UPDATE: Schumi i-a cerut scuze lui Barrichello (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Schumacher a revenit astăzi, asupra incidentului, pe site-ul său. Pilotul german i-a transmis scuzele sale fostului coleg de la Ferrari. "După cursă, eram încă prins în focul acţiunii. Apoi, am revăzut imaginile. Comisarii de cursă au avut dreptate. Manevra mea a fost periculoasă. Am încercat să-l împiedic să mă depăşească, însă nu am vrut să-l pun în pericol. Dacă el crede că nu a fost aşa, atunci eu îi c

VIDEO: Rivalitatea Senna - Prost şi acroşajele celor doi de la Suzuka

„Oribil. Trebuie descalificat", a fost strigătul disperării lui Barrichello, prin radio, după ce a trecut la doar câţiva milimetri de zidul de beton, la peste 300 de kilometri la oră. Era capătul liniei drepte de la Hungaroring şi brazilianul a încercat să-l depăşească pe Schumacher. Neamţul i-a închis unghiul, ghidându-şi adversarul către zidul de beton.

VIDEO: În 2002, Barrichello a fost nevoit să-l lase pe Schumi să câştige

Barrichello a frânat şi a avut norocul uriaş că zidul s-a terminat la timp şi a nimerit în culoarul de ieşire de la boxe, de unde nu venea nimeni. În cele din urmă pilotul de la Williams l-a depăşit pe fostul său coechipier de la Ferrari la primul viraj.

„Eu nu vreau să ajung încă în Rai. Dacă el vrea să o facă înaintea mea n-are decât", a spus Barrichello. „A fost cea mai periculoasă manevră cu care am avut de-a face în toată cariera mea", a mai spus brazilianul, care consideră că gestul lui Schumacher a fost intenţionat, din cauza diferendelor pe care cei doi le-au avut în trecut.

VEZI CUM I-A SĂRIT ROATA LUI ROSBERG LA HUNGARORING

„El m-a considerat tot timpul un plângăcios, dar nu este adevărat. Şi vreau ca publicul să ştie asta", a mai adăugat Barrichello.

Schumacher a răspuns cu un zâmbet atunci când a fost chestionat de reporteri despre incident. „El avea pneuri mai proaspete iar rolul meu era să intru primul în viraj. Am vrut să-i dau de înţeles că pe acolo pe unde a apucat-o el nu e loc, du-te pe partea cealaltă, e mai mult loc acolo. Dar el se pare că nu a înţeles", a comentat septuplul campion mondial. Acesta a fost penalizat cu 10 locuri pe grila de start a următorului Mare Premiu de Formula 1, cel al Belgiei, care va avea loc la 29 august.

„Respect măreţia lui, însă niciodată nu a ştiut când să cedeze. Este o umbră a fostului Schumacher", a comentat David Coulthard pentru în presa britanică.

MAI CITEŞTE ŞI

FILMUL CURSEI DE LA HUNGARORING

ALTE ACCIDENTE ÎN CARE A FOST IMPLICAT MICHAEL SCHUMACHER

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite