VIDEO Misterul călătoarei în timp din 1928

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile cu femeia care pare să vorbească la un telefon mobil într-un film cu Charlie Chaplin au stârnit controverse. Unii spun că secvenţa e doar un fals, alţii, că femeia doar se ferea de cameră sau că asculta ceva la un radio portabil. Imaginile lasă loc speculaţiilor.

Descoperire bizară: telefon mobil în 1928, în filmul lui Charlie Chaplin?

O femeie care pare că vorbeşte la telefonul mobil apare într-un film cu Charlie Chaplin din 1928. Potrivit „The Daily Mail", scena uimitoare se găseşte într-o secţiune extra a filmului „The Circus" („Circul"), care arată câţiva participanţi la premiera acestuia de la Manns Chinese Theatre din Hollywood. Femeia din fragment este în vârstă, e îmbrăcată cu o haină neagră şi poartă pălărie. Pare că vorbeşte, în timp ce mâna ei stângă este ridicată spre ureche, ca şi când ar avea un telefon mobil. În afara unui bărbat care trece înaintea ei, nu mai e nimeni în cadru. Chiar şi gesturile şi comportamentul ei seamănă cu cel al oamenilor care astăzi vorbesc la telefonul mobil, părând că se opreşte la mijlocul frazei pentru a-l lăsa pe celălalt să continue.

VEZI AICI VIDEO

Variante diverse

Descoperirea a fost făcută de un colecţionar de filme, George Clark, care a găsit-o în arhiva sa cu filmele lui Chaplin. Deşi a arătat-o la peste 100 de persoane, nimeni nu a găsit o explicaţie clară, spune el. Unii spectatori au sugerat că femeia ascultă la un radio portabil. Alţii spun că are semne de schizofrenie şi vrea să ascundă că, de fapt, vorbeşte singură. Unii au sugerat chiar că e un gest intenţionat de a-şi acoperi faţa, pentru că nu îşi dorea să fie filmată. Clark spune însă că femeia nu poate fi decât o călătoare în timp. Cei mai mulţi oameni care au comentat filmuleţul pe YouTube spun că ideea este una exagerată. Femeia nu putea vorbi la mobil pentru că la vremea aceea nu existau sateliţi.

Primul aparat care aducea a telefon mobil a fost un Walkie-Talkie marca Motorola din 1940, care avea însă dimensiuni foarte mari. Telefoanele mobile comparabile cu cele din ziua de azi au apărut abia în 1980 şi erau, oricum, mai mari decât o palmă. Există însă şi persoane care susţin ideea lui Clark şi spun că cei neîncrezători fac parte din acea categorie care nu vrea să recunoască posibilitatea de a călători în timp.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite