VIDEO / Steliştii, fraţi cu norocul la Stuttgart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au debutat în grupele Ligii Europa cu un meci în care au trecut de la agonie la extaz şi înapoi. Vezi fazele unei partide în care nemţii au încheiat jocul, sufocându-şi adversarul.

Steaua a aliniat la Stuttgart un prim „11" cu şase jucători de profil defensiv, însă a fost surprinsă cu garda jos.

Minutul 5 a adus deschiderea scorului pentru gazde la capătul unei faze în care Chiricheş a „dormit" lângă Ibisevici, iar bosniacul a reluat în poartă centrarea venită de pe stânga.

Numai că blitzkrieg-ul nemţesc a fost neutralizat imediat. Adi Popa l-a lansat pe Nikolici cu o pasă genială, acesta l-a driblat pe portar, dar a fost doborât în careu cu preţul unui fault care nu s-a mai acordat. De ce? Pentru că n-a mai fost nevoie. Inteligent, Chipciu a urmărit faza şi a înscris (6).

Până la pauză, Stuttgart a continuat să preseze, însă roş-albaştrii s-au apărat cu calm, intrând la cabine cu 1-1.

De la agonie la extaz şi înapoi

De la vestiare a ieşit o echipă a Stuttgart-ului, hotărârtă să răzbune toate nereuşitele din campionat, unde elevii lui Bruno Labbadia ocupă doar locul 16 din 18 (un egal şi două înfrângeri).

Cacau a lovit bara (52) pentru a arăta că pentru Tătăruşanu va urma o repriză grea.

Imediat însă, Steaua a replicat cu o acţiune excelentă. Rusescu a recuperat la marginea careului, l-a servit ideal pe Nikolici, care, singur cu portarul, a trimis balonul mult peste poartă (55). La faza imediat următoare, acelaşi Rusescu l-a ţintit pe Ulreich din mijlocul careului (56).

Apoi, timp de 25 de minute, meciul s-a jucat într-o singură direcţie.

Ghinionistul Cacau a zguduit transversala după o acţiune rapidă desfăşurată în careul Stelei (67). Japonezul Sakai l-a testat pe Tătăruşanu cu o „torpilă" (75). Între cele două ocazii, Steaua abia a ieşit din propria jumătate de teren.

Asta până în minutul 79, atunci când Adi Popa a fost faultat în careu de Rodriguez, iar penalty-ul a fost transformat de Rusescu, deşi Ulreich a ghicit colţul (80).

De aici până la final, gazdele au sufocat trupa lui Reghecampf, iar Steaua se poate considera norocoasă că a smuls un punct.

După cum s-a jucat, egalarea a venit, firesc. Centrare Cacau, Niedermeier a reluat capul, din cădere, din mijlocul careului pentru 2-2 (84).

Patru minute mai târziu, Tătăruşanu a scos capul lui Ibisevici din 3 metri pentru ca apoi să facă la fel şi la şutul lui Harnik!

Steaua a părăsit Germania cu un punct uriaş la capătul unui joc în care, atunci când a gafat, norocul a fost de partea ei.

CITEŞTE ŞI:

SCANDAL MONSTRU: „REGHE", ACUZAT VIOLENT! „GIGI BECALI I-A FĂCUT ECHIPA LA STUTTGART"

 
2-2

Stuttgart: Ulreich - Sakai, Niedermeier, Rodriguez, Boka - Kvist (Harnik 82), Gentner - Torun (Okazaki 62), Hajnal (I. Traore 82), Cacau - Ibisevici. Antrenor: Bruno Labbadia

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Pârvulescu (Latovlevici 80) - Prepeliţă (Rusescu 46), Bourceanu, Filip (Pintilii 46), - Ad. Popa, Nikolici, Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Goluri: Ibisevici 5, Niedermeier 84 / Chipciu 6, Rusescu 80
Stadion „Mercedes-Benz Arena": 20.000
Arbitru: Serge Gumienny (Belgia)


Grupa E

Stuttgart - Steaua 2-2
FC Copenhaga - Molde 2-1

1. FC Copenhaga 3p
2. Steaua 1p
3. Stuttgart 1p
4. Molde 0p

Etapa următoare (4 octombrie)

Molde - Stuttgart
Steaua - FC Copenhaga

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite