Baschet: Germania – Serbia, meci dramatic la CM. Vezi rezultatele zilei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania și Serbia au oferit meciul zilei a doua de la Campionatul Mondial de Baschet din Turcia, nemții câștigând cu 82-81 după două reprize de prelungiri. Statele Unite, Turcia și Lituania au rămas neînvinse, în timp ce Spania s-a revanșat pentru înfrângerea din prima zi cu Franța

Aleksandar Radici a marcat două coșuri de trei puncte pentru Serbia, trimițând meciul cu Germania în prima repriză de prelungiri. Germania conducea cu un punct pe finalul primului overtime, dar Kosta Perovici a marcat o aruncare liberă și niciuna dintre cele două echipe nu a reușit aruncarea decisivă în cele mai bine de 60 de secunde rămase. În a doua repriză de prelungiri a fost rândul Serbiei să aibă avantaj pe final, cu două puncte și un minut și 10 secunde rămas pe tabelă. Dar Jan Jagla a reușit o incredibilă aruncare de trei puncte, din zero grade, de pe un picior, cu un adversar în fața sa pentru a-i pune pe nemți în avantaj, 80-79. Ambele echipei au mai transformat câte două aruncări libere și meciul s-a încheiat 82-81 pentru Germania.

Gazdele mondialelor, Turcia, au bifat cea de-a doua victorie, scor 65-56 cu Rusia. Defensiva așezată în teren de Bogdan Tanjevici, antrenorul turcilor, a funcționat la perfecție, iar în atac starul Hedo Turkoglu și-a regăsit ritmul și a marcat câteva coșuri importante pe final de partidă.

Lituania a reușit o revenire incredibilă în partida cu naționala Canadei după ce a fost condusă cu 18 puncte. Linas Kleiza cu 18 puncte și 10 recuperări și Toman Delininkaitis cu 11 puncte au fost eroii lituanienilor.

"Baby-milionarii" americani au bifat fără probleme cel de-al doilea succes de la CM, 99-77 cu Slovenia, bazându-se pe aceleași arme de temut: o apărare la sânge și contraatacuri năucitoare. Marea rivală a americanilor, Spania, a răzbunat înfrângerea-surpriză din prima zi, cea cu Franța, spulberând Noua Zeelandă cu 101-84. Marc Gasol și Jorge Carbajosa au marcat împreună 36 de puncte.

Iată rezultatele de duminică:

Grupa A:
Iordania - Angola 65-79
Serbia - Germania 81-82
Argentina - Australia 74-72

Grupa B:
Slovenia - SUA 77-99
Croația - Iran 75-54
Brazilia - Tunisia 80-65

Grupa C:
China - Coasta de Azur 83-73
Porto Rico - Grecia 80-83
Turcia - Rusia 65-56

Grupa D
Lituania - Canada 70-68
Liban - Franța 59-86
Spania - Noua Zeelandă 101-84

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite