Tecău: „Cehia este un adversar de mijloc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău, cel mai bun jucător de dublu din România, a analizat pentru adevarul.ro tragerea la sorţi a barajului pentru rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, unde tricolorii vor da piept cu Cehia.

„Cred că din echipele cu care am fi putut pica, doar Israelul şi India ar fi fost adversari teoretic mai accesibili pentru noi. Dar cu India am fi jucat în deplasare. În rest, toatele celelalte echipe au jucători de top. Austria îl are pe Melzer, Elveţia pe Federer. Cehia, cu numărul opt mondial Thomas Berdych este un adversar de mijloc, nu e nici foarte bine, nici foarte rău", a spus Tecău pentru adevarul.ro.

Tecău spune că ar prefera ca la dublu să evolueze împotriva lui Lukas Dlouhy, cel care a jucat la dublu pentru cehi în ultimul meci cu Kazakhstan, decât cu Radek Stepanek.

„Cehii l-au preferat mereu pe Stepanek la dublu, chiar şi când Dlouhy era în primii zece din lume. Eu aş prefera ca alături de Berdych, care este sigur unul dintre oamenii de dublu, să joace Dlouhy, pe care l-am învins de mai multe ori. Stepanek are o experienţă foarte mare în meciurile de Cupa Davis", a mai spus Horia Tecău.

Jucătorul român consideră că terenul propriu va fi un avantaj pentru noi, cu toate că atât el cât şi Victor Hănescu vor veni la Bucureşti direct de pe cimentul american de la US Open cu destul de puţin timp de acomodare.

„Dacă jucam la ei ar fi fost mult mai greu. Aşa, jucând acasă, putem juca de la egal la egal cu ei. Nu mă îngrijorează faptul că vom juca pe zgură. Este adevărat avem puţin timp de acomodare, dar aşa a fost în fiecare an, după US Open, venim în România să jucăm Cupa Davis, suntem obişnuiţi", a încheiat Tecău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite