VIDEO Pregătiri pentru apocalipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie americană vine cu o propunere inedită pentru cei care se tem că nu vor avea unde să se refugieze în cazul unui cataclism. Aceştia pot cumpăra un loc într-un buncăr subteran confortabil, relevă agenţia AFP.

Amatorii au la dispoziţie 4.000 de locuri în 20 de adăposturi antinucleare, repartizate pe tot teritoriul american. Un loc pentru un adult costă 50.000 de dolari, tariful fiind redus la jumătate pentru copii. Accesul animalelor de companie este gratuit.

Mai citeşte şi:

FOTO Care sunt zonele cele mai expuse la cutremur din România

Primul adăpost, situat în deşertul californian, va fi gata în septembrie. Unele buncăre sunt noi, altele  sunt foste adăposturi nucleare din perioada Războiului Rece. Toate sunt concepute, însă, pentru a rezista sub apă timp de 500 de ore, la temperaturi exterioare de 700 de grade Celsius, la vânturi cu viteze de 700 de kilometri/oră şi la cutremure de 10 grade pe scara Richter.

Cereri numeroase

Robert Vicino, preşedintele companiei Vivos, cea care dezvoltă proiectul, spune că se înregistrează şi 100 de solicitări pe zi pentru aceste adăposturi. Totuşi, nu e suficient să ai bani. Compania vrea să alcătuiască o comunitate autonomă, selecţionând persoane cu diverse aptitudini.

„Nu vrem să descoperim la final că avem prea mulţi medici şi niciun instalator", a spus Vicino, adăugând că doreşte să construiască „un soi de Arcă a lui Noe". Odată adăpostul asigurat, proprietarii vor avea o singură problemă: să ajungă la el.

Pe site-ul companiei a fost lansată o numărătoare inversă, ce cronometrează timpul care ar despărţi populaţia globului de sfârşitul lumii, fixat de Nostradamus la 21 decembrie 2012.

Dacă omenirea va trece cu bine de această dată, mai ales că specialiştii NASA susţin că nu se va întâmpla nimic, reprezentanţii companiei americane vorbesc de alte scenarii catastrofale - terorism nuclear, erupţii vulcanice sau furtuni solare. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite