Ora Pământului: sâmbătă, la 20.30, stingem lumina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un dansator filipinez sărbătoreşte Ora Pământului
Un dansator filipinez sărbătoreşte Ora Pământului

Sâmbătă seara la ora 20.30 lumea va stinge luminile. Anul acesta 120 de state vor lua parte la "Ora Pământului", un eveniment ce îşi propune să atragă atenţia asupra poluării cauzate de aglomerarea urbană şi industrială.

Stingand luminile si aparatele electrice se va reduce, astfel, consumul de energie şi, implicit, poluarea. Peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale, alături de 700 de milioane de oameni din întreaga lume, vor lua parte sâmbătă, 27 martie, la acţiunea ecologică.

La nivel global, sunt anunţate o serie de acţiuni, ecologiştii având ocazia să atragă atenţia asupra problemelor cauzate, în principal, de aglomerarea urbană şi industrială din ultimii ani, informează ABC News.

Evenimentele organizate de "Ora Pământului" au reprezentat întotdeauna un prilej important de mediatizare a problemelor climaterice ale planetei.

"Earth Day" este organizaţia care coordonează, la nivelul a peste 170 de ţări, acţiunile dedicate protejării mediului înconjurător.

În România, companiile comerciale, dar şi instituţii publice au anunţat, deja, că se vor implica în acţiuni dedicate "Orei Pământului". 27 de oraşe şi-au anunţat deja participarea la eveniment, marcat de stingerea luminilor în numeroase clădiri publice şi sedii ale unor companii din întrega ţară.

Citiţi şi:

Orădenii sunt provocați să intre în rând cu lumea și să stingă luminile, la Ora Pământului

Sibiu: Centrul oraşului în beznă timp de o oră sâmbătă seară

Piatra Neamţ: Luminile din centrul oraşului se sting pentru o oră

Bistriţenii sting şi ei lumina în 27 martie

Clădirea Palatului Parlamentului s-a numărat printre cele mai proeminente construcţii din lume care au sistat temporar, pe 28 martie anul trecut, consumul de energie electrică, alături de celelalte două milioane de români care au făcut acest gest.

România se alătură, pentru a doua oară consecutiv, la campania globală organizată de WWF.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite