VIDEO Patru hoţi de bancomate, „săltaţi” la Cluj şi trimişi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descoperit, în cartierul Mănăştur, un dispozitiv artizanal de copiere a datelor de identificare de pe carduri
Poliţiştii au descoperit, în cartierul Mănăştur, un dispozitiv artizanal de copiere a datelor de identificare de pe carduri

Patru persoane din Constanţa au fost arestate de Judecătoria Cluj-Napoca, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce ridicau dispozitive de copiere a datelor de identificare de pe cardurile bancare de la bancomate din Cluj-Napoca.

Citeşte şi
Un hoţ de bancomate, filmat în centrul Clujului când dădea lovitura (VIDEO)

Lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe persoane ar urma să ajungă în municipiul Cluj-Napoca, în perioada ianuarie - februarie, cu scopul de a monta pe bancomate aparţinând unor bănci comerciale, dispozitive confecţionate artizanal de copiere a datelor de identificare de pe cardurile bancare ale clienţilor.

Conform unui comunicat de presă al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, în data de 4 februarie, poliţiştii au descoperit, în cartierul Mănăştur, un dispozitiv artizanal de copiere a datelor de identificare de pe carduri bancare, montat pe un ATM.

De asemenea, au fost prinse în flagrant patru persoane din municipiul Constanţa, cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, iar asupra acestora au fost găsite telefoane, sume de bani şi un dispozitiv confecţionat artizanal folosit la copierea datelor de identificare de pe cardurile bancare.

Lucrătorii BCCO Cluj, sprijiniţi de BCCO Constanţa, au făcut percheziţii la domiciliile celor patru tineri şi în autoturismul VW Passat cu care aceştia se deplasau, fiind ridicate mai multe calculatoare, telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunilor, precum şi mai multe carduri blank falsificate.

Aceştia au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, pentru acces neautorizat prin încălcarea măsurilor de securitate şi restricţionarea accesului la un sistem informatic.

Ulterior, cele patru persoane reţinute au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Cluj-Napoca a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe zece zile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite