„Leii din Banat”, lecţie de caracter cu burta goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbaliştii de la Municipal Elba Timişoara pregătesc meciurile 2 şi 3 din play-off-ul Diviziei A fără să fie plătiţi. Întâlnirile cu U Mobitelco Cluj se vor disputa marţi şi miercuri în sala „Constantin Jude”.


Jucătorii pregătiţi de Dragan Petricevici vor juca pe teren propriu partidele doi şi trei din semifinala campionatului naţional, contra celor de la „U” Mobitelco Cluj. Cele două echipe pleacă de la egalitatea după primele două meciuri jucate în Ardeal. În primul joc, BCM Elba s-a impus cu 76-54, însă l-au pierdut pe următorul cu 90-54.

Primul meci a fost bun, în care am avut o formulă aproape completă. Doar Tudosă a lipsit. Am reuşit să obţinem o victorie în deplasare. Al doilea meci a fost total opus. Însă, diferenţa de pe tabelă nu a reflectat situaţia de pe teren”, a declarat Dragan Petricevici.


Pentru meciurile de mâine şi poimâine, antrenorul „Leilor din Banat” se confruntă cu două probleme medicale în lot. Daniel Tudosă, care are probleme la tendon, şi Uros Velickovici, cu o contractură puternică la nervul sciatic, nu au intrat încă în programul de pregătire. „Eu sper că vor fi apţi până la ora primului meci. Sunt optimist, dar şi realist în acelaşi timp. Nu vreau să îmi stabilesc un alibi dacă ei nu vor juca”, a mai spus Petricevici.

Nu au bani din ianuarie

Chiar dacă cei de la BCM Elba au reuşit cea mai mare performanţă din ultimul deceniu în sportul bănăţean, prin cucerirea Cupei României, jucătorii au rămas în continuare neplătiţi. Baschetbaliştii, care se află cu un pas în finala campionatului naţional, o altă premieră, nu şi-au mai văzut banii din luna ianuarie.
Moralul lor e neschimbat. Este acelaşi ca înainte de performanţele obţinute. Merg pe burta goală în continuare. Nu au primit bani nici după câştigarea Cupei României. Au de luat salarii pe lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie. Nu s-a plătit nimic. Am înţeles că săptămâna aceasta urmează să intre prima pentru câştigarea cupei”, a mai spus Dragan Petricevici.

„Ar fi un miracol să jucăm finala”

În atare condiţii, baschetbaliştii timişoreni vor juca cele două meciuri de pe teren propriu, iar două victorii ar duce BCM Elba în finala Diviziei A. În cazul unei calificări în ultimul act, Elba va întâlni mai mult ca sigur CSU Asesoft Ploieşti, care a învins în primele două meciuri pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş (96-83 şi 93-80).
Dacă vorbim de viitor, atunci putem vorbi de Avatar. Nu sunt adeptul pronosticurilor. Eu practic o meserie seriosă, nu pot să gândesc ca un fan. Dacă vom obţine calificarea în finală va fi ceva istoric, ar fi un miracol. Şi aşa ne-am depăşit cu mult condiţia”, a mai spus Dragan Petricevici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite