Cum pot fi prădate cardurile de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Posesorii de cărţi de credit sau de debit pot fi uşor de păcălit întrucât hoţii de carduri pot realiza tranzacţii fără a avea nevoie de PIN. Experţii de la Universitatea Cambridge au găsit o eroare fundamentală în sistemul de folosire a cardurilor, greşeală ce ar putea declanşa un jaf la scară largă, informează „The Daily Telegraph“.

Aceştia arată că există o modalitate prin care pot păcăli sistemul folosit de bănci în aşa fel încât acesta să creadă că numărul personal de identificare a fost transmis.

Craiova: Reţea de falsificatori de carduri, decapitată

VIDEO Patru hoţi de bancomate, „săltaţi” la Cluj şi trimişi după gratii

SPECIAL: Aflaţi cum vă fură hackerii banii de pe card

„Cipurile şi PIN-urile sunt fundamental greşite", a declarat profesorul Ross Anderson de la Universitatea Cambridge. „Credem că aceasta este cea mai mare descoperire pe care am făcut-o vreodată, asta deşi lucrez în domeniu de 25 de ani", a adăugat Anderson.

Experţii au condus un atac informatic reuşind să păcălească un cititor de carduri fără a tasta un cod PIN valid. Cu toate că nu au vrut să descrie cu lux de amănunte procedura urmată, oamenii de ştiinţă au povestit în mare cum decurge operaţiunea „omul de la mijloc".

Mai precis, hoţii de carduri lasă bucata de plastic furată să treacă prin cititorul de carduri al unui magazin şi folosesc un alt dispozitiv de tip POS - pe care-l păstrează eventual într-o geantă, la spate -, pentru a transmite un semnal de acceptare a PIN-ului către terminalul magazinului. Astfel, POS- ul admite tranzacţia pe baza semnalului transmis de POS-ul ascuns, iar contul cardului furat se goleşte de îndată. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite