România, în semifinalele Campionatului European!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a câştigat duelul cu Muntenegru, scor 23-21 (13-12), şi este deja calificată în careul cu aşi al Campionatului European de handbal feminin cu o etapă înainte de final. Elevele lui Radu Voina au profitat din plin de eşecul surprinzător al campioanei mondiale Rusia în faţa Spaniei, scor 22-30.

UPDATE 23.07: Danemarca - Croația 31-19 și România este sută la sută în semifinale!!!!!!

Singura șansă matematica pentru ca România să fie nevoită să aștepte ziua de joi pentru a afla dacă este calificată în semifinale era o victorie la scor a Croației în fața Danemarcei. Acest lucru nu s-a întâmplat și tricolorele vor lupta pentru medalii. Să sperăm că vor fi cele de aur!

Iată clasamentul grupei principale I înaintea ultimelor meciuri, cele de joi:
1. Danemarca 4 4 0 0 104:80 +24 8p
2. România 4 3 0 1 106:94 +12 6p
3. Muntenegru 4 2 0 2 95:94 +1 4p
4. Rusia 4 1 0 3 94:104 -10 2p
5. Croația 4 1 0 3 94:120 -26 2p
6. Spania 4 1 0 3 95:96 -1 2p

Vezi ce șanse ar avea România să ajungă în FINALĂ!

Partida cu Muntenegru a fost aşa cum ne aşteptam: un adevărat război psihologic şi tactic. Foarte agresive, ex-iugoslavele au jucat la limita regulamentului în prima repriză şi doar clasa de talie mondială a Cristinei Neagu (cinci din cele şase goluri ale României în primele 23 de minute) a făcut ca România să nu fie condusă la scor.

Radu Voina a cerut time-out când tabela indica 6-9. „Avem nevoie de şuturi, tată", a urlat selecţionerul la interul Melinda Geiger. Băimăreanca s-a conformat imediat, a trimis trei torpile şi România a încheiat până la urmă repriza în avantaj, scor 13-12.

Partea secundă a fost una interzisă cardiacilor. Tensiunea imensă a făcut ca în primele zece minute să se marcheze doar două goluri. Un adevărat lider pe teren, Neagu a continuat însă să facă senzaţie şi România avea şase goluri avans în minutul 45. Fetele noastre au tras din greu până la final şi, în pofida efoturilor adverse (22-20, min. 58) au încheiat victorioase.

Mai cititi:

Handbalul românesc: Lungul drum către legendă


Marcatoare a 11 goluri în total, Neagu a câştigat duelul de la distanţă cu superstarul Bojana Popovici (7 goluri) şi are şanse mari şanse să o devanseze pe aceasta lupta pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2010.

„N-a fost un duel cu Bojana Popovici, a fost un duel între România şi Muntenegru. Preferam să nu fac nimic, dar să câştigăm. Talida a fost senzaţională", a spus cu modestie, la final, Neagu. Golurile României au fost marcate de: Neagu 11, Geiger 4, Manea 3, Ardean 2, Han 1, Stanca 1, Nechita 1.

România este calificată în semifinale şi dacă pierde ultima partidă cu Rusia. Muntenegru este singura echipă mai slab clasată care ne poate egala la puncte, dar, conform regulamentului, tricolorele ar merge oricum mai departe datorită rezultatului din meciul direct.

"România are şanse la medalie, o merită şi trebuie să lupte pentru ea."
Cristian Gaţu
preşedintele FR de Handbal

Ungureanu lipseşte minimum şase luni!


Accidentată grav în partida contra Croaţiei, Paula Ungureanu a fost ieri în cârje la spital, iar medicii i-au dat un diagnostic necruţător: are ligamentele încrucişate rupte la piciorul sting şi va lipsi cel puţin şase luni!

Conducerea clubului Oltchim a luat deja legătura cu doctorul Martens, din Belgia, medic care a operat-o cu succes şi pe Valentina Ardean, în toamna lui 2009, de aceeaşi problemă. Paula va pleca direct în Belgia, unde urmează să fie supusă la mai multe investigaţii şi să fie operată!

„Rugăciunile m-au ajutat"

Talida Tolnai (dreapta), pregătită pentru un nou cântec



Intrată între buturile noastre după accidentarea Paulei Ungureanu în partida contra Croaţiei, Talida Tolnai a reuşit aseară meciul carierei. Ajunsă la 31 de ani, Talida a stat mereu în umbra superstarurilor Luminiţa Huţupan şi Paula Rădulescu, dar şi-a făcut mereu datoria atunci când a fost nevoie de ea.

Pocăită, aparţinând cultului penticostal, portăriţa Oltchimului a fost un adevărat înger-păzitor în poarta echipei naţionale în partida decisivă contra Muntenegrului. A reuşit 21 de intervenţii din 42 de şuturi, performanţă foarte rară în handbalul de top! O specialistă în blocarea loviturilor de la 7 metri, jucătoarea promovată în handbalul mare de Gheorghe Tadici a parat, totodată, şi două aruncări ale adversarelor în momentele cheie ale jocului.

„Când fetele sunt obosite şi nu mai au putere, îl las pe Dumnezeu să facă totul. Mă rog tot timpul în timpul meciurilor, e un lucru care mă ajută enorm!", obişnuieşte să spună Talida, care cântă ocazional muzică religioasă în corul bisericii de la Zalău, oraşul ei natal. 

50
la sută este procentajul şuturilor apărate de Tolnai aseară

image

Vezi un videoclip cu Talida Tolnai cântând muzică religioasă:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite