Florin Cucuruzac, cel mai tare skater din România FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul de 21 de ani a participat de-a lungul carierei la peste 30 de concursuri de profil şi a fost premiat de fiecare dată.

CITIŢI ŞI:

Braşoveanul Florin Cucuruzac a câştigat Mountain Dew Try To Fly

Parcul de skateboard din Centrul Civic, pericol public

Skateboarderii şi bikerii au un nou parc în Centrul Civic

Florin a cochetat cu skateboarding-ul pentru prima dată în 2003, la doar 14 ani. Atunci vroia să-şi cumpere o trotinetă. „La început, totul a fost ca o joacă, dar ulterior mi-am dat seama că-mi place foarte mult ceea ce fac şi am luat-o în serios", îşi aminteşte tânărul.

image

„Nadia din skateboard".

Braşoveanul a participat la primul concurs o de skateboard la vârsta de 16 ani, când a filmat un clip de promovare a sportului pe care îl practica. Datorită prestaţiei sale de atunci, Florin s-a făcut remarcat şi a făcut rost şi de prima sponsorizare.

image

În perioada 2007 - 2009, sportivul a câştigat majoritatea concursurilor la care a luat parte. În plus, a realizat „round-ul" perfect la un concurs, primind porecla de „Nadia din skateboard". În august 2008, Florin Cucuruzan a participat la primul concurs european din carieră, care a avut loc la Basel, în Elveţia.

image

Nu se compară condiţiile de pregătire din străinătate cu ceea ce avem noi în ţară. Suntem la pământ ca infrastructură. Din păcate, nimeni nu face nimic pentru amenajarea skate-park-urilor. Încă lumea trăieşte cu impresia eronată că skateboard-ul este un sport pentru huligani", a declarat adolescentul.

image

Tânărul se pregăteşte foarte des în Bucureşti. „Măcar acolo avem mai multe skate-park-uri, iar unul este acoperit. Oricum, cel mai bine te poţi antrena în străinătate, iar o zi petrecută acolo face cât o săptămână în ţară", a completat Florin.

image

Practică  şi snowboard-ul

La 18 ani, tânărul a făcut pasul către snowboard. „Toţi prietenii mei practicau snowboard-ul, iar acest lucru mi-a stârnit curiozitatea. Oricum, snowboard-ul este mult mai uşor de învăţat odată ce ai practicat skateboard-ul. Este greu să faci snowboard de mare performanţă în România, întrucât depindem mult de zăpadă şi în ţară se organizează doar 3-4 concursuri de profil în fiecare an", a precizat Florin.

image

Cu toate că skateboard-ul rămâne prioritar, braşoveanul se descurcă la fel de bine şi la snowboard, câştigând primul loc la concursul „Mountain Dew - Try to fly". La această competiţie, care a avut loc la începutul anului, Florin a suferit cea mai gravă accidentare din carieră, fiind obligat să ia o pauză.

Chiar dacă am terminat pe primul loc, am avut parte de un moment mai puţin plăcut, întrucât am suferit o întindere la genunchi cu rupturi la ligamentul încrucişat anterior. De atunci am încercat să stau departe de skate, dar mi-a fost aproape imposibil, astfel că am mai luat parte la câteva concursuri", a mai spus Florin.

Întrebări şi răspunsuri

Care îţi place mai mult, skateboard-ul sau snowboard-ul?

Sunt pasionat de ambele sporturi, dar skateboard-ul este preferatul meu, ţinând cont că îl practic de la 14 ani şi am avut cele mai bune rezultate. Aş vrea să particip la concursuri organizate în cele mai importante skate-park-uri din Europa.

Cât de costisitoare sunt aceste sporturi?

Mi s-a întâmplat să rup trei skate-uri într-o singură zi, iar o astfel de placă ajunge până la 200 de lei. Este un sport foarte scump, dar eu îl practic cu foarte multă plăcere.  

Ce-i place

„Ador să mă plimb cu motocicleta, numai că nici pentru acest hobby nu avem cele mai bune condiţii în Braşov. Acum vreau să-mi vând motorul şi să-mi iau unul sport, ceva mai scump", spune Florin.

Ce nu-i place

„Fiind motociclist, nu-mi plac femeile la volan. Ele sunt pur şi simplu inconştiente şi se panichează foarte repede atunci când văd un motociclist", a conchis braşoveanul. 

PROFIL

Născut. 19 iulie 1989, Braşov.

Studii. Anul II la Facultatea de Management.

Familie. Părinţi, o soră  mai mică. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite