O româncă, sigur în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Alexandra Cadanţu se vor duela azi pentru un loc în careul cu aşi al BCR Open, competiţia de la Academia Herăstrău. Principală favorită a competiţiei, Halep va avea o sarcină dificilă împotriva bucureştencei, aflată în cel mai bun moment al carierei.

Simona Halep (nr. 61 WTA) a trecut ieri în optimi cu 6-1, 7-6 de slovaca Lenka Jurikova (nr. 243 WTA), sportivă venită din calificări. „Am jucat bine în primul set. În al doilea m-am deconcentrat un pic şi nu am reuşit să fac un joc care s-o încurce. La 1-1 a fost un game lung. De acolo m-am enervat un pic, am pierdut următorul game şi tot aşa. A fost foarte greu pentru că intrasem în stilul ei; joacă foarte plat şi iute. Dar, mă bucur că am terminat în două seturi", a explicat Halep.

Constănţeanca va da piept în sferturi cu Alexandra Cadanţu (152 WTA), o jucătoare în mare formă. Aflată pe locul 378 la startul sezonului, bucureşteanca a săltat deja 226 de poziţii. Eleva lui Bogdan Popovici a câştigat anul acesta două turnee ITF de 25.000 de dolari şi a bifat alte trei finale la această categorie. Ieri, Cadanţu a învins-o pe favorita 8 a competiţiei, Renata Voracova din Cehia, scor 6-3, 6-4. „Este una dintre cele mai mari victorii din cariera mea. În ultima perioadă, am fost mult mai serioasă. Am făcut mai multă pregătire fizică şi cred că asta a dat roade", a exultat Alexandra după calificarea în sferturi.

Cadanţu şi Halep s-au duelat de multe ori în perioada junioratului, dar acesta va fi prima confruntare în circuitul profesionist. „N-am mai jucat cu Simona de când eram mici. Cred că vom face un meci destul de frumos. Ultima oară a câştigat ea, în finală la Naţionale, la 14 ani, dar per total eu am mai multe victorii în acea perioadă", a prefaţat meciul Alexandra.

Begu şi Cîrstea merg în sferturi

Favoritele doi şi trei ale competiţiei, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, au acces ieri în faza sferturilor după victorii în faţa a două compatrioate. Deşi uşor accidentată la pulpa piciorului drept şi bandajată în acea zonă, Begu a surclasat-o pe Cristina Mitu, scor 6-1, 6-1, în timp ce Sorana a avut un meci ceva mai dificil împotriva Mădălinei Gojnea, scor 6-1, 6-3. Begu va lupta pentru un loc în semifinale cu italianca Elena Camerin, favorita 7, în timp ce Sorana se va duela cu Laura Pous-Tio (nr. 84 WTA) din Spania.

CONCURS: Adevărul îţi oferă abonamente la BCR Ladies Open Romania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite