Mai mult sex înseamnă o viaţă mai lungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O viaţă sexuală activă ­este benefică pentru inimă, memorie şi pentru sistemul imunitar, scrie un expert în medicină integrativă (care combină terapiile medicale convenţionale cu cele complementare şi alternative) în noua sa carte „Younger (Sexier) You“.

Medicul american Eric Braverman susţine că, pe lângă faptul că sexul creşte nivelul hormonilor şi menţine organismul tânăr mai mult timp, are efecte şi asupra metabolismului şi funcţiilor creierului, potrivit „The Daily Mail". Un apetit sexual sănătos ajută pielea să producă vitamina D şi corpul să sintetizeze „hormonul iubirii", oxitocina, care îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi memoria.

De asemenea, un studiu realizat de o universitate din Belfast arată că bărbaţii care fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână au cu 50% mai puţine şanse să sufere un atac de cord sau un accident vascular. O altă cercetare realizată în SUA ­sugerează că orgasmele ajută corpul să lupte împotriva infecţiilor, sporind numărul celulelor sistemului imunitar cu până la 20%.

Lipsa dorinţei sexuale

Totuşi, spune medicul, o mare problemă este tocmai lipsa dorinţei sexuale, pusă, în general, pe seama unei relaţii „obosite" sau a unor probleme psihologice. Braverman susţine însă că de vină este, de fapt, îmbătrânirea biologică, iar cel mai mare inamic al sexului este menopauza sau varianta sa masculină, andropauza (pierderea hormonilor sexuali).

Esenţială nu este însă „mecanica sexului", explică medicul, ci modul în care creierul reacţionează la mesajele corpului şi substanţele pe care le produce - dopamină, acetilcolină, serotonină şi GABA (acid gama-aminobutiric). O deficienţă a nivelului uneia dintre aceste substanţe duce la o problemă sexuală.

Doctorul Braverman, care predă la Universitatea Cornell şi a înfiinţat centrul medical PATH din New York, denumit de revista „Vogue" „noul elixir al tinereţii din Manhattan", susţine că multe dintre problemele sexuale pot fi remediate doar prin dietă şi prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Cafeaua poate îmbunătăţi libidoul, şi alunele ajută, la fel cum orezul brun este un remediu antifrigiditate, iar fructul avocado poate creşte plăcerea sexuală.

Cele mai bune afrodiziace

Sparanghel. Bogat în vitamina E, care stimulează producţia de hormoni necesari pentru o viaţă sexuală activă.
Banane. Conţin enzime care ar îmbunătăţi libidoul masculin.
Varză. Ajută circulaţia sângelui.
Ţelină. Conţine hormoni care ar spori apetitul sexual al femeilor.
Smochine uscate. Bogate în aminoacizi, ar creşte libidoul şi performanţa sexuală.
Stridii. Conţin zinc - necesar pentru producţia de testosteron - şi dopamină.
Fructe de mare. Conţin calciu, iod şi fier, substanţe care ar creşte libidoul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite