De ce nu l-a transmis TVR pe Bute: pugilistul a ales să dea copiilor banii pentru transmisia în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute - Jesse Brinkley
Lucian Bute - Jesse Brinkley

Lucian Bute a avut banii necesari transmiterii meciului de vineri seara dar, supărat de lipsa de interes a TVR, a preferat să cheltuiască banii pe  "3.000-4.000 de pachete" pe care să le dea copiilor de Crăciun.

Unul dintre bunii prieteni ai lui Lucian Bute, afaceristul Emanoil Savin, care e şi primarul oraşului Buşteni, a declarat pentru adevarul.ro că strânsese banii pentru televizarea meciului de sâmbătă noapte dar Lucian Bute a preferat să dea banii copiilor de Crăciun.

"Lucian e supărat pe TVR că nu a strâns banii pentru televizare. E supărat pe toate televiziunile din România. Au transmis albanezii şi nu am dat noi, mai ales că au boxat trei români...

Reuşisem să strâng banii necesari televizării, de la Elite din Alba, Aldis din Călăraşi, Ion Nicolae de la Interagro, de la mine şi de la nişte prieteni. Fiecare a dat câte 20.000 de euro, cam aşa. Strânsesem aproape 100.000 de eur, bani pe care să îi oferim TVR ca să transmită meciul lui Lucian, la fel cum am făcut în 2009, printr-un parteneriat.

Dar am vorbit cu Lucian la telefon săptămâna trecută. Îl mîhnea lipsa de interes a TVR. El e mîhnit, e un om care se consumă şi mi-a spus: "Dacă (TVR, n.r) nu vrea să dea bani, mai bine din banii ăştia facem 3.000-4.000 de pachete să le dăm copiilor de Crăciun

O să mă văd cu Lucian săptămâna viitoare, când o să vină la Buşteni".

Obreja: TVR nu are voie să spună că nu a găsit 100.000 de euro pentru Bute!

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a oferit sâmbătă un interviu pentru adevarul.ro, la scurt timp după ce Lucian Bute a devenit pentru a şasea oară campion mondial la box.

Aflat la un metru de Lucian Bute când a vorbit cu adevarul.ro, Obreja a spus că pugilistul român este foarte dezamăgit de ignoranţa şi dezinteresul autorităţilor şi mass media române.

"Am fost cu Lucian în primăvară la premierul Emil Boc, la sediul Guvernului, să vorbim cum facem ca meciul lui Lucian să aibă loc în România, undeva în luna iunie. Şi premierul mi-a promis că se va face, dar nu a fost aşa, după cum aţi văzut.

Variantele erau ca meciul să se dispute pe un stadion din Bucureşti, probabil pe stadionul Stelei, sau în cel mai rău caz la Sala Polivalentă.

Am discutat cu Emil Boc să facem un show total. Boc a fost încântat de idee şi amm încercat acolo să identificăm sursele de venit: premierul ne-a spus că o parte din bani vor fi de la buget şi pentru cealaltă parte va trebui să găsim sponsori.

Suma de care vorbim este 4 milioane de euro. Asta nu doar meciul, ci cu tot ce înseamnă pregătiri, show-ul, deplasările. Am fi avut practic o gală la cheie. Vorbisem şi cu cea mai tare televiziune din Statele Unite să vină să transmită din România.

Dar lucrul ăsta nu este pierdut nici acum. Dacă se găsesc bani, Lucian ar fi foarte bucuros să vină în România.

TVR sunt vinovaţi pentru situaţia în care s-a ajuns şi trebuie să le fie ruşine de ceea ce fac. TVR nu are voie să spună că nu a găsit 100.000 de euro pentru Bute. Din informaţiile pe care le am, TVR a dat 35 de milioane de euro pentru drepturile de televizare din Liga Campionilor şi au făcut profit. De ce din acest profit nu l-au transmis şi pe Bute în România?", a declarat Obreja pentru adevarul.ro.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007 după cel-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa aceea, Bute şi-a aparat titlul de şase ori:

29 februarie 2008: victorie în faţa americanului William Joppy prin KO tehnic
24 octombrie 2008: a câştigat la puncte în faţa lui Librado Andrade
13 martie 2009: KO tehnic împotriva lui Fulgencio Zuniga
29 noiembrie 2009: KO în repriza a patra împotriva lui Librado Andrade
17 aprilie 2010: KO după trei runde cu Edison Miranda
15 octombrie 2010: KO în runda a noua cu americanul Jesse Brinkley

De 11 ani alături de Bute, Obreja a mai declarat: "Lucian s-a întâlnit şi a vorbit cu premierul Emil Boc. Meciul ăsta trebuia să fie în România, dar probabil nu s-a mai putut din punct de vedere financiar.

Nici TVR măcar nu a transmis meciul lui. Bute era dezamăgit. Când vorbeşti cu premierul să boxezi în România şi nu se întâmplă, eşti dezamăgit. Mai e dezamăgit că meciul nu a fost transmis de TVR. El a zis mereu că boxează pentru români.

Nu ştiu nici măcar să fi fost aici vreun corespondent român. Lucian are expunere sub unele personaje româneşti de care mi-e jenă să vorbesc.

El îi respectă şi îi iubeşte pe români. O să venim acasă pe 23 octombrie şi vom avea o conferinţă de presă".

VEZI AICI CUM ŞI-A APĂRAT BUTE TITLUL MONDIAL şi mai citeşte aici cum Lucian Bute l-a făcut KO pe Jesse Brinkley și a rămas campion mondial

Lucian Bute după meci: adversarul meu a boxat "cu mult curaj şi asta m-a surprins"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite