GALERIE FOTO / Happy-end pentru cel mai furat sportiv de la Jocurile Olimpice! Află cum un dictator a reparat ce au stricat nişte hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea lui Saeed Abdvali, campionul mondial care vinde sandwichuri pe marginea străzii şi care a fost dezavantajat, în mod grosolan, la Londra, a emoţionat lumea. La revenirea acasă, luptatorul de 22 de ani a avut parte de o surpriză uriaşă.

Era favorit să ia aurul la lupte greco-romane, categoria 66 de kilograme, nu pierduse niciun meci de doi ani, însă la Londra a fost doborât de arbitraj.

Când a văzut că visul său, acela de cuceri titlul olimpic şi de a scăpa de sărăcie a fost distrus într-o secundă, Abdvali a izbucnit în plâns chiar în sală, urlând de durere.

Imaginile cu sportivul de 22 de ani au făcut înconjurul lumii, iar povestea sa a întristat o ţară întreagă.

Ahmadinejad: „E campion olimpic"

La revenirea acasă, Abdvali a avut parte de o primire incredibilă, mai întâi, pe aerportul din Teheran, iar apoi în oraşul său natal, Andimeshk.


Abdvali în oraşul său natal, Andimeshk

CLICK PENTRU A VEDEA CUM A FOST PRIMIT ABDVALI ÎN IRAN

Mii de oameni l-au aşteptat şi l-au purtat pe braţe ca un adevărat campion. Reacţia oamenilor l-a îndemnat pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad să ia o decizie pentru a repara o nedreptate.

Astfel, printr-o scrisoare publică, Ahmadinejad, o figură antipatică în ţara sa după alegerile fraudate în 2009, a luat o primă decizie aplaudată de 70 de milioane de iranieni.

„Saeed Abdvali e un campion olimpic şi va fi răsplătit pe măsură. El va primi trei monezi de aur, în valoare totală de 90.000 de dolari, dar şi trei maşini, în valoare totală de 35.000 de dolari", a anunţat preşedintele iranian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite