Topul micilor bucurii ale vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Să dormi bine şi să te trezeşti odihnit este cea mai mare plăcere
Să dormi bine şi să te trezeşti odihnit este cea mai mare plăcere

Somnul bun la finalul unei zile obositoare s-a clasat pe primul loc în clasamentul  plăcerilor vieţii, într-un sondaj realizat în Marea Britanie. Găsirea unei bancnote uitate într-un buzunar, un chilipir în magazine şi micul dejun servit la pat se numără de asemenea printre marile bucurii mici ale vieţii.

Să te relaxezi în pat la finalul unei zile interminabile şi să te trezeşti complet revigorat a doua zi s-a dovedit cea mai mare dintre bucuriile mici ale vieţii.

Mai citeşte şi:

Clinicile particulare, prea scumpe pentru români

Pe locul doi în clasamentul realizat pe baza unui studiu la care au participat 3.000 de britanici s-a clasat găsirea unor bancnote uitate în buzunar, iar pe trei, cuibăritul în pat lângă persoana iubită. Urmează în clasamentul publicat de „The Daily Telegraph" hohotele de râs ce provoacă lacrimi şi lenevitul în pat.

Un reprezentant al companiei producătoare de supă instant Batchelors, care a realizat sondajul, a spus că nimic pe lume nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când te arunci în pat la finalul unei zile obositoare. „Sentimentul se accentuează dacă te trezeşti simţindu-te bine şi în formă a doua zi dimineaţă", a spus Rob Stacey.

„Nu avem mereu nevoie să ni se întâmple ceva nemaipoment pentru a ne însenina ziua - uneori bucuriile mici sunt la fel de eficiente. Deseori gesturile banale, precum cuibăritul lângă persoana dragă sau un compliment pot înveseli o persoană care are o zi proastă şi pot fi mai benefice decât un cadou costisitor."

Hohote şi chilipiruri

Patul cu aşternuturi proaspăt spălate a intrat, de asemenea, în top 10, la fel şi găsirea unui chilipir într-un magazin. A face pe cineva să zâmbească s-a clasat pe locul opt, iar reîntâlnirea cu un vechi prieten, pe nouă. Pe zece se găseşte râsul provocat de amintiri.
Reîntoarcerea acasă, la părinţi, pentru a lua masa într-o duminică este pe locul 11 în topul micilor plăceri ale vieţii, urmată de un compliment făcut de cineva care-ţi spune că arăţi bine. Cititul unei cărţi bune aşezat pe canapea cu o cană de băutură sau de supă fierbinte în faţă se află pe 13, iar pe 14, sentimentul pe care ţi-l dă vestea că ai slăbit.

Locul 15 a fost adjudecat de surpriza unui mic dejun primit în pat, iar 16, de trezitul cu gândul că trebuie să te duci la muncă, după care realizezi că, de fapt, este weekend.

Un străin care-ţi zâmbeşte pe stradă, frunzăritul albumului de fotografii, mâncarea la pachet şi distracţia provocată de prima zăpadă din an completează top 20.

Alte mici plăceri din sondaj sunt să auzi un râset de copil, să reuşeşti să încapi într-o pereche veche de blugi după ce ai slăbit şi să asculţi un concert live.

Reprezentantul Batchelors, Rob Stacey, a spus că cei mai mulţi dintre britanicii incluşi în sondaj au mărturisit că deseori plăcerile mici sunt cele care produc bucuriile cele mai mari. „Le-am cerut fanilor Cup-a-Soup să ne spună care sunt momentele lor preferate şi vom alege trei dintre ele pentru a le imprima pe pachetele de supă ce vor fi distribuite în supermarketurile din ţară", a spus Stacey.

Topul celor mai mari bucurii mici ale vieţii

1. Un somn bun
2. Găsirea unei bancnote uitate în buzunar
3. Cuibăritul în pat lângă persoana iubită
4. Râsul cu lacrimi
5. Lenevitul în pat
6. Dormitul în aşternuturi proaspăt spălate
7. Găsitul unui chilipir
8. A face pe cineva să zâmbească
9. Reîntâlnirea cu un vechi prieten
10. Râsetele provocate de amintiri
11. O masă de duminică împreună cu familia
12. Cineva care-ţi spune că arăţi bine
13. Cuibăritul pe canapea cu o carte bună şi o cană de băutură sau supă caldă
14. Să descoperi că ai slăbit câteva kilograme
15. Micul dejul servit în pat
16. Trezirea cu gândul că este o zi de lucru, după care realizezi că este weekend
17. Un străin care-ţi zâmbeşte pe stradă
18. Frunzăritul unui vechi album de fotografii
19. Mâncarea la pachet
20. Prima zăpadă din an
21. Melodia preferată cântată cu entuziasm în maşină
22. Un prânz alături de prieteni
23. Să asculţi un copil care râde
24. Un masaj
25. Cititul unei cărţi sau ascultatul melodiile de pe iPod la marginea piscinei, în vacanţă
26. Joaca în zăpadă
27. O pereche de blugi care se potrivesc perfect
28. Să faci conversaţie
29. O petrecere acasă cu prietenele
30. O şedinţă de înfrumuseţare la tine acasă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite