VIDEO/Vezi aici cum a ajuns Galaţiul fabrica de campioni a sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii din oraşul cu cele mai indiferente autorităţi faţă de acest domeniu au ajuns să facă Legea în sportul românesc şi în cel mondial. Lucian Bute, Ana Porgras, Victor Mihalachi, Gabriel Gheoca, echipa de fotbal Oţelul au reuşit paradoxul de a fi cei mai buni, deşi în Galaţi nu există condiţii pentru performanţă.

Locul I în prima Ligă de fotbal, medalii de aur la Mondialele de kaiac-canoe şi gimnastică, plus centura mondială a lui Bute, au adus Galaţiul pe primul loc în materie de performanţă sportivă.

Citiţi şi:

VIDEO / Vezi aici exerciţiul care i-a adus titlul mondial gălăţencei Ana Porgras

VIDEO/ Vezi aici meciul complet dintre campionul gălăţean Lucian Bute şi americanul Brinkley. Desfăşurarea ostilităţilor repriză cu repriză

Lucian Bute şi Steluţa Luca arată lumii ce înseamnă „Stânga de Pechea"

Îşi merită acest statut ? Îi merită pe aceşti campioni? Poate doar suporterii ar merita, cei care nu au mai răbdat şi au ieşit în stradă în februarie anul trecut pentru a-şi striga supărarea şi a trezi din nepăsare autorităţile.

EXCLUSIV: Lucian Bute le-a controlat peştele poliţiştilor

Într-un oraş care nu are nici măcar o sală de sport adevărată, în care s-au pus guri de canalizare în mijlocul pistei de atletism, nu se poate vorbi despre succesele acestor sportivi ca despre un produs al unui oraş angrenat în mişcarea sportivă, al unui sistem gândit şi finanţat pentru a scoate perfomeri de talie mondială.

Sunt doar succesele lor, ale acestor sportivi de excepţie, care încă mai pot să triumfe doar prin talentul şi munca lor, dar şi prin pasiunea antrenorilor care i-au crescut ca performeri.

Dominare categorică

Oţelul Galaţi este, fără îndoială, surpriza anului în Liga 1. Împotriva oricăror calcule, împotriva tradiţiei şi a investitiţiilor de zeci de ori mai mari ale echipelor cu pretenţii, trupa lui Dorinel Munteanu domină fotbalul românesc. Instalată pe primul loc în urmă cu o lună şi jumătate, pe 18 septembrie, Oţelul s-a înfipt zdravăn în fotoliul de lider şi va bifa a şasea etapă la rând pe primul loc, indiferent de rezultatul meciului de astăzi cu CFR Cluj.

Vezi aici rezumatul ultimului meci al Oţelului

Totul, în condiţiile în care clubul nu a beneficiat de susţinerea administraţiei locale decât în ultimul an, cu o sumă infimă prin comparaţie cu ceea ce primesc adversarii săi de la autorităţile cărora le pasă.

Stânga de Pechea

Pecheanul Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial, versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007 şi de atunci şi-a apărat titlul mondial la categoria supermijlocie de şase ori (ultima dată, pe 15 octombrie). În opoziţie cu aceste performanţe, Galaţiul nu are o arenă de box care să poată găzdui competiţii şi nici măcar o sală profesionistă de pregătire.

Micuţa şi vechea sală de box de pe strada Mihai Bravu este singurul loc unde se pot pregăti boxerii, la un loc cu halterofilii. În schimb reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene le place să se fotografieze cu campionul.

Porgras, antrenată ca-n 1970

După nouă ani, România se poate mândri din nou cu o medalie de aur la Campionatul mondial de gimnastică. A fost obţinută zilele trecute de gălăţeanca Ana Porgras, campioana lumii la bârnă. Este un miracol al acestei fete cu un talent şi o ambiţie de excepţie, pentru că pare imposibil să creşti o campioană mondială în bâtrâna sală de gimnastică de lângă Baia Comunală, unde nu este nici măcar un dozator de apă şi în care Ana Porgras a lucrat timp de nouă ani pe aparate mai vechi de 1970, cu totul depăşite..

CSM Dunărea a refuzat doi medaliaţi la Mondiale

În luna august, gălăţeanul, prin adopţie, Victor Mihalachi a obţinut medalia de aur la 1000 m, proba de kaiac dublu, la Campionatul Mondial de la Poznan. La aceeaşi competiţie, un alt gălăţean, Gabriel Gheoca, a obţinut medalia de argint.

De unde a pornit drumul performanţei? De pe lacul Cătuşa, fără culoare, fără blocstart, de pe un un ponton ruginit. Mihalachi şi Gheoca au fost crescuţi ca performeri la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi şi au ajuns la Dinamo, respectiv Steaua. În urmă cu câţiva ani, conducerea CSM Dunărea a refuzat legitimarea lor, pentru că nu erau siguri că pot ajunge campioni!

Sport

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite