RETRO 2011: Oltchim a ratat finala Ligii Campionilor, dar visează la cea de la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formația feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea a rămas și în acest an cea mai valoroasă reprezentantă a sporturilor de echipă din țara noastră. Ea nu a reușit să ajungă în semifinalele ediției 2010/2011 a Ligii Campionilor, însă și-a propus să joace din nou cu trofeul pe masă în 2012.

Începutul de an nu a fost tocmai bun pentru Oltchim. Adusă cu surle și trâmbițe la Vâlcea, daneza Anja Andersen n-a reușit să-și păstreze postul, reprezentanta României în Champions League ratând calificarea în semifinalele competiției.

În criză, Oltchim a apelat din nou la Radu Voina, ca antrenor, adică la cel care a dus-o în finala ediției 2010. Cu el la timonă, echipa vâlceană își propune să joace cu trofeul pe masă în 2012.

Campioana României domină în campionat, însă pe plan extern resimte încă absența Cristinei Neagu. De asemenea, faptul că pivotul Ionela Stanca și portarul Paula Ungureanu sunt însărcinate poate afecta evoluțiile echipei române.

Iată principalele momente ale Oltchim-ului în 2011:

La începutul lunii februarie, Peter Kovacs este înlocuit cu Anja Andersen

Celebra Anja Andersen, fostă campioană europeană, mondială şi olimpică la handbal cu naţionala Danemarcei, este noua antrenoare a galacticelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. (VEZI DETALII AICI)

image

Anja Andersen promitea că va schimba în bine jocul ”Galacticelor”

În 15 februarie, antrenoarea daneză considera că fetele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au nevoie de o perioadă între trei şi şase luni pentru a se adapta noului stil tactic şi de a practica un handbal al viitorului. (VEZI DETALII AICI)

Cinci meciuri a rezistat Anja Andersen în Liga Campionilor

La începutul lui martie, șefii Oltchimului şi-au pierdut răbdarea şi au demis-o pe Anja Andersen după eşecul cu Itxako. Şansele de a ajunge în semifinalele Ligii erau compromise. Nedublate de rezultate imediate, metodele avangardiste ale antrenoarei daneze n-au mai fost privite cu ochi buni în Zăvoi şi Oltchim este în căutarea unui salvator. (VEZI DETALII AICI)

Oltchim pierde primul meci din ediția 2011/2012 a Champions League

În 31 octombrie, formația din Zăvoi a înregistrat primul eșec din ediția în curs a celei mai importante competiții intercluburi din handbalul european: 30-34 în Rusia, cu Dinamo Volgograd. "Cu prostiile pe care le facem, cum să câştigăm? Fiecare a luat mingea şi a vrut să rezolve singură”, declara Radu Voina.  (VEZI DETALII AICI)

Oltchim a surclasat pe Itxako şi a câştigat grupa din Liga Campionilor

În 13 noiembrie, campioana României s-a impus cu 30-22 în faţa lui Itxako (Spania), în ultimul meci contând pentru faza I a Ligii Campionilor. Cele două formaţii s-au calificat, dar campioana României a făcut-o din postura câştigătoarei de grupă. (VEZI DETALII AICI)

Campioana României a avut parte de o tragere la sorți favorabilă în grupele principale

Campioana României la handbal, echipa feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea, va debuta în grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor, în deplasare, cu formaţia slovenă Krim Mercator Ljubljana. Meciul se va disputa în 4 sau 5 februarie 2012. (VEZI DETALII AICI)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite