Suedia, adversara României, sărbătorește deja!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suedia a încins hora bucuriei pe teren
Suedia a încins hora bucuriei pe teren

Suedia e în sărbătoare deja, după calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal, considerată cea mai bună performanță din istoria handbalului feminin suedez.

Șampania a curs din plin după prima victorie din istorie împotriva Ungariei iar presa suedeză este elogioasă la adresa echipei naționale de handbal feminin.

"Este un moment istoric care își va pune amprenta asupra handbalului suedez", scrie Goteborg Posten, care subliniază drumul dificil pe care naționala galben-albastră l-a parcurs de la anonimat la succes. "Acum un an, la Campionatul Mondial, eram priviți ca victime sigure printre puterile handbalului, acum am învins Norvegia, o echipă care nu mai pierduse din 2002 un meci la campionatul european", scrie sursa citată.

Mai citește și:
Se întrevede finala Campionatului European? Vezi rezultatele României cu Suedia!

Bojana Popovic, varianta suedeză
Linnea Torstenson, superstarul echipei suedeze, este văzută drept principala "responsabilă" pentru succesul Suediei, fiind considerată un "super-monstru pe terenul de handbal" și fiind comparată cu Bojana Popovic. "A jucat rolul principal, a plonjat asupra a trei, chiar patru adversare, a marcat de oriunde și ne-a dus în semifinale" a declarat antrenorul secund Magnus Johansson despre Torstenson, pentru Sydsvenskan.

Torstenson consideră că obiectivul Suediei nu a fost încă îndeplinit, cu toate că puțină lume se aștepta ca echipa sa să ajungă în lupta pentru medalii. "Am plâns de fericire după meci, dar nu suntem încă satisfăcute. Obiectivele noastre s-au ridicat acum la alt nivel", a declarat vedeta suedezelor.

"Va fi încântător să jucăm din nou contra României, deși poate suna ciudat acest lucru, pentru că ne-au învins mai mereu în ultima vreme. Dar naționala Suediei a crescut ca valoare la acest campionat și ne putem bate cu oricine acum", a mai declarat Torstenson pentru Sport Bladet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite