Nuntă la tinereţe, şanse mai mari de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplurile care se căsătoresc la 20 de ani au cele mai mare şanse să divorţeze, arată datele biroului de statistică din Marea Britanie. Chiar dacă, per total, numărul divorţurilor a scăzut faţă de 2008, cifra s-a dublat în cazul cuplurilor cu vârste între 25 şi 29 de ani, scrie „The Daily Telegraph“.

„Oamenii nu mai consideră divorţul un cataclism, aşa cum se poate să fi făcut în trecut", a explicat Jenny North de la Relate, organizaţie britanică specializată în consiliere de cuplu.

Citiţi şi:

Botoşani: Simplu ca bună ziua! Divorţ cu 500 de lei la Starea Civilă

Despărţirea, un lucru comun

„Pentru cei mai mulţi este încă traumatizant, dar ideea că dacă oricum divorţezi, măcar fă-o înaintea să devii părinte, a devenit mai uşor de acceptat. Este exact opusul a ceea ce se aşteaptă cei mai mulţi de la o căsnicie, dar este evident că tot mai mulţi oameni ajung să aibă mai multe mariaje", a adăugat specialistul în relaţii. Statistica arată însă că numărul divorţurilor în Marea Britanie este cel mai scăzut din ultimii 35 de ani. O posibilă explicaţie ar fi faptul că tot mai puţine cupluri ajung să se căsătorească, iar cei care decid să facă acest pas au mai multe şanse să rămână împreună. Avocaţii spun însă că există şi motive economice care-i fac pe soţi să amâne despărţirea.  „Multe cupluri sunt obligate să rămână sub acelaşi acoperiş pentru că pur şi simplu nu-şi permit costurile unui divorţ", a explicat avocata Jill Goldman, specializată în dreptul familiei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite