VIDEO Alina Dumitru: „Încă trei medalii şi mă retrag!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Dumitru, septupla campioană europeană, îşi mai doreşte aurul la Mondiale, singurul care-i lipseşte, un aur european şi încă unul la Olimpiadă. Campioana s-a întors ieri de la Istanbul, unde joi a devenit, încă o dată, cea mai tare din Europa la categoria 48 de kilograme.

Joia a fost cu adevărat Mare pentru Alina Dumitru. A câştigat al şaptelea titlu european din carieră, la categoria 48 de kilograme, pe care a dominat-o copios în ultimii şapte ani. Cu o singură excepţie, la Tbilisi în 2009, când a fost accidentată şi a luat doar bronzul, judoka legitimată la Steaua a doborât totul în cale. Şi nu vrea să se oprească aici. „Aş mai vrea încă un titlu european la anul. Dar mai întâi trebuie să vină şi unul mondial. Dacă nu va fi, eu sunt mulţumită pentru ceea ce am făcut până acum", ne-a spus Alina, la revenirea în ţară, pe Aeroportul „Henri Coandă".

Olimpiada de la Londra, din 2012, va fi, cu siguranţă, ultima competiţie oficială pentru fata de aur a judoului românesc. „După ce treci de 30 de ani trebuie să faci şi altceva în viaţă. Dacă voi deveni mamă, vreau să mă dedic în totalitate copilului şi nu voi mai face sport de performanţă. Dar aş vrea să-mi închei cariera cu o medalie olimpică", a completat Alina, care va împlini 30 de ani anul viitor, după încheierea competiţiei din Marea Britanie.

Convinsă să continue de lacrimile mamei

Mama septuplei campioane europene a fost prezentă la aeroport şi, cu toate că aceste drumuri au devenit obişnuinţă, emoţiile aşteptării n-au dispărut, la fel ca şi cele din timpul concursurilor. „Imediat după ce s-a terminat şi a cântat imnul, au început să sune vecinii. S-au obişnuit şi ei cu succesele Alinei. Mai greu a fost anul trecut să o conving să continue. Câte rugăminţi, câte lacrimi. Trebuia însă să meargă mai departe pentru că e un copil bun", ne-a spus mama Alinei Dumitru, cu câteva minute înainte ca fiica ei să-şi facă apariţia cu un nou titlu continental.

"Adversarele trebuie să mai aştepte până la  anul, după care poate câştiga cine vrea.''
Alina Dumitru judoka

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite