GALERIE FOTO/VIDEO Cea mai dureroasa imagine de la Jocurile Olimpice! Povestea şocantă a unui campion mondial, care a fost furat în ultimul hal de arbitri la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În reclame, se vorbeşte de spiritul Olimpic, de Fair-Play, de respect. În realitate însă, la Londra, decizii jenante au ruinat munca de patru ani şi vieţile unor sportivi. Unul dintre ei, vânzător de sandwichuri la el acasă, era neînvins de doi ani şi venise la JO, în speranţa că o medalie îl va scăpa de sărăcie. Visul său a fost năruit în câteva secunde.

Saied Abdvali (22 de ani) e un luptător iranian, la greco-roman, categoria 66 de kilograme. De doi ani, Abdvali nu pierduse niciun meci. Aşa ajunsese campion al Asiei (2010) şi campionul lumii (2011). La Londra, visa să fie campion olimpic şi era cotat cu prima şansă la aur de casele de pariuri.

A fost furat ca să câştige un francez

image

În sferturi, Abdvali a dat de deţinătorul titlului olimpic la categoria 66 de kilograme, Steeve Guenot. Ştia că, dacă va trece de francez, are o mână pusă pe medalia de aur. Ceea ce nu ştia era că trebuia să-l învingă şi pe Guenot, dar şi pe arbitrii confruntării.

GALERIE FOTO ! (1)

Saeed Abdvali

Abdvali s-a luptat ca un leu, însă o serie de decizii jenante l-au doborât. „Furtul" s-a văzut pe faţă, atunci când, în repriza a doua, Abdvali a primit două puncte, care ar fi dus meciul în a treia repriză, însă la contestaţia antrenorului francez, punctele i-au fost luate iranianului, iar Guenot a fost declarat învingător!

image

A plâns şi i-a făcut pe 70 de milioane de iranieni să plângă

Văzându-şi munca de patru ani distrusă de interese şi de jocurile de culise, Abdvali a cedat chiar în sală. Bărbatul de 22 de ani a plâns în hohote, în timp ce spectatorii au fluierat copios decizia arbitrilor. Chiar sportivul francez, eliminat, ulterior, în semifinale, a recunoscut într-un interviu că victoria sa în faţa lui Abdvali n-ar fi fost posibilă fără ajutorul arbitrilor!


Saeed Abdvali

Imaginile cu Abdvali plângând în hohote au provocat indignare în Iran. Chiar dacă, la Londra, perşii au scris istorie, atingând cel mai bun rezultat al lor la Jocurilie Olimpice (au câştigat până acum patru medalii de aur, trei de argint şi un bronz), oamenii au rămas cu un gust amar după ce a păţit Abdvali.

Vinde sandwich pe marginea străzii

image

Presa iraniană a tratat pe larg subiectul şi a publicat amânunte şocante despre viaţa lui Saeed Abdvali.
Acesta e atât de sărac încât îşi câştigă existenţa vânzând sandwichuri pe marginea străzii! El spera să ajungă la o viaţa mai bună, cucerind medalia de aur la Londra şi primind cele 200 de monezi de aur cu care sunt răsplătiţi campionii olimpici în Iran.

VIDEO: Finala Campionatului Mondial din 2011


Acum, după ce această şansă i-a fost răpită de hoţia unor arbitri, se fac presiuni ca, totuşi, guvernul iranian să-i dea recompensă de campion olimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite