Tragedie in lumea sportului: Neşu pierde lupta cu timpul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape patru zile de la operaţie, Mihăiţă Neşu nu dă încă semne de revenire. Specialiştii olandezi lasă de înţeles că pentru asta ar fi nevoie de un miracol. Cu fiecare oră ce trece fără ca starea de sănătate a fotbalistului român să dea semne de îmbunătăţire, şansele ca el să-şi revină scad dramatic.

CITIȚI ȘI:

Voința Sibiu a dedicat lui Neșu victoria cu 3-1 cu Gaz Metan CFR

Cele 48 de ore critice de după operaţie, în care doctorii de la Centrul Medical Universitar din Utrecht aşteptau fie şi cel mai mic semn de revenire din partea lui Mihăiţă Neşu, au trecut de mult. Starea fotbalistului român a rămas însă în continuare aceeaşi: respiră doar cu masca de oxigen pe faţă, iar despre mişcare de la gât în jos încă nu se poate discuta.

Nimeni nu mai are chef de fotbal la Utrecht

„Lui Mihai i se văd doar ochii, are masca de oxigen pe faţă şi este legat de aparate cu zeci de fire. Are trunchiul corpului fixat total, iar capul e şi el imobilizat într-un cadru uriaş!", a povestit ieri, pentru Gazeta Sporturilor o infirmieră de la CMU. Veştile ce vin din interiorul clubului nu sunt nici ele mai îmbucurătoare. „Dacă se prelungeşte actuala stare, e din ce în ce mai rău!", a spus directorul tehnic al celor de la Utrecht, Foeke Booy, într-o conferinţă de presă. Singura veste cât de cât bună, dacă-i putem spune măcar şi aşa, e că Mihăiţă ar putea să nu înţeleagă în aceste momente ce i se întâmplă. Din cauza sedativelor puternice, „nu poate fi coerent şi e posibil să nu-şi dea seama de situaţia în care se află", a completat Booy.

De altfel, la antrenamentul de ieri al celor de la Utrecht, atmosfera a fost la fel de apăsătoare ca la şedinţele de joi. Fotbaliştii s-au pregătit tot la stadion, evitând pentru a doua zi la rând terenul unde s-a petrecut teribilul accident. În plus, pe un ton deloc optimist, antrenorul Ton du Chatinier le‑a transmis elevilor săi ultimele informaţii de la spital. Nimeni n-a mai avut apoi chef de antrenament.

Speranţe mici, dar există

„Odată afectată măduva spinării, ea nu-şi revine niciodată. Ce putem face noi este să-i pregătim pe oameni să poată trăi cu dizabilitatea lor", spune doctorul Floris van Asbeck, specialist la  centrul de reabilitare De Hoogstraat. „Există însă şi cazuri excepţionale, sportivi fanatici sau oameni tineri care chiar şi după o afecţiune totală a măduvei pot juca baschet în căruciorul cu rotile", completează acesta.

Ia bani până la final de contract

În fotbalul din Olanda, sistemul de asigurări medicale este foarte bine pus la punct, astfel că toate cheltuielile de spitalizare vor fi acoperite de poliţa obligatorie făcută de club fiecărui jucător. În plus, „oricât va fi accidentat, Neşu va primi salariul normal", a spus directorul tehnic al olandezilor, Foeke Booy. Mihăiţă are un salariu de jumătate de milion de euro la Utrecht şi mai are contract un an cu batavii.

"Cu fiecare oră ce trece şi pacientul nu se poate mişca, şansele scad dramatic."
Edwin Goedhart
şeful staffului medical al lui Ajax Amsterdam

"Indiferent de gravitatea afecţiunii,  nu se poate vorbi de o recuperare totală."
Floris van Asbeck
medic la centrul de reabilitare De Hoogstraat din Utrecht

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite