Victorie acasă după trei ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul ei meci oficial în România după 2008, Sorana Cîrstea a învins-o pe amica sa, Diana Enache, scor 6-3, 6-4, în turul I la BCR Open. Ocupantă a locului 23 în lume în urmă cu doi ani, Sorana a preferat să-şi amâne vacanţa doar pentru a juca din nou în faţa fanilor ei din ţară.

Cel mai aşteptat duel al zilei de ieri la BCR Open România le-a adus faţă în faţă pe Sorana Cîrstea (nr. 80 WTA) şi pe piteşteanca Diana Enache (nr. 366 WTA), fosta ei parteneră de dublu din adolescenţă. Deşi temperatura a urcat peste 35° grade,  Sorana nu a fost afectată de căldură şi s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4.

CONCURS: Adevărul îţi oferă abonamente la BCR Ladies Open Romania

A fost o partidă specială pentru cea mai valoroasă jucătoare româncă a ultimului deceniu, care a jucat primul meci acasă după trei ani. "Ultima dată am călcat la BTT (n.r Academia Herăstrău acum) când aveam 12 ani. Mi-au revenit instantaneu multe amintiri de atunci, e plăcut să te vezi cu fetele cu care ai copilărit pe terenurile de tenis. Am avut emoţii, lucru care nu prea mi se întâmplă, dar a fost emoţionant să joc în faţa amicilor şi familiei. A fost foarte cald, dar personal îmi place să joc pe caniculă şi chiar cred că mă avantajează. Chiar i-am rugat pe organizatori să mă programeze cât mai aproape de prânz", a declarat Sorana după calificarea în turul secund.

Vacanţă o săptămână, după BCR Open

Obişnuită să joace la cele mai puternice turnee din lume, Sorana subliniază că a acceptat să participe la un turneu ITF de 100.000 de dolari doar pentru a da ocazia fanilor ei să o vadă în carne şi oase. "E important să nu uiţi de unde ai plecat, să dai puţin înapoi tenisului românesc din ce ţi-a oferit. Pentru mine fanii sunt extrem de importanţi", a spus Cîrstea.

După turneul de la Academia Herăstrău, Sorana va avea o săptămână de vacanţă în România. "Îmi era dor să mai petrec ceva timp cu cei dragi pentru că sunt plecată mai mereu din ţară. Voi merge probabil două, trei zile la mare, după care plec în SUA pentru sezonul pe ciment", a mai adăugat frumoasa jucătoare.

"În mod normal aveam vacanţă acum, dar am ales să vin la acest turneu doar pentru ca fanii români să aibă ocazia să mă vadă jucând.''
Sorana Cîrstea jucătoare de tenis

"E important să nu uiţi de unde ai plecat, să dai puţin înapoi tenisului românesc din ce ţi-a oferit. Pentru mine fanii sunt extrem de importanţi.''
Sorana Cîrstea jucătoare de tenis

80 este locul pe care îl ocupă în prezent Sorana Cîrstea în clasamentul mondial al tenismenelor profesioniste (WTA).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite