Distrugătorii apetitului sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre obiceiurile noastre zilnice ne distrug pofta de sex  şi ne afectează relaţia cu partenerul, spun cercetătorii britanici. Alimentaţia săracă în proteine, vârsta înaintată şi tratamentele pentru diverse boli sunt adevăraţi inamici ai performanţelor pe care le avem în dormitor.

Două milioane de bărbaţi britanici şi de două ori mai multe femei din Anglia susţin că au probleme cu libidoul. Câştigătorii în urma acestor disfuncţii sunt producătorii de pastile precum Viagra, care promit să aducă la normal pofta sexuală, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail". Şi chiar dacă milioane de oameni din întreaga lume au probleme legate de dorinţele sexuale, este oare singura soluţie tratamentul cu pastile? Specialiştii britanici spun că rezolvarea este mult mai simplă, dacă renunţăm la o serie de factori care ne scad apetitul sexual.

Citiţi şi:

Mai mult sex înseamnă o viaţă mai lungă

1- Pâinea albă. Consumul crescut al acestui aliment şi al altora ce conţin carbohidraţi procesaţi scade apetitul sexual, spune Helen Bond, specialist în cadrul Dietetic Association din Marea Britanie. „Aceste alimente eliberează foarte rapid zahărul în organism, iar surplusul de zaharuri duce la căderi bruşte de energie. Asta înseamnă mai puţină energie pentru sex", explică Bond. Cantitatea mare de zahăr creşte nivelul de estrogen din corp şi îl inhibă pe cel al testosteronului în cazul bărbaţilor.

2- Tratamentele pentru gripă şi răceală
. Aceste pastile acţionează ca inhibatori ai apetitului sexual. Mai mult, cele care conţin anumiţi compuşi chimici pot cauza chiar disfuncţii erectile, explică doctorul John Tomlinson, specialist în sănătatea sexuală a bărbaţilor.

3- Un nivel scăzut de fier. 25% din femeile britanice nu îşi iau suficient fier din alimentele pe care le consumă, iar nivelul mic al acestui element în organism duce la un libido scăzut. „Carenţa de fier în organism reduce energia", explică medicul Graham Jackson. Acesta le recomandă femeilor să consume mai multă friptură de carne roşie, de preferat „în sânge".

4- Pastile pentru tensiune. „Aceste medicamente reduc apetitul sexual şi pot crea disfuncţii erectile din cauză că scad ritmul bătăilor inimii şi presiunea sângelui. În acest fel, nu ajunge suficient sânge la organele genitale", explică medicii. 

5- Un corp robust. Circumferinţa mare a şoldurilor este asociată cu un nivel scăzut al proteinei care transportă testosteronul în corp. „Mai puţine proteine înseamnă o concentraţie mai mică de testosteron", spune medicul londonez Mark Vanderpump.

6-  Pierderea părului. 94% din bărbaţii care iau pastile împotriva căderii părului au un apetit sexual scăzut, 92% au probleme cu erecţia, iar 69% cu orgasmul, spune medicul Michael Irwig.

7- Apa tonică. Se ştie că băuturile alcoolice „ameţesc" şi dorinţa sexuală. Dar chinina, ingredientul care dă gustul unic al apei tonice, afectează de asemenea libidoul. Un studiu a demonstrat că acest compus scade nivelul testosteronului şi afectează concentraţia spermei.  

8- Curele de slăbire. Pierderea rapidă în greutate afectează nivelul hormonal şi poate dăuna fertilităţii, spun specialiştii. „Lipsa de nutrienţi duce la un nivel scăzul al poftei sexuale", explică ei.

9- Analgezicele. Pastilele care tratează durerea, precum codeina sau morfinele, afectează activitatea hipotalamusului - partea din creier care controlează nivelul hormonilor. 95% din bărbaţii care iau astfel de pastile şi 68% din femeile în această situaţie au un apetit sexual scăzut.
 
10- Diabetul. Boala cauzează deteriorarea nervilor, disfuncţii erectile şi scăderea nivelului de testosteron. 50% din bărbaţii bolnavi de diabet suferă din cauza acestori factori.

11- Cinele romantice. O masă cu trei feluri de mâncare nu se traduce printr-o poftă mai mare de sex, fie ea şi romantică. De fapt, apetitul sexual este mai mare înainte de a merge la restaurant, spune nutriţionistul Helen Bond.

12- Pilulele contraceptive. Hormonii din aceste pilule încearcă să păcălească corpul femeilor că sunt deja însărcinate şi scad nivelul testosteronului.

13- Vârsta. Testosteronul este hormonul care controlează pofta sexuală, dar nivelul acestuia scade odată cu înaintarea în vârstă, spune doctorul John Tomlinson. Un bărbat de 70 de ani are doar două treimi din testosteronul pe care „se baza" la vârsta de 20 de ani. „Unii bărbaţi care îmbătrânesc spun că se simt obosiţi şi fără chef de sex", afirmă Tomlinson.

14- Încercările de a face un copil. Cei care fac eforturi în pat pentru a avea un copil pot simţi pe pielea lor efectele negative. „A face sex devine o acţiune stresantă şi mecanică şi mulţi bărbaţi încep să se teamă că nu au performanţe sexuale aşa cum ar trebui", explică expertul în fertilitate Zita West.

15- Antidepresivele. Pastilele precum Prozac sau Seroxat, care conţin anumiţi compuşi chimici, afectează orgasmul celor care le iau. Ele sunt prescrise de multe ori celor care suferă de ejaculare precoce.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite