Tenis: Hănescu a fost amendat cu 15.000 de dolari după ce a scuipat în direcţia unor fani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Victor Hănescu a fost amendat, sâmbătă, cu suma de 15.000 de dolari după ce a scuipat în direcţia unor fani la meciul cu germanul Daniel Brands şi a refuzat să mai continue meciul din turul al treilea al turneului de tenis de la Wimbledon.

Organizatorii turneului internaţional de la Wimbledon au anunţat că "românul Victor Hănescu a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru «comportament nesportiv şi pentru lipsă de combativitate», după ce a scuipat în direcţia unor spectatori, vineri, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea al competiţiei".

Mai citiţi şi:

Hănescu se menţine pe locul 37 în clasamentul ATP

Hănescu, anchetat pentru “blat” la Wimbledon!

Hănescu a abandonat la scorul de 3-0 pentru adversar în setul decisiv. Mai mult, cotidianul spaniol "Marca" a scris, sâmbătă, de faptul că românul ar putea fi implicat în legături cu mafia pariurilor.

Românul a fost aproape de a câştiga întâlnirea, după ce a avut patru mingi de meci în setul trei, la scorul de 5-3. Jucătorul german a revenit, a recuperat şi a câştigat setul trei, iar Hănescu a abandonat în setul cinci, cel decisiv, în huiduielile suporterilor.

Jurnaliştii de la cotidianul "Marca" mai scriu că poliţia engleză anchetează toate pariurile care s-au făcut în timpul meciului dintre Hănescu şi Brands.

Conform presei din Spania, la meciul cu germanul Brands, românul ar fi răspuns unora dintre insultele venite din tribună, cu câte un "Fuck you!" în engleză, scuipându-i totodată pe cei patru germani.

Scuipatul l-a costat un avertisment. Regula spune că la al doilea "warning" este punct pentru adversar şi că la al treilea, tenismanul se duce direct la vestiare.

Pentru a face lumină în caz, arbitrul turneului de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a cerut vineri seară o înregistrare a incidentului, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat şi pentru a decide totodată dacă va fi aplicată vreo pedeapsă pentru român din cauza gestului său.

"Vom examina dovezile şi vom determina dacă gestul românului trebuie pedepsit cu adevărat" a declarat Jarrett. După ce s-au examinat aceste dovezi, organizatorii au decis penalizarea lui Hănescu cu suma de 15.000 de dolari.

Hănescu va primi banii pentru calificarea în turul al treilea

Conform regulamentului, Victor Hănescu îşi va primi premiul în bani obţinut pentru accederea până în turul trei, dar din această sumă va fi scăzută amenda de 15.000 de dolari. Premiul lui Hănescu pentru calificarea până în turul trei la Wimbledon este de 31.350 de lire sterline.

Jucătorul român poate face apel în termen de 10 zile.

Meciul lui Victor Hănescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când românul s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite