Favorite la finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu (dreapta)
Cristina Neagu (dreapta)

Româncele pornesc cu prima şansă în confruntarea din semifinalele Campionatului European cu Suedia, formaţie care ne-a învins o singură dată în ultimele zece partide. De şase ori în istorie tricolorele au fost la câteva secunde de o medalie, dar de fiecare dată ghionionul şi lipsa de concentrare ne-au fost fatale.

Cristina Vărzaru: "Suedia are cel mai bun atac"

După eşecul usturător contra Rusiei, scor 20-35, în ultima etapă a grupelor, Radu Voina a făcut ieri pe psihologul cu elevele sale.

"Haideţi, capul sus! Nu este nicio dramă, putem bate Suedia!", a declarat selecţionerul României. Fetele au avut programate două antrenamente şi o şedinţă de vizionare video. "Gata cu shoppingul. Avem treabă până duminică", a spus şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

De partea cealaltă, suedezele îşi fac singure curaj înaintea duelului cu tricolorele. "E adevărat că nu prea am avut noroc contra României în ultima perioadă, dar la acest turneu avem o apărare beton şi un spirit de grup fantastic", a subliniat Linnea Torstenson, a treia în clasamentul golgheterelor (36 goluri), după Bojana Popovici (41 goluri) şi Cristina Neagu (40 goluri).

Partida România-Suedia şi cea de-a doua semifinală dintre Danemarca şi Norvegia (ora 18.00, Dolce Sport) se vor disputa în gigantica arenă din Herning (12.500 de locuri) cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate deja.

Prima şansă la pariuri

Faptul că România e creditată cu prima şansă în confruntarea de astăzi se reflectă şi în cotele la casele de pariuri. De exemplu, Bet Cafe Arena oferă o cotă de 1,57 pentru victoria echipei noastre. Egalul îşi aduce de 9 ori suma pariată, în timp ce o victorie a Suediei e apreciată cu o cotă de 2,6. De altfel, bookmakerii consideră că Norvegia - România e cea mai probabilă finală.

Citiţi şi:

Suedia, adversara României, sărbătorește deja!

Nu ştiu pe ce bani joacă

Cum posibilitatea ca fetele noastre să câştige măcar medalia de argint e destul de mare, preşedintele FRH Cristian Gaţu aşteaptă o răsplată pe măsură din partea autorităţilor. Deocamdată, Gaţu nu a putut promite nicio primă. „Fetele merită să fie răsplătite pe măsura valorii lor. Sper ca unii să se simtă şi să ne ajute cu bani dacă va fi nevoie", a spus fostul campion mondial.

„Vă aşteptăm cu o medalie"

Stănişor şi Mariana Meiroşu, alături de elevii lor



De la Şcoala Generală numărul 43 „Dan Barbilian" din Galaţi au pornit spre marea performanţă Adina Meiroşu Fiera şi sora sa mai mare, Diana. Acolo sunt învăţători soţii Meiroşu. Mariana Meiroşu pregătea alături de copiii de clasa a doua serbarea de Crăciun, în micuţa sală de sport. Familia sa vine după un an  presărat cu multă durere, Adina a pierdut o sarcină cu doi gemeni, iar zilele trecute a decedat şi ultima sa bunică, cea din partea mamei.

„Sper să împletim lacrimile de durere de acasă cu cele ale bucuriei din Danemarca. Am încercat să o protejăm pe Adina, să nu-i spunem, dar cineva a sunat-o să o felicite pentru calificare şi i-a transmis şi condoleanţe. Adina e sensibilă, o iubea foarte mult, dar ne-a promis că va fi tare. O aşteptăm cu o medalie", spune mama handbalistei.

Încurajate  de o fostă campioană mondială

Stănişor şi Mariana Meiroşu, alături de elevii lor

Aurora Leonte



Componentă a echipei ce cucerea aurul la Mondialele din 1962, Aurora Leonte (72 de ani) crede că Neagu&Co pot sparge gheaţa pentru România şi la Europene. 

„A fi în primele patru alături de trei ţări scandinave e o performanţă deja. Problema noastră este că am pus mereu presiune pe sportivi şi tocmai de aceea s-a clacat uneori. Actuala echipă are un nivel foarte ridicat şi poate câştiga titlul european.

Neagu nu este singura mare jucătoare din echipa noastră, doar că ea este realmente un fenomen", spune fosta mare glorie. În urmă cu jumătate de secol, banii nu făceau legea în sport, iar jucătoarele aveau diurnă trei dolari pe zi în deplasări.

„Făceam sport din pasiune. Pentru titlurile mondiale la handbal în 11 din 1960 şi cel la handbal în 7 din 1962, am primit câte 6.000 de lei. Cu primii bani, îmi aduc aminte că mi-am luat un dormitor complet pentru că tocmai mă măritasem", povesteşte fostul inter al naţionalei.

Aurora Leonte
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite