Coulthard: Noile echipe degradează Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coulthard a susţinut în 2009 la Mamaia o demonstraţie de F1
Coulthard a susţinut în 2009 la Mamaia o demonstraţie de F1

Fostul pilot britanic David Coulthard, care s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2008, consideră că povestea noilor-venite este „degradantă" pentru competiţie şi este şi o mişcare iresponsabilă.

În rubrica sa săptămânală din publicaţia britanică „The Daily Telegraph", fostul pilot consideră că toată tevatura stârnită în jurul noilor echipe a fost o publicitate negativă pentru Formula 1. Comentariile sale vin să suţină remarcile acide pe care cei de la Ferrari le-a făcut pe propriul site acum două săptămâni pe aceeaşi temă (mai multe amănunte aici).

„Formula 1 nu este o şcoală ajutătoare. Ori vii pregătit ori eşti sortit eşecului. Este elita motorsportului. Sângele proaspăt este binevenit, dar modul în care s-au comportat aceste nou-venite a fost o publicitate negativă pentru competiţie", scrie David Coulthard.

În ceea ce priveşte acceptarea unor echipe care nu au avut aproape deloc timp la dispoziţie pentru a-şi testa maşinile, David Coulthard consideră că este o mutare periculoasă.

„Formula 1 este un sport periculos chiar şi când eşti cel mai bun. Dar să ceri unor echipe să apară pur şi simplu direct la antrenamentele de vineri dinaintea primei curse este o dovadă de iresponsabilitate. Una dintre echipe abia s-a lansat săptămâna trecută, după o schimbare de proprietar şi nu a apucat să răsucească nici măcar odată volanul în teste. Oare chiar toată lumea a înnebunit?", mai scrie Coulthard.

Dincolo de aceste critici, fostul pilot britanic consideră că la vârf sezonul se anunţă extrem de spectaculo. „Este foarte greu să alegi un câştigător. Nu-mi aduc aminte ca în ultimii ani să mai fi avut în faţă un asemenea sezon competitiv. Dintre piloţii celor patru echipe mari, Ferrari, McLaren, Mercedes şi Red Bull, doar Nico Rosberg nu a câştigat niciodată o cursă, dar şi el a dovedit că poate reuşi acest lucru. Cu Schumacher, Hamilton, Alonso, Vettel sau Button pe grilă trebuie să fii nebun să alegi de pe acum un câştigător sigur", a încheiat Coulthard.

Sezonul 2010 din Formula 1 debutează în Bahrain, în acest weekend. Sesiunile de calificări şi cursa vor putea fi urmărite în direct la TVR 1, sâmbătă de la ora 13.00, respectiv, duminică de la ora 14.00.

Cele mai importante aspecte ale weekendului de la Bahrain şi cursa în format livetext le puteţi urmări pe adevarul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite