Botoşani: Simplu ca bună ziua! Divorţ cu 500 de lei la Starea Civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii care doresc să divorţeze fără să se mai judece prin tribunale o pot face de acum şi la Oficiul de Stare Civilă. Pentru aceasta ei vor trebui să plătească o taxă de 500 lei.

De anul acesta nu doar instanţele vor putea judeca divorţul ci şi Oficiile de Stare Civilă. Procedura este extrem de simplă şi se face doar prin acordul părţilor care vor trebui însă să plătească o taxă de divorţ la Primărie. Reprezentanţii Stării Civile au propus ca taxa de divorţ să fie la Botoşani de 500 de lei. Această taxă urmează a fi supusă spre aprobare Consiliului Local, în următoarea şedinţă.

Introducerea taxei de divorţ este justificată din cauza aglomeraţieie create la Starea Civilă de botoşănenii care doresc să divorţeze. După intrarea în vigoare a legii care permite divorţul prin acordul părţilor la Starea Civilă, zeci de cupluri au profitat să de separtă pe gratis, blocând activitatea instituţiei. Chiar şi şi taxat, divorţul la Starea Civilă este mult mai ieftin decât onorariul unui avocat, în cazul în care părţile s-ar prezenta în instanţă.

La Starea Civilă pot divorţa doar cuplurile care s-au înţeles asupra numelui pe care îl vor purta ulterior şi cele care nu au copii minori în întreţinere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite