Judo: Alina Dumitru, fără medalie la Campionatele Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Septuplă campioană europeană şi campioană olimpică, Alina Dumitru a rămas în continuare fără singurul tilu major care îi lipseşte din palmares, cel de campioană mondială. După ce a pierdut calificarea în semifinale, fiind învinsă de belgianca Charline van Snick, Alina a cedat şi în recalificări, în faţa franţuzoaicei Frederique Jossinet şi va încheia pe locul şapte.

17.05: Alina Dumitru a pierdut prin abandon disputa din recalificări cu franţuzoaica Frederique Jossinet şi a ratat şi medalia de bronz. Accidentarea la umăr din partida cu belgianca van Snick a împiedicat-o pe româncă să lupte. Cu toate acestea, folosindu-se de un singur braţ, Alina Dumitru a dus meciul în prelungiri, după o nouă partidă tactică excelentă. Acolo însă a fost nevoită să abandoneze din cauza durerilor insuportabile la umăr.

14.55: Alina Dumitru va lupta în primul tur al recalificărilor cu franţuzoaica Frederique Jossinet, o altă favorită la medalii, care a fost oprită din cursa pentru aur de japoneza Tomoko Fukumi.

14.50: Alina Dumitru a pierdut la limită, 11-10 cu belgianca Charline van Snick în sferturile de finală ale CM. Românca mai are şanse doar la medalia de bronz, urmând sa concureze în recalificări. Van Slick a început foarte agresiv disputa şi a lovit la picioare, la limita regulamentului. Alina s-a resimţit după primele contacte cu adversara. Apoi totul a decurs din ce în ce mai rău pentru româncă. Aceasta s-a lovit în cădere cu faţa de corpul adversarei şi a rămas câteva zeci de secunde întinsă pe tatami. La un alt contact între cele două, Dumitru a acuzat dureri la umăr şi a avut reale probleme în a continua lupta. Totuşi, în ultimul minut, după ce belgianca a condus cu 11-0, după un wasari şi o penalizare, Alina a forţat victoria dar nu a reuşit ippon-ul decisiv, cedând la limită.

14.07: Belgianca Charline van Snick va fi adversara Alinei Dumitru în sferturile de finală ale CM. Cele două judoka s-au întâlnit de patru ori până acum în carieră, iar Alina are doar o singură victorie.

14.02: Alina Dumitru s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial după ce a trecut în optimi de portugheza Ana Hormigo. Alina a dominat tactic meciul, prin prize şi prin duelurile de la marginea saltelei, obţinând victoria cu 10-1, în urma penalizărilor primite de adversara sa. Alina va lupta pentru un loc în semifinale cu învingătoarea dintre Charline van Snick din Belgia şi Lisa Kearney din Irlanda.

13.36 Szoke Laszlo a fost eliminat în turul secund al categoriei 66 de kilograme. În primul tur, Laszlo l-a învins pe Tejen Tejenov (Turkmenistan), dar apoi a Tarlan Karimov.

12.54 Alina Dumitru o va întâlni în turul următor pe portugheza Ana Hormigo. Cele două s-au întâlnit de cinci ori până acum de-a lungul carierei, Dumitru impunându-se de fiecare dată. Un lucru îmbucurător este acela că şi Hormigo a avut nevoie de prelungiri pentru a avansa în turul trei, depunând chiar mai mult efort decât Alina. Portugheza a luptat cu Valentina Moscatt din Italia şi disputa s-a încheiat după consumarea celor trei minute de prelungiri, prin decizia arbitrilor.

12.50 Dan Fâşie, una din speranţele României la o medalie, a fost eliminat în primul tur al categoriei 66 de kilograme. Fâşie a pierdut în faţa armeanului Armen Nazaryan.

12.45 Alina Dumitru s-a calificat în turul al treilea după ce a trecut greu de mongoleza Urantsetseg Munkhbat. Duelul a avut nevoie de prelungiri, dar în cele din urmă sportiva din România a triumfat şi a mai făcut un pas în drumul către mult râvnita medalie de aur.

11.10 Alina Dumitru s-a calificat în turul al doilea al grupei D unde va lupta cu mongoleza Urantsetseg Munkhbat. Sistemul competiţional presupune patru grupe, câştigătoarele urmând a se califica în semifinale. Sportivii ajunşi în semifinale nu au însă asigurată o medalie, pierzătorii urmând să lupte cu câştigătorii recalificărilor pentru medaliile de bronz.

Aşa cum a anunţat în mai multe rânduri, pentru Alina Dumitru este ultimul Campionat Mondial la care participă, ea urmând a se retrage după Jocurile Olimpice de la Londra. „Aş mai vrea încă un titlu european la anul. Dar mai întâi trebuie să vină şi unul mondial. Dacă nu va fi, eu sunt mulţumită pentru ceea ce am făcut până acum", spunea judoka din România în luna aprilie a acestui an după ce câştigase al şaptelea titlu european.

Mai citeşte şi: Alina Dumitru: "Încă trei medalii şi mă retrag"

Ca de obicei eleva lui Florin Bercean va intra încă din prima zi a competiţiei în focuri, iar principalele adversare vor fi ca de obicei franţuzoaica Frederique Jossinet, unguroaica Eva Csernoviczki şi japonezele Haruna Asami sau Tomoko Fukumi. "Este ultima şansă pentru mine de a-mi împlini visul, o medalie de aur la Campionatele Mondiale. M-am pregătit pentru acest lucru tot anul şi mă simt pregătită sută la sută", a spus Alina înainte de plecarea în Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite