Primul om fără sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norrie May-Welby, primul om fără identitate sexuală
Norrie May-Welby, primul om fără identitate sexuală

Un britanic care a emigrat în Australia susţine că nu are sex şi este prima persoană înregistrată oficial nici femeie, nici bărbat, scrie „The Daily Telegraph“.

Norrie May-Welby, de 48 de ani, s-a născut în Scoţia şi a fost înregistrat la naştere ca băiat. La şapte ani a emigrat în Australia, iar la 28 de ani, în 1990, a suferit o operaţie de schimbare de sex, în urma căreia a primit un nou certificat de identitate, ca femeie.

Citiţi şi:

Cele mai rostite fraze la despărţire. Ce spune el? Ce spune ea?
Lenea îşi caută loc între bolile psihice

După ce şi-a dat seama că viaţa de femeie îl face la fel de nefericit ca cea de bărbat, a decis să se castreze. În ianuarie 2010, medicii au anunţat că nu pot stabili dacă Norrie este bărbat sau femeie, pentru că nu are organe de reproducere, sistemul hormonal este atipic şi pentru femei şi pentru bărbaţi, iar identitatea psihologică i-a fost, de asemenea, „castrată".

Sex „nespecific"

La începutul lunii martie, May-Welby a fost recunoscut de autorităţile din Australia drept prima persoană fără sex. Pe noile acte ale lui Norrie, emise la Sydney, în dreptul rubricii în care trebuie completat sexul scrie „nespecific". „Conceptele de bărbat sau femeie nu mi se potrivesc. Cea mai simplă soluţie este să nu am o identitate sexuală", scrie May-Welby pe blogul său.

În opinia lui Norrie, dacă s-ar fi declarat bărbat sau femeie ar fi comis fals în acte şi risca pedeapsa cu închisoarea. Aşa că a trimis autorităţilor competente din Australia documentele medicale care demonstrează că nu are sex şi a insistat până a obţinut un certificat care să-i legalizeze statutul de androgin. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite