Baschet: „U” Cluj în finală cu Asesoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„U" Mobitelco Cluj a câştigat, în deplasare, meciul al patrulea cu Elba Timişoara, scor 72-95, şi s-a calificat, cu 3-1 la general, în finala campionatului naţional de baschet masculin, Divizia A. Clujenii vor da piept acolo cu marii lor rivali de la Asesoft Ploieşti, într-o reeditare a finalei din sezonul 2007-2008.

Mihai Silvăşan a marcat 25 de puncte, „ciuruindu-i" pe timişoreni cu şase aruncări de la mare distanţă din opt încercări. Clujenii au dominat şi spaţiul de trei secunde, cu ajutorul lui Zoran Krstanovici, cel mai bun jucător din sezonul 2009-2010, care a totalizat 21 de puncte şi 8 recuperări.

După ce Mobitelco a pierdut primul meci pe teren propriu, antrenorul ardelenilor, Marcel Ţenter, a schimbat registrul tactic în defensivă, concentrându-se pe principala armă ofensivă a adversarilor, aruncările de trei puncte. Au rezultat trei meciuri dezastruoase pentru timişoreni la acest capitol, toate încheiate cu înfrângeri.

În partida de aseară jucătorii de la Elba au încheiat cu doar şapte aruncări marcate din spatele semicercului din 26 de încercări. Pivotul Dan Păltinişanu a fost principalul realizator pentru gazde, cu 15 puncte şi 6 recuperări.

După un prim sfert în care ambele echipe au excelat în ofensivă, încheiat cu 34-27 pentru oaspeţi, aceştia au strâns rândurile în apărare şi s-au distanţat pe tabelă până la pauza mare, scor 40-60. Clujul şi-a mărit diferenţa în sfertul al treilea şi a rezultat un sfert patru jucat doar pentru statistici, în care titularii oaspeţilor au petrecut puţin timp pe teren.

Timişorenii au avut de luptat şi cu accidentările din lot, atât Velickovici cât şi Tudosă având probleme medicale după primul meci de la Cluj. Mai mult, timişorenii au acuzat din nou lipsa susţinerii financiare. De altfel antrenorul Dragan Petricevici a precizat înaintea partidelor de la Timişoara că o calificare în finală ar fi un miracol. "Dacă vorbim de viitor, vorbim de Avatar" a spus Petricevici - citeşte mai multe aici

„U" Mobitelco avansează pentru a doua oară în finala campionatului, în ultimii trei ani, unde va întâlni marea rivală Asesoft Ploieşti. Cele două echipe au oferit în 2008 cea mai echilibrată finală a ultimului deceniu, încheiată după şapte partide cu victoria prahovenilor.

Finala, care se dispută în sistemul „cel mai bun din şapte meciuri" ar fi trebuit să debuteze la 14 mai, însă având în vedere că ambele echipe au încheiat mai repede seriile din semifinale ar putea interveni o decalare a programării iniţiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite