Depresia se previne cu exerciţii fizice distractive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii recomandă activitatea fizică în timpul liber
Cercetătorii recomandă activitatea fizică în timpul liber

Oamenii de ştiinţă au confirmat că persoanele care fac exerciţii fizice în mod regulat în timpul liber au şanse mai mici să sufere de depresie.

Potrivit cercetătorilor, cei care folosesc forţa fizică la locul de muncă - de exemplu cei care construiesc drumuri sau care cară greutăţi - au aceleaşi şanse să sufere de depresie ca şi cei care lucrează la birou, relevă „The Daily Telegraph".

Studiul a fost realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul de psihiatrie King's College din Londra, ajutaţi de un grup de cercetători din Norvegia.

Participanţii la studiu au fost întrebaţi cât de des au făcut exerciţii fizice - uşoare sau mai intense -, în timpul lor liber, dar şi la locul de muncă. Toţi voluntarii au trecut, de asemenea, printr-un examen fizic şi au răspuns unor întrebări care vizau evaluarea nivelului lor de anxietate.

Rezultatele au arătat că persoanele care nu au o viaţă activă care să le facă plăcere sunt de două ori mai predispuse la depresie.

„Contextul în care are loc activitatea fizică este foarte important, iar beneficiile sociale asociate cu mişcarea, cum ar fi creşterea numărului de prieteni, explică legătura dintre exerciţiile fizice şi o stare de sănătate mintală mai bună", a declarat Samuel Harvey, coordonatorul studiului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite