România-Croația 31-22. Victorie cu lacrimi în ochi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Șoit, și celelalte tricolore, au fost lovite în permanență de croate
Oana Șoit, și celelalte tricolore, au fost lovite în permanență de croate

Naționala de handbal feminin a României a începu asaltul către semifinalele Campionatului European cu o victorie împotriva Croației, 31-22. Dar cu ce preț. Paula Ungureanu s-a accidentat la genunchi și cel mai probabil nu va mai continua turneul.

UPDATE 23.50 Danemarca - Rusia 26-20. Vezi clasamentul grupei principale I după prima zi:

1. Danemarca 3 3 0 0 73:51 12 6p
2. România 3 2 0 1 83:73 10 4p
3. Muntenegru 3 2 0 1 74:71 3 4p
4. Rusia 3 1 0 2 72:74 -2 2p
5. Croația 3 1 0 2 75:89 -14 2p
6. Spania 3 0 0 3 65:74 -9 0p

S-au jucat:
Spania - Muntenegru 20-22
România - Croația 31-22
Danemarca - Rusia 26-20

Urmează:
14 decembrie
17:45 România - Muntenegru (TVR 2 și livetext pe adevarul.ro)
19:45 Spania - Rusia
21:45 Danemarca - Croația

16 decembrie
17:45 România - Rusia (TVR 2 și livetext pe adevarul.ro)
19:45 Spania - Croația
21:45 Danemarca - Muntenegru

UPDATE 21.40 Vărzaru: "Sper ca Neagu să câștige duelul cu Bojana Popovic"

Două jucătoare care se luptă pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, Bojana Popovic și Cristina Neagu, vir ține capul de afiș al meciului de marți, Muntenegru-România. "Sper ca mâine Cristina Neagu să câștige duelul cu Bojana Popovici. Bojana joacă 60 de minute pe meci, a avut și accidentări și e singura jucătoare care face bine atacul de la Muntenegru", a declarat Cristina Vărzaru.

Extrema tricolorelor a analizat întâlnirile din runda principală, subliniind aspectul fizic al disputelor. "Meciul cu Croația a fost unul greu din punct de vedere fizic. De altfel toate cele trei echipe cu care jucăm în runda principală au jucatoare masive pe postul de inter, iar cu cât înaintăm în competiție cu atât va fi mai greu pentru noi din punct de vedere fizic", a mai spus Vărzaru.

"Penezic în meciul cu Muntenegru a marcat 9 goluri din 10, astăzi nu a mai reușit atât de multe și asta spune multe despre apărarea noastră", a adăugat Cristina Vărzaru.

Absența din prima echipă a Ionelei Stanca a fost explicat de o ușoară infecție stomacală. "Ionela a avut probleme cu stomacul, de aceea nu a început, dar Manea a jucat de fiecare dată bine când a intrat pe teren și la Oltchim și la echipa națională și a făcut-o și astăzi", a mai spus Vărzaru.

UPDATE 21.30 Vărzaru: ”Momentul cheie a fost imediat după accidentarea Paulei”


Talida Tolnai (stânga), aici felicitată de Tivadar, a înlocuit-o cu succes pe Paula Ungureanu

Talida Tolnai, felicitată de Tivadar a avut o evoluție excelentă cu Croația

”Ne rugăm să fie bine în continuare, să nu mai avem un ghinion ca acesta. A fost un moment psihologic după accidentarea Paulei, croatele au fost peste noi, dar Tolnai a înschis poarta, Neagu a marcat doua goluri și așa am revenit. În atac am avut mai multă sincronizare decât în meciurile precedente. Paula și Tolnai au apărat extraordinar, Ada Nechita a jucat perfect, la fel ca și Ionela Stanca. Când am reușit să facem contraatac, am dominat jocul. Ada a venit odihnită, cu un moral bun și nu poate fi decât un plus pentru echipa națională", a declarat Cristina Vărzaru la Realitatea TV

UPDATE 21.20 Paula Unugreanu a fost scoasă pe targă din arenă și va merge la un spital de Herning pentru analize mai amănunțite. Șansele sunt aproape nule pentru Paula de continua turneul.

Marcatoare pentru România: Manea 7, Neagu 7, Fiera 4, Stanca 4, Nechita 4, Paraschiv, Han, Brădeanu, Geiger câte un gol.

Oana Manea e cea mai valoroasă jucătoare de la noi în opinia organizatorilor. România a erupt în repriza a doua și fetele noastre au jucat parcă pentru Paula Ungureanu, accidentată grav la mijlocul reprize a doua. Neagu a trimis două trasoare, care au refăcut moralul tricolorelor afectat vizibil de urletele de durere și din acel moment Croația nu a mai existat pe teren. Ada Nechita a zburdat pe contraatac la primul ei meci la acel european, Stanca a făcut ravagii în repriza a doua după ce a fost ținută pe bancă în prima parte a jocului.

FINAL DE MECI 31-22 după ce Croația a mai marcat o dată.

Min 60 31-21 STANCA pe contraatac. ROMÂNIA e peste tot pe teren.

Min 58 30-21 ADA NECHITAAAAAAAA. A adunat probabil toată frustrarea pentru că nu a fost selecționată de la început și acum a explodat pur și simplu. Poate fi arma secretă a României.

Min 58 29-21 STANCAAA după ce Tolnai a apărat. Croatele sunt la pământ. România nu mai poate pierde.

Min 58 28-21 GOOOOOL NECHITA. Al treilea în acest meci, tot pe contraatac, după ce croatele au trimis mingea în bară.

Min 57 27-21 Atacăm cu doi pivoți, dar Oana Manea pare a nu mai avea suflu. Fiera ratează de la distanță.

Min 55 27-21 STANCAAA, încă un gol după o boltă superbă, după ce Penezic a rupt plasa cu un șut de 87 km pe oră.

Min 54 26-20 STANCAAAA pe contraatac. Se apropie victoria, România se apără excelent, joacă pe contre, așa cum știe cel mai bine. Croatele sunt dezorientate și greșesc mult.

Min 53 25-20 Stanca scoate o eliminare la adversar. Avem superioritate. Ratăm de două ori la rând dar recuperăm.

Min 52 25-20 GOOOOL ROMÂNIA. Ada Nechita pasă sărită la întâlnire pentru Fiera. Spectacol România. Așa se joacă handbal! Croatele pierd mingea. Neagu lovită peste gură. Incredibil. Ce joc murdar fac croatele.

Min 50 24-20 NEAGUUUU. Ce mesaj le transmite croatelor. BOMBĂĂĂĂ la vinclu de la 9 metri. Croația pierde mingea. E momentul să punem presiune pe adversar.

Min 49 23-20 NEAGUUUUUUUU. Ce GOOOOOL! Sub amenințare de prepasiv. După trei faulturi dure ale croatelor, care au fost averitzate cu eliminarea de către arbitrii. TOLNAIIIIIII APĂRĂĂĂĂ.

Min 48 22-20 Am primit două goluri într-un minut. Ne-am grăbit în atac. Radu Voina ar trebui să ceară time-out. E degringoladă. Fetele noastre par parcă mai preocupate de ce se întâmplă pe bancă cu Paula Ungureanu. Ratează Han de pe extremă, dar și croatele trag pe lângă/

Min 47 22-19 Gol Croația pe contraatac. adversarele noastre joacă la limita regulamentului, Neagu este principala vizată.

Min 46 22-18 OOOOOOOOOOOOOO. URLETE DE DURERE pentru Paula Unugreanu. S-a terminat, imagini terifiante la reluare. I-a fugit genunchiul pe o paradă. Luminița Huțupan își pune mâinile la urechi pentru a nu auzi țipetele Paulei. Huțupan plânge pe margine. Paula e purtată pe brațe în afara arenei. Ce ghinion avem! Aplauze pentru Paula Unugureanu dar ce durere este pe banca tricolorelor. Talida Tolnai este singurul nostru portar pentru acest meci în continuare.

Min 45 22-17 Ungureanu apără din nou. Ce meci face Paula. Geiger se grăbește, face forțare și este certată de Radu Voina.

Min 44 22-17 MANEAAAAA! Pe post de vârf de contraatac pe o intercepție trage fără speranțe pentru portarul advers sub transversală.

Min 43 21-17 GOOOL ROMÂNIA. Geiger pasă superbă pentru Neagu și gol România. Penezic eliminare două minute pentru fault la Geiger pe pasă. UNGUREANUUU APĂRĂĂĂĂ! Are 43 la sută procentaj.

Min 43 20-17 Penezic prea ușor pentru croate.

Min 42 20-16 Roxana Han perfect de la 7 metri, după ce Brădeanu a fost faultată pe semicerc.

Min 41 19-16 OOOOOO. FULGERUL GEIGER. Dribling, piruetă, șut de la șold GOL. Dar primim replica imediat de la Franic și croatele rămân aproape. Neagu lovită constant de fiecare dată când are mingea.

Min 40 18-15 Gol superb marcat de Horvath în vinclu, Ungureanu nu a avut nicio șansă.

Min 39 18-14 Neagu face minuni și în apărare, scoate un fault în atac.

Min 38 18-14 GOOL România. Brădeanu pătrunde excelent, dar primim gol ușor de pe semicerc. Neagu joacă, pare că nu mai are probleme la picior. Aruncă și ratează. Croatele o ating pe Neagu la fiecare minge, încercând să o destabilizeze.

Min 37 17-13 Franici ne trezește la realitate cu o aruncare peste blocaj.

Min 36 17-12 GOOOOOL NECHITAAAAA. Trei minute de foc ale României, două contraatacuri. croatele nu au marcat încă în această repriză. Aceasta este echipa României. Disperare la time-out în rândurile croatelor.

Min 36 16-12 GOOOOL ADA NECHITA. Primul ei gol la europene după ce a fost chemată din țară pentru a înlocui pe Cristina Vărzaru. Pe contraatac.

Min 35 15-12 Nu reușim să punctăm în superioritate numerică, dar ne apărăm bine. totuși era un moment în care ne puteam distanța.

Min 33 15-12 Neagu ratează de la șapte metri, țintind bara. Vine într-un picior la linia de șapte metri pentru a-și ajuta echipa. Voina riscă și o introduce pe teren și în acțiune pe Neagu.

Min 32 15-12 GOOOOL. ROMÂNIA conduce pentru prima oară la trei goluri. Oana Manea și-a făcut din nou loc foarte bine pe semicerc. Are 6 goluri din 7 aruncări

Min 32 14-12 Ungureanu reia meciu de acolo de unde l-a lăsat cu o nouă intervenție de succes. A avut 45 lasută procentaj în prima repriză.

Min 31 14-12 Ratăm primul atac și irosim cele 30 de secunde de superioritate rămase din prima parte.

Marcatoarele României în prima repriză: Manea 5, Neagu 4, Fiera 3, Paraschiv 1, Elisei 1. De la croate s-au remarcat Penezic cu trei goluri, Franic și Zebic cu câte două.

PAUZĂ 14-12 Tricolorele au avut de mai multe ori șansa să se distanțeze la trei goluri dar nu au reușit să o facă niciodată. Radu Voina va trebui să schimbe ceva în apărare în partea doua, mai ales pe axul central, de acolo de unde au venit majoritatea golurilor reușite de ex-iugoslave. România nu a avut niciun contraatac în prima repriză și se pare că adversara noastră s-a pregătit special pentru a contracara ceea ce știa că este arma numărul 1 a tricolorelor. Asta cu toate că adversarele noastre sunt mai masive, cu 8 jucătoare peste 1,80 metri. De altfel în prima jumate, croatele au jucat de multe ori cu trei jucătoare de talie.

Min 30 14-12 Nu am reușit să ne distanțăm la trei goluri, oare de ce nu am ținut atacul până la finalul reprizei. Croatele au aruncat în ultima secundă de la 9 metri în blocaj.

Min 29 14-12 NEAGUUUU revine pentru un șapte metri și înscrie. Șchioapătă evident în drumul către bancă, dar strânge din dinți!!!! Avem superioritate.

Min 29 13-12 Ne-am grăbit în atac și primi gol pe contraatac de la Gace care aruncă de pe primul pas.

Min 28 13-11 Pe bancă Cristina Neagu este în lacrimi și este tratată de doctori. Șoit ratează. Se putea acorda fault. Ratează și croatele, Ungureanu excelent poziționată.

Min 26 13-11 OOO NUUUUU!!!!! Cristina Neagu face entorsă! A încercat să facă paravan, și a călcat pe piciorul unei adversare. Este ajutată de doctori să iasă de pe teren. Să sperăm că va mai putea juca.

Min 25 13-11 GOOOOL OANA MANEAAAAA! Ce meci face Manea, care este excelent angajată pe postul său de pivot și face ravagii la semicerc. antrenorul croat cere time-out pentru a pune la punct defensiva. ”Luăm goluri ușoare în zona centrală. Penezici și Horvath vin numai în zona centrală, le apărăm pe ele două și s-a terminat” a spus la time-out Radu Voina.

Min 25 12-11 GOOOL FIERAA! Bombă de la distanță, dar primi din nou foarte ușor gol. Apărarea noastră nu este destul de agresivă și le permite croatelor pătrunderi lejere.

Min 24 11-10 Franici înscrie de la 7 metri.

Min 22 11-9 GOOOOL România. Oana Manea cu al patrulea gol. Meci extraordinar făcut de pivotul de la Oltchim.

Min 21 10-9 GOOOL FIERAAA! A salvat o acțiune ofensivă încâlcită, dar primim la fel de repede gol de la Horvath.

Min 20 9-8 Franic marchează de la mare distanță, peste blocajul nostru, după ce Elisei ratase de pe extremă. Avem un singur gol marcat de pe laterale și bom avea probleme dacă croatele vor specula acest lucru.

Min 18 9-7 GOOOL OANA MANEA, de pe semicerc după pasa lui Șoit, dar croatele marcaseră pe contraatac, după o pasă greșită a aceleiași Șoit. Bară a croatelor.

Min 17 8-6 Neagu a pătruns și a fost din nou lovită dur, o mână ridicată prea sus de Horvath, arbitrii nu dau cartonaș galben. Neagu a fost lovită în pomete. A doua intervenție periculoasă la Neagu și croatele probabil au o misiune bine stabilită. Voina o scoate pe Neagu.

Min 16 8-6 Ungureanu e de netrecut. Două intervenții consecutive. Fiera ratează cu o aruncare de la șold. Ungureanu are 56 la sută procentajul mingiilor salvate până acum.

Min 15 8-6 GOOOL FIERA! Pătrundere superbă pe dreapta printre două jucătoare.

Min 13 7-6 Gol Croația de pe semicerc. Greșeli de poziționare în defensivă.

Min 13 7-5 GOOOL Elisei, pe contraatac după ce Ungureanu a blocat-o în situație de unu la unu pe Zebic.

Min 12 6-5 NEAGUUUU. Al treilea gol, tot de la distanță, din șase șuturi. Ungureanu închide poarta din nou.

Min 11 5-5 După două faze în care și noi și croatele am greșit, Zebici marchează din nou de pe extremă, un gol frumos

Min 9 5-4 Ne apărăm bine dar Elisei calcă semicercul pe extremă.

Min 9 5-4 GOOOL România. Manea din pasa superbă a lui Brădeanu. Din păcate ne relaxăm în apărare și primi gol ușor.

Min 7 4-3 Gol Croația. Penezic a spart bine apărarea, a pasat la Zeric care a înscris de pe extremă.

Min 7 4-2 GOOOL ROMÂNIA. Neagu trage ca din tun de la mare distanță. Apără Ungureanu. Oana Manea calcă semicercul pe contraatac.

Min 6 3-2 Gol Penezic pentru Croația

Min 5 3-1 GOOOL ROMÂNIA. Magda Paraschiv pe un contraatac.

Min 5 2-1 GOOOOL ROMÂNIA. N
eagu pasă decisivă pentru Oana Manea pe semicerc, marchează pivotul tricolorelor.

Min 4 1-1
Croația marchează de la 9 metri, apărarea noastră luată prin surprindere.

Min 3 1-0 GOOOOL România.
A treia oară Neagu nu a mai ratat!! A luat acțiunea pe cont propriu, fără pasă. Emoții mari, Cristina Neagu se resimte în urma unui contact dur cu o adversară. Geiger aruncare de la șold cu podeaua ratată.

Min 3 0-0 Neagu a avut două șuturi consecutive, unul în blocajul advers și unul apărat.

Min 2 0-0
Neagu aruncă dar apără portarul advers. Paula Ungureanu este lovită în față cu mingea și se resimte. O minge foarte foarte tare.

Min 1 0-0 Paula Ungureanu salvează primul atac al croatelor care au avut prima posesie.

19.45 Ne pregătim de startul meciului. Au fost intonate imnurile celor două țări iar jucătoarele intră pe teren. Să sperăm că vom avea un început bun de partidă și că nu vom avea emoțiile din debutul partidei cu Serbia.

UPDATE 19.40 Spania, out din ecuaţia calificării

Vicecampioane continentale, ibericele au pierdut confruntarea cu suprinzătoarea naţională a Muntenegrului, scor 20-22, ieşind astfel complet din calculele calificării în semifinalele competiţiei. Acest rezultat nu pică tocmai bine pentru tricolore, care în acest moment nu au nicio victorie directă în faţa unei adversare cu şanse la calificarea în faza următoare.

UPDATE 18.45 Voina: "Croația e capabilă de surprize"

"Croația a bătut Muntenegru și asta spune multe. Pentru mine nu este de mirare, deoarece am spus că la acest turneu oricine poate bate pe oricine. Vom întâlni un adversar foarte periculos, care este capabil de surprise", a declarat Radu Voina în prefața partidei, pentru site-ul oficial al competiției.

UPDATE 18.15 Croatele, motivate de înfrângerea de la Paris

Antrenorul naționalei Croației, Vladimir Canjuga, a declarat înaintea partidei de astăzi cu România că se bucură pentru înfrângerea, scor 25-29, din amicalul disputat la Paris în preambulul Europenelor. "Acel meci a arătat că putem juca la același nivel cu România. Acum sunt fericit pentru că am pierdut acea partidă, pentru că am folosit rezultatul pentru a-mi motiva jucătoarele, pentru a le împinge să joace mai bine de această dată împotriva româncelor", a declarat Canjuga. Acesta consideră că echipa sa trebuie să greșească cât mai puțin. "Lucrez de trei-patru luni cu echipa și cred că avem o apărare extraordinară. Totul va depinde de atacul nostru. Dacă facem greșeli și pierdem mingi ușor în fața româncelor, acestea își vor folosi cea mai bună armă a lor, contraatacul. Dacă vom reuși să evităm acest greșeli, atunci vom câștiga", a mai spus Canjuga.

Vărzaru rămâne alături de tricolore

Fără căpitanul Cristina Vărzaru, accidentată în meciul cu Serbia, România pornește la drum în runda principală împotriva unei formații, Croația, pe care a învins-o la recentul turneu amical din Franța, ultimul înaintea Europenelor.

Mai citește și:
Tadici: "România poate câștiga toate cele trei meciuri"

Vărzaru va rămâne alături de coechipierele sale pentru a le susține pe toată durata competiției. "Vărzaru rămâne cu noi. A fost și dorința ei, dar și a celorlalte fete", a spus Radu Voina la Digi Sport.

"Serbia parcă este blestemată, pentru că și în 2006 tot într-un meci cu ele m-am accidentat la umăr. Voi rămâne alături de fete și ne vom susține unele pe celelalte. Niște smiorcăieli nu ne-ar ajuta acum nici pe mine nici pe ele așa că vom merge împreună mai departe", a spus Vărzaru. "România dacă joacă așa cum știe cred că poate câștiga trei meciuri. E adevărat că tot timpul când am făcut un pas greșit apoi nu am mai putut să ne redresăm. Dar eu simt că acum totul e altfel, simt că putem câștiga toate cele trei meciuri", a mai spus golgheterul ediției trecute din Liga Campionilor.

Vezi care a fost prima mare surpriză a grupelor principale

Șicane înainte de meci
Antrenorul naționalei României a declarat înaintea partidei de astăzi că tricolorele au avut cel mai greu program în pauza care a urmat meciurilor din grupa preliminară și că acest lucru nu ar fi întâmplător. "Ne-au programat pe prima poziție de antrenament de aici de la Herning, de la ora 13 și ne-au dat tot programul peste cap. Din autocar am fost direct la masă și pe urmă repede la antrenament. Se încearcă tot felul de șicane din acestea extrasportive", a declarat Radu Voina. "Ne-am obișnuit deja cu astfel de probleme" l-a completat și Oana Manea.

Croații ne consideră favoriți
"La turneul din Franța am jucat bine 45 de minute, dar din păcate am pierdut în cele din urmă. România e favorită dar vom încerca să dăm tot ce avem mai bun, așa cum am făcut-o și în meciul cu Muntenegru", a declarat Vladimir Canjuga, antrenorul principal al croatelor.

Târcă: „Croaţia nu mai are jucătoare exponenţiale"
Fostă componentă a echipei Podravka din Kopriviniţa, câştigătoare a Ligii Campionilor în 1996, antrenoarea Mariana Târcă (foto) este o bună cunoscătoare a naţionalei Croaţiei, prima adversară a tricolorelor în grupele principale. "În mod normal, dacă vom juca bine, nu se pune problema să nu câştigăm acest meci. Handbalistele din Croaţia sunt, din fire, luptătoare, însă în cazul actualei generaţii valoarea nu e pe măsura dorinţei. Teoretic suntem peste ele, dar pentru a ne impune trebuie să avem atitudine. Una este să declari că vrei şi altceva să o dovedeşti pe teren", a analizat disputa Târcă. "Generaţia de acum a Croaţiei nu se mai compară cu aceea din vremea în care eu jucam la Podravka. Nu mai au handbaliste exponenţiale", a concluzionat Mariana Târcă.

Prezentarea adversarului:

CROAŢIA
- Nu a urcat niciodată pe podium la Campionatul European. Are următoarele clasări: locul 5 în 1994, 6 în 1996, 7 în 2006 şi 13 în 2004.
- Nu a obţinut nicio medalie la Campionatul Mondial: locul 5 în 1997, 9 în 2007, 10 în 1995, 11 în 2005 şi 14 în 2003.
- Palmaresul României în faţa Croaţiei: 17 meciuri disputate, 13 victorii şi 4 înfrângeri. Golaveraj: 492-409.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite