul cu Cehia

Jucătorii care au evoluat pentru Cehia în acel meci au fost Thomas Berdych, numărul 8 mondial în ultimul clasament dat publicităţii de ATP, Jan Hayek, numărul 166 mondial şi Lukas Dlouhy, numărul 46 mondial la dublu, care a făcut pereche cu Berdych.

România a pierdut în primul tur în faţa Argentinei, meci disputat la Buenos Aires şi câştigat de gazde cu 4-1.

Berdych şi Hănescu, principalii jucători de simplu ai celor două formaţii s-au întâlnit o singură dată în carieră, pe iarbă, la Wimbledon, în turul doi al turneului din 2008, meci câştigat de jucătorul ceh. Berdych s-a impus atunci în patru seturi, 6-7 (5), 7-6 (6), 6-1, 6-2. Cehul a câştigat cinci titluri ATP în carieră, dintre care două pe zgură, suprafaţa pe care mai mult ca sigur se va juca şi în România.A fost finalist la Wimbledon în 2010, după ce a trecut în sferturi de Roger Federer şi în semifinale de Novak Djokovic, cedând apoi la Rafael Nadal. A mai câştigat în 2005 un turneu Master Series la Paris.

Specialistul de dublu al cehilor, Lukas Dlouhy, a pierdut în faţa românului Horia Tecău la Wimbledon în sferturile de finală. Dlouhy a jucat cu francezul Arnaud Clement, cei doi cedând, după un meci maraton, în faţa perechii Tecău/Robert Lindstedt, scor 6-3, 1-6, 6-4, 4-6, 10-12. Dlouhy are 10 titluri câştigate la dublu în carieră, dintre care două de Grand Slam, US Open şi Roland Garros, ambele în 2009.

Play-off-ul pentru Grupa Mondială va avea loc chiar înaintea turneului BRD Năstase/Ţiriac Trophy, care se va disputa la Bucureşti, în perioada 19-25 septembrie.

Iată programul complet al meciurilor de la baraj:

România - Cehia
Rusia - Brazilia
Israel - Canada
Africa de Sud - Croaţia
Chile - Italia
Japonia - India
Belgia - Austria
Australia - Elveţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite